Депутат Волиньради побив священика?

Депутат Волиньради побив священика?
Духовенство Волинської єпархії Української православної церкви Московського патріархату стверджує, що їхні «колеги» на чолі з депутатом Волиньради напали на священника.

Зокрема, на офіційному сайті Волинської єпархії УПЦ МП пишуть, що у селі Угринів Горохівського району Волинської області прихильники УПЦ КП вчинили напад на священика УПЦ.

Подія трапилась 18 березня 2015 року. Жертвою нападу став настоятель храму Воздвиження Хреста Господнього села Угринів протоієрей Ростислав Сапожник.

"Як повідомили очевидці, нові «господарі» захопленого восени 2014 року місцевого Хресто-Воздвиженського храму, який є пам’яткою архітектури, розпочали в ньому ремонтні роботи без відповідних на те дозволів департаменту архітектури", - ідеться в повідомленні.

"Настоятель храму і голова громади УПЦ протоієрей Ростислав Сапожник зреагував на подібне втручання, надіславши запит про недозволений ремонт пам’ятки архітектури до відповідних органів. Коли представники департаменту архітектури приїхали в Угринів, їх зустрів головний ініціатор захоплення храму – депутат і бізнесмен Турак А.А", - пишуть на сайті Волинської єпархії.

"Однак, коли отець Ростислав, який є мешканцем села Угринів, забажав увійти в храм, аби оглянути його зсередини, отримав категоричну відмову в грубій формі. Розпочалась штурханина, під час якої прихильники УПЦ КП, застосувавши фізичну силу, випхали священика з храму. Після цього отця Ростислава з-за спини вдарили по голові палицею, внаслідок чого він отримав гематому в області голови. По факту нападу було викликано міліцію, яка зафіксувала даний інцидент. Священик, в свою чергу, поїхав знімати побої. Очевидці кажуть, що в нападі на отця Ростислава брав участь безпосередньо Турак А.А", - пишуть священики.

"Нагадаємо, у вересні 2014 року Хресто-Воздвиженський храм села Угринів у Волинській області було брутально захоплено прихильниками УПЦ КП на чолі з місцевим бізнесменом Тураком А.А. Хоч громада неодноразово зверталась до суду щодо встановлення справедливості, однак люди не знайшли правди по цей день", - ідеться в повідомленні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 93
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Турак, який за копійку пожене вошу в Москву, показав своє справжнє обличчя. В Угринові тільки цьому "бізнесмену" живеться добре, а решта людей бідують. Приїдьте в село, послухайте про нього думку в першого дядька чи тітки, які вам зустрінуться. Почуєте правду про цього галіцияку.
Відповісти
монах Ієронім - україна для українців, не подобається - п****й в Рашу!
Відповісти
тільки після вас.
Відповісти
Это тот который не как не вернет борги селу???????
Відповісти
Громада села Угринів вирішила перейти до Київського патріархату, бо тепер вже колишній настоятель Сапожник розтринькав на власні потреби 25 тис.грн., які йому надав Турак на відбудову храму.А московські попи лише безрезультатно судяться. Слава Україні!
Відповісти
Кожен повинен в першу чергу подивитись на себе.Кожен судить по собі.Справжні православні славлять в першу чергу Бога. Слава Богу!!!
Відповісти
Московські попи люблять казати про те, що ніколи не було і не буде такої країни як Україна...люблять називати братовбивцями українських героїв, які захищають нашу землю від найманців Путіна...але коли їм нагадуєш про їхнє шахрайство та блюзнірство, то вони включають одразу "судіть по собі"...відпрацьований вже московськими попами прийом!!!
Відповісти
Попи не московські, а священники української православної церкви, визнаної всім світом, в тому числі Вселенським Собором. І немає вже більших шахраїв як ващі "отці" КП. Якщо ви всі такі мудрі, то чому не визнаєте того, що Українська Православна Церква з 1991 року незалежна від Московського Патріархату. Бог з неба не злізе палкою бити, а кожному воздасть по заслугах. Бог Вам суддя маловіри.
