На Волині при вирішенні судових справ залучатимуть медіаторів

На Волині при вирішенні судових справ залучатимуть медіаторів
Волинські судді впроваджуватимуть медіацію при вирішенні справ.

Судді з Луцького, Ковельського, Шацького, Ківерцівського, Нововолинського та Апеляційного судів оволоділи навичками вирішення справ альтернативним способом за допомогою медіації, - повідомляє ГО "Центр Правової Допомоги".

Вони залучатимуть медіаторів для врегулювання конфліктів позивачів і відповідачів, не доводячи справ до суду.

Під час тренінгу, який відбувався 26 та 27 лютого, суддям із шести судів Волинської області пояснювали, що, окрім судової процедури, існує інший метод вирішення конфліктів.

Тренер-медіатор із ГО «Інститут Миру і Порозуміння» Роман Коваль на конкретних прикладах під час роботи в малих групах та практичних вправах зумів фахово донести учасникам тренінгу, що за допомогою медіації можна примирити сторони, які самостійно цього не могли б зробити, навіть вирішивши справу в залі суду.

Медіація не просто інструмент, який дозволяє юристам врегулювати справу на досудовому етапі. Медіація стимулює учасників безпосередньо взаємодіяти один з одним, спілкуватись, ставитись з повагою, фокусуватися на тому, що їх чекає у майбутньому, а не на тому, що відбулося у минулому. Тобто третя сторона забезпечує процес розв’язання проблеми між сторонами.

Тренінг відбувався за ініціативи Волинської обласної громадської організації «ЦЕНТР ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ» в рамках проекту «Підтримка розвитку медіації у восьми судах Волинської області як альтернативного способу вирішення конфлікту» наданого Проектом Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливе правосуддя».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: суд, тренінг
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
За що Україна втрачає щодня своїх кращих синів? Заради чого українці щодня потерпають від наслідків діяльності ЯнукОвоща? Виявляється, заради того, аби під прикриттям новомодного словоблуддя за гроші спонсорів розглядати екскременти діяльності одіозних ригів? Еге ж, саме так. Згаданий тут Наталею законопроект №2425а-1 від 03.07.2013 «Про медіацію» є продуктом мозкодіяльності двох зіркових регіоналів: сумновідомого Сергія "Підрахуя" Ківалова та Віктора "ЗаЄдустоКучміста" Развадовського! Ці двоє придумали, на додачу до існуючого легіону захребетників, ще один - медіаторів. З усіма дадатковими опціями-атрибутами: Радою медіаторів України та, як же без нього, Національним реєстром уповноважених медіаторів. Ага, забув сказати, не плутайте цих "медіаторів" з знайомими нам з дитинства медіаторами - пластинками для гри на струнних інструментах (гітарі, балалайці і цій, як то її - мандоліні). Тепер новітні мандоліни намагаються зіграти на народних прагненнях до справедливості. І, як наслідок, на додачу до мільйонів адвокатів, правознавців, представників за довіреністю мають шанс з'явитися ще одні гравці пластмасовим кінчиком - медіатори. А на кінець питання, якщо медіація – позасудова процедура врегулювання конфлікту, то для чого оці понти з запрошеними на тренінг суддями? Про які навички вирішення справ альтернативним способом за допомогою медіації можна вести мову з слугами Феміди, коли ні Конституція України, ні її Закони не передбачають жодної альтернативи здійсненню правосуддя, окрім як в межах судового процесу і складом суду? По суті медіатор і суддя є антагоністами, бо рекламоване нововведення забирає шматок хліба в будь-якого судді. Як і в адвоката. РигіАнали - вони такі: ти їх в двері, вони - у вікно. Пролазять. Ківаловщина - наш рулєвой!
Відповісти
Останні новини
На Волині при вирішенні судових справ залучатимуть медіаторів
02 березень, 2015, 14:40