У Луцьку презентували Інститут розвитку міста

У Луцьку презентували Інститут розвитку міста
У Луцьку презентували новий проект – громадську платформу «Інститут розвитку міста».

Організатори хочуть створити мозковий центр і «об’єднати людей із різних середовищ для пошуку шляхів подолання нагальних проблем», ішлося під час презентації у Луцьку.

Висунули ідею колишній заступник луцького міського голови Владислав Стемковський та волинський нардеп Ігор Гузь.

«Буде змінюватися ситуація в країні, промислові майданчики будуть активно переносити зі сходу України в західні міста. Тому розвиток економіки Луцька – зараз питання найбільш пріоритетне. Безпека – питання номер два. Безпека технологічна, кримінальна, фізична – в найширшому розумінні цього слова», – поділився планами Владислав Стемковський.

«Наступний стовп, на якому будемо будувати нашу діяльність – енергетика. Я проводив аналіз у 2011 році, і тоді у Луцьку споживали ресурсів, газу та електроенергії, в сукупності на 1,5 мільярди гривень. А бюджет міста на той час був близько 800 мільйонів гривень. Це – освіта, медицина, капітальні видатки, усі напрямки життєдіяльності міста. Тому питання модернізації цієї галузі дуже важливе. Наступне – житлово-комунальне господарство. Якщо в Луцьку розбудовувати систему водопостачання та очисних споруд, можна розвивати і місто. Від Вишкова до центру Луцька напряму – п’ять хвилин шляху, але ті поля – не забудовані», – додав він.

Напрацьовані платформою ідеї, обіцяють ініціатори, не лишаться пустослів’ям. Під них шукатимуть фінансування у державному бюджеті, Світовому банку і серед грантових програм.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 16
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Така агресивна, а протиставити якісь конструктивні дії чи ідеї навіть не вистачає фантазії, не говорячи про те, щоб щось втілити в життя, чи щось зініціювати.
Відповісти
"Від Вишкова до центру Луцька напряму – п’ять хвилин шляху, але ті поля – не забудовані», – додав він."

Цей чувак якийсь странний.
Відповісти
ідеї стемковського - не для гнилого чиновницького апарату нашої міськради. там чьотка схема, як гребти з бюджету, а робити ніхто нічого не хоче
Відповісти
Будемо судити пізніше, спершу потрібно мати що оцінювати. Не поспішайте з висновками про те хто хоче працювати, а хто ні!
Відповісти
А стемковський же у Тернополі ходить заступником мера. Чи вже не ходить?
Відповісти
А хто це біля них третій сидить - губатий, губа як резиновий чобіт?
Відповісти
Виборча платформа для гузя - стемпковського. Гранти будуть залучати... Ню, ню... Грантів ніхто не дасть, а попіаритись - оце воно... Популісти - кар'єристи.
Відповісти
А чим піаритесь ви???
Відповісти
Романюку треба буде добре поборотись з цими, вибачте за грубість, новаторами. Не скільки голосів відтягнуть, скільки змарнують нерви і йому, і так званій частині електорату, розум і свідомість яких в бродильному, як молоде вино, стані.
Відповісти
як можна попасти в цей "мозковий центр"? є ідеї
Відповісти
Суттєва ініціатива!
Відповісти
Ідеї формулюються, а не висовуються
Відповісти
То посаду ректора треба запровадити і виділити землю в центрі для будівлі на 9 поверхів. Щоб там ці професіанали дослідження проводили
Відповісти
Молодці! так тримати ідея супер.
Відповісти
Хай залучають не тільки експертів, але й простих людей. Бо експертам по барабану на ціни, які ставлять на газ, воду і світло. експерти їздять в джипах, а не пригають через ями по тротуарах
Відповісти
Стемковський вже знову поміняв стяги політсили? Не вийшло в Ударі з Фірко, пішов до Гузя в Фронт! І сьогодні він вже новатор!!! А раптом здійсниться мрія Стемковського стати мером, гра буде цікава)))
Відповісти
Останні новини
На Волині горів будинок
18 березень, 2015, 13:10
У Луцьку презентували Інститут розвитку міста
18 березень, 2015, 12:49