Відповісти
Україна теж була незалежна поки на майдані зрозуміли що це нетак таксамо і російська церква на Україні залежна від росії я хожу в росій1ську церкву та рахую що на Україні повина бути помісна церква і хватить коритися сатані в рясі патріарху кирилу!!
Відповісти
Я не піп.Все що ви написали чиста брехня.Скачіть далі!!!
Відповісти
Згідна з Вами.
Відповісти
Яке право мають кп-розкольники в храм не впускати. Це вовки в овечих шкурах.Люди не сліпі і все бачать.Господь нас захистить!
Відповісти
ХХХ - тебе разом з москалями "в шию" гнати в Рашу!
Відповісти
Судяться безрезультатно, бо все куплено "головним роботодавцем Угринова". Такі у нас реалії. Врешті у Маяках, що під Луцьком, так само захопили храм, і попередня громада його відсудила, за документами він - не УПЦКП, а УПЦ)) А як забрати у реалі? Іти битися, як наші типу патрійоти?.. Люди збудували новий храм, ще кращий, і це по-Божому, по-християнськи. А на батюшку з Угринова не наговорюйте, Бог усе бачить))
Відповісти
Єдина Українська держава! Єдина Українська Церква! Єдина Українська мова! Всіх москалів і їх прихвостнів московських попів депортувати з України, що і не смерділо цією наволоччю!
Відповісти
згідна, але в першу чергу, хто смердить за 100 верств продажністю і підлабузництвом перед богом тураком))
Відповісти
Ви така " українка"! А як Бога будете ділити? Я корінний Українець і Волинянин і не вам гнати мене з моєї рідної землі.Навіщо гнати, може вбийте мене бо я не такий як ви. Мені вас жаль!!!
Відповісти
парафіянка УПЦ КП - підтримую!Слава Україні!
Відповісти
-'' По ділах і словах пізнаєте їх'' -каже святе Євангеліє.
Відповісти
Марухо то ти пиши що то ти. А то небайдужа. Ти до всього небайдужа. А цицьок не маїш, тільки відростки
Відповісти
Напав то напав...
А які наслідки? Вибиті зуби, поламані кістки, пошкоджені внутрішні органи?
Про що мова? Про ляпас?!
Відповісти
Прослідкуй розвиток подій. Спершу зазначалося в новинах, що штовхнув, далі напав, тут вже побив.
Через годину на цьому ресурсі буде новина про те, що Турак вбив його.))))))
Відповісти
Краще вивезти в Сибирь!!!
Відповісти
Да яб його....
Відповісти
Краще хай будуть попи-розкольники, аніж попи-сєпари, які у храмах ховають контрабандну зброю окупантів, з надією, шо прийдуть "асвабадітєлі". А релігійні фанатики і далі моляться на перевертня Кіріла і МП!
Відповісти
й ти дебіл
Відповісти
Хто б казав
Відповісти
Але - ти ЗУРІК (с задержкой умственного развития)
Відповісти
в с.Угринові біля турачинкової хати))) вам самим не смішно))
Відповісти
Ви такий обізнаний! А ви чий фанатик??? Ви зациклений.
Відповісти
Нехай Турак замовить подячний молебень Богу за те, що настоятель храму с. Несвіч протоієрей Микола Ковальчук не дав йому здачі, а повірте Тураку було б не перелевки. Дякувати Богу наші священики насправді віруючі.
Відповісти
---до речі, батюшці Миколі Ковальчуку з Несвіча сам турак кулаком розбив губу --як би батюшка не відвернувся -пан турак вибив би йому зуби. Ще щось потрібно коментувати????
Відповісти
Ковальчуку баби губу залижуть.
Відповісти
Парафіянка УПЦ КП говорить дійсно по християнськи. У так званих москалів - українське громадянство, і ВОНИ ще перші захистять Україну, ніж ви патріоти. Справжній патріотизм полягає не в тому, щоб піднімати руку на когось, щоб забирати храми і так далі. А через Вас, майданутих, в Україні маємо те, що маємою.
Відповісти
Лафй ТВ негайно запросіть. То сюжети для них
Відповісти
Ахахах. Ви мене повеселили)))
Дякую)
Відповісти
Вже Онуфрій в Криму офіційно передав московські церкви у власність Росії, то хочете, щоб і ваші віддали Кирилу? За що воює УПЦ на Волині, соромно, неясно, хто розкольники.Схаменіться!!!
Відповісти
Нема ні краплі мислення, одна жовч. Ніхто нікому нічого не передав. Божа заповідь - Не вкради. А тут храм нагло забирають, б.ють людей - мова про Угринів. То такі ви віруючі, так Бога слухаєте? Фарисеї. А за Україну треба зараз боротися на Сході, на передовій. Хай Турак сина пошле, а не тут сидить, завідує ковбаснею. Чого сидить? Вже совєти забирали церкви, і де вони?!
Відповісти
Ви, пані Ольго, відстали в подіях, які відбуваються в Україні. ТО ВЕЛИКА БРЕХНЯ каналу 1+1.
Відповісти
Бог розставить все на свої місця.
Владика Мішка заявляв, що купелна свічка у московській церкві - це патрон, щоб вбити твого брата, а хай подивиться на свої хрести, які він вдягає на себе, які тримає в руках, на все церковне начиння - все куплено в Софрино. Теж платить податок москалям. Сам приймає дипломи з Ужгородського Богословського Університету, а з амвона кричить - Геть московських попів. То де правда.....
Відповісти
Курка не знає, а кукудаче.
Відповісти
От скажіть мені будь-ласка, патріотичні мешканці Угринова, звертаюсь до тих , хто поначіплював прапори на хати,ХТО з вас пішов захищати Україну?????????????А ніхто.Бо послабли одразу, мабуть на голову, отакі патріоти...Зато воювати в мирному селі ви перші.Збирати підписи , щоб виселити батюшку з села з 2 неповнолітніми дітьми- то ви герої...Ви пропагуєте ненависть, особливо та 20 , яку зформували в церкві КП, згорає від злоби.
Відповісти
Піп загнався трохи
Відповісти
Марусько, як тобі не стидно.Ти промахала Мілана і тепер на випуск привезла 2 бородаї. Юлю набила і вигнала з хати бо вона сиділа в Галашевських.А тебе там дерли вони як кіцьку. Підлетіла вгору,а тепер низько впала. В Шкліні в школі завела сторінку бо діти розказували і писала всяко на вчителів. Гумно ти. Вже всі люди по селі знають яка ти к...рва
Відповісти
Вибачте за цікавість,але як її особисте життя впливає на міжконфесійний конфлікт?!!! Чи то може він тільки привід щоб виказати одне одному весь бруд... Угринівці;як вам не соромно!!!!! Обгадили себе на всю Волинь. Та вас вже ніхто не ділить на таких і не такиз. Вам мовчки крутять біля скроні. Аяйяй!!!!
Відповісти
Скажіть мені будь- ласка, чи у Вас є щось святе,невже у теперішній важкий час можна бути такими черствими,сердитими,ненависними людьми. Який приклад подаємо нащадкам.
Відповісти
Я вчив другу щоку підставляти, а не жалітись! Чи ви вже забули мої вчення і тупо рубите бабки?
Відповісти
Турак іуда.
Відповісти
знаю - ти сатана!
Відповісти
с. Угринів знаходиться у Львівській обл., Сокальський район
Відповісти
По плодам пізнаєте їх.Дерево добре приносить плоди добрі. Дерево погане приносить плоди погані, його зрубують і кидають у вогонь. Тут чітко видно хто є хто. Дерево погане - ц ті хто наклепи наводить, храми захоплюють,вони прийшли як розбійники (незаконно) і плоди їхні не можуть бути добрі.Це вже видно.
Відповісти
Золоті слова,селянине!!!
Відповісти
Скільки можна кормити на Україні кацапських попів!!!
Як ви думаєте, куди іде та копійка , за яку волинська прихожанка МП свічечку купує...Правильно, Кіруша передає Хутіну, а той кулі штампує .Може досить
Відповісти
А ти знаєш, що в Угринові нещодавно побудували Андріївську церкву ( а відкривав її Мішка 17 липня на день народження Андрія - напевне Турака, і автобусів з людьми нагнали, і обід в сільському кафе влаштували, і Мішці відстьогнули ). Тільки от люди на служіння туди не ходили, навіть, при забезпеченні Тураковим безкоштовним автобусом. А як тепер Дубовці раді, що Сегет від них забрався!!!!!!!!!!
Відповісти
Честь і хвала Горохівським медикам, які не "купились" на щедру присутність Турака і таки не побачили тих побоїв (про які говорить Турак ) на старому і сліпому дідусеві, якого він так захищав .
Відповісти
І з Угринова хлопці є на фронті, то для незнаючих. А храми, як правило будуються на кошти громади, а не попівські і громаді вирішувати, який батюшка і якою мовою буде правити. На рахунок московських попів, то вони вже оказуються не московські, а належать до вселенського патріархату, зі слів деяких з них
Відповісти
Присутнісь угринівських хлопців на фронті не обговорюється. Хоча там сини і дочка простих селян, проте, щось не чути було аби там був син чи зять "палкого патріота" Турака, сини голови сільради, сини касирки з КП Ніни, внук сліпого (нібито побитого) діда. Щось не відчувається того таки патріотизму на практиці.
Відповісти
Напевно Туракові А.А. краще було взяти за руку і завести до лікаря фахівця з Горохівського відділу культури пані Діну, яка так і не побачила жодних порушень. А може Турак пообіцяв віддати Угринівський храм для служіння її синові ( попеняті з КП).
Відповісти
Москальським попам і їх прихвостням! Кому не подобається Україна і українська церква, дуже прошу у ті місця де водяться тваринки за чиї шкірки було куплено патріархат, чи як воно правильно називається.
Відповісти
Віра повинна розвиватися, а не захоплюватись силою!!! Не повинні ставитись людям трудодні за добровільно-примусове відвідування церкви!!!
Відповісти
Якщо Україна прагне до Європи, то повинна цінувати думку кожного свого громадянина. Якщо пан Турак такий заможний та могучий, то міг побудувати ще четвертий храм на території Угринова.
Відповісти
Чому на території Угринова? В себе на городі і запросити туди всіх своїх прибічників.
Відповісти
розкажіть про те спочатку московитам, потім москалям і остальній нечисті, яка загарбувала Неньку, а потім робить великі милі оченята і каже то наше, а собі будуйте
Відповісти
одне="маша"-цим все сказано, в мене дід колись так кобил називав))
Відповісти
закінчився словарний запас, чи немає що протиставити, так по чому соболя на русі?
Відповісти
не потрібно нікому вказувати "розкажіть". Ти почни з себе. Жодний європеєць не зрозуміє "Чому багатий і на схилі літ Турак зрізує замки у православному хрвмі, коли сам грекокатолик"
Відповісти
Ти напевне не вмієш навіть читати (попередні коментарі) і дуже далека від цієї ситуації, оскільки храмів у Угринові уже є три, та тільки люди у них не ходять, а їдуть до Луцька!!!!!!
Відповісти
в Україні повинна бути Українська церква! без московських попів
Відповісти
Українська Православна Церква в Україні уже є, а от дотримання законів Української Конституції НЕ МАЄ!!! І перший її закони (вказуючи приклад) порушує депутат ОДА Турк А.А.
Відповісти
якщо закінчились аргументи, лягай спати, ти ще мала пхати носа у справи яких не розумієш
Відповісти
Ти не заєш Маша історії?! В Україні є Українська православна церква!!! Визнана у цілому Світі!!! Ще за пів-року до проголошення Україною Незалежності на Міністерство Юстиції України була надіслана Грамота від РПЦ про суверенність та незалежність в управлінні УПЦ від РПЦ. Знайди час і прочитай цей документ і більше не позорся.
Відповісти
Все одно москаляку на гіляку
Відповісти
опа! Проснулась КГБістська натура московських попів, ти чого рота затикаєш! розкажи як за соболя купили владу, як справжніх українських священників здавали кгб, скоро архіви розкриють, як співати будете. підете з комуняками в небитійо чи як там на москальській мові правильно
Відповісти
КГБ - це кормушка Філарета. Пішло цькування справжніх українських віруючих, побиття, захоплення храмів. Це війна - проти України.
Відповісти
Вилізе скоро правдонька про ляксандра настоятеля вашего і іже з ним стоячих. Покайтесь ви ж також українці, хоча з заблудшими душами. Відповідь перед Богом тримати будете, а від нього правди не сховати. Господи прости їх.
Відповісти
Якщо ти українка не лише у паспорті, а у душі, то зрозумієш, що щирі українці не продаються!!! А щодо заблудших душ, то час уже показав як закінчили ті, хто різав у церкві замки (сьогоднішня тенденція - пускати по квоті).
Відповісти
Моя бабуся була вислана у сибір, і дорогнька, я тобі можу багато розповісти, але доказати щось зомбованим москалями людям дуже важко
Відповісти
Уже одне "КП" у своїй історії Україна пережила, переживе і друге!!!
Відповісти
Головне щоб не пережили москалики і їх прихвостні
Відповісти
Ти хочеш сказати,що що священники УПЦ -москалі???Ви думанте,що пишите? Наші воїни,які захищають нас там,на сході теж москалі,бо розмовляють російською???
Відповісти
релігія - це опіум для народу.
віра - його спасіння.
не плутайте одне з одним.
всі церкви - це бізнес на дурості, довірливості, недалекості.
щоб помолитись Богу не треба стіни.
жертвувати треба нужденним, а не на солодке утримання попа.
прозрійте)
Відповісти
Люди -ще є в Україні ПАРТОРГИ???
Відповісти
ТИ кажеш,що в московських попів агонія злості?То подивись на свою морду,коли ти захоплював храм(пам"ятку архітектури).В кого що болить,той про те й говорить.
Відповісти
Всім відомо хто такий Турак -як би мав розум -до храму і батюшки не ліз.Має біду в хаті -ні ще МАЛО!!
Відповісти
Всі ми ходимо під БОГОМ. І немачого яму копати на когось бо впадеш скоро сама.
Відповісти
Певно що мало.Буде більше.
Відповісти
БОГ палкою не б*є!!
Відповісти
Згадайте Червонія -забрав собор і був вбитий блискавкою серед ясного неба. Турак -чекай...
Відповісти
ЯКЩО ЦЕРКВА НЕ ТА І ПІП НЕ ТОЙ ТО ХРЕЩЕННЯ НЕ ТЕ І ВІНЧАННЯ НЕ ТАКЕ І ПОХОВАННЯ ПРИЙДЕТЬСЯ ЖИТЕЛЯМ СЕЛА ВСЕ ВИПРАВИТИ
Відповісти
Слухай Сапожнику Шлапаку, бо всі на тебе на селі так кажуть. За які шиши поставив камери на хаті, накрав грошей і розкушуєш. Камери тебе не спасуть. Чорте угринівський. І наташка твоя чортиця. А хоче хлопів. Тоти її не можеш оформити, видно в тебе не все впорадку.Бо вона просить чужих чоловіків. Е багато але ти її помий бо від неї чути чимись
Відповісти
Шлапаку закрий рило смердюче.Пройдисвіте!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Скажи де ти так напилася на випуск???????????А як ти класно танцювала в порваній сукенці.Слина з губи текла як у кручаного собаки.А ти ж бідна забулася, шо на голові була ряска і жабориня. Видно мама багато качок тримає. Тобі буде придане!!!!!!!!!!!!!!!!!!Але хто тебе слабоумну візьме. Так ти і скапараїся
Відповісти