Депутат Волиньради каже, що священика не бив, а штовхав

Депутат Волиньради каже, що священика не бив, а штовхав
Депутат Волинської обласної ради Андрій Турак заявив, що він не бив священика в Угринові і храмі.

У коментарі ВолиньPost він розповів подробиці інциденту, який трапився біля храму в селі Угринові.

Нагадаємо, духовенство Волинської єпархії Української православної церкви Московського патріархату стверджує, що їхні «колеги» на чолі з депутатом Волиньради напали на священика.

Історія тягнеться ще з минулого року, коли священика Волинської єпархії УПЦ МП прогнали, а правити у храмі службу покликали священика з УПЦ КП. Аргументували таку перестановку патріотичною позицією громади, яка, до слова, поділилася на два фронти. Допомагав відвойовувати храм, який є ще й історичною пам'яткою архітектури, місцевий мешканець депутат Волиньради Андрій Турак.

Цього разу "яблуком розбрату" став ремонт приміщення. Нові господарі вирішили оновити церкву.

Такий розвиток подій не влаштував попереднього настоятеля храму УПЦ МП Ростислава Сапожника, адже як зазначено на сайті Волинської єпархії УПЦ, ремонтні роботи розпочали без відповідних дозволів департаменту архітектури. Священик надіслав запит у відповідні органи.

Коли ж на місце події приїхали представники управління архітектури, біля церкви вже зібралися обидві сторони конфлікту. В результаті, за версією волинського духовенства УПЦ, було побито сваященика Ростислава Сапожника. На сайті єпархії зазначено, що батюшку вдарили ззаду палицею по голові і від отриманих травм у служителя храму з'явилися гематоми. Побив святого отця нібито депутат Волиньради Андрій Турак.

Сам депутат стверджує, що нікого не бив, а тільки штовхав. А допомагав йому в цьому священник від Волинської єпархії УПЦ КП і все це сталося тому, що громада «українська та патріотична», а в «московських попів агонія злості».

За словами депутата, священник Ростислав Сапожник сам спровокував конфлікт тим, що поліз битися до прихожанина, який стояв у дверях церкви з палкою. Пан Турак наголосив – це був дідусь, що недобачає і на нього нібито напав батюшка. Депутат каже, що священнослужитель «бив дідуся по печінці».

Але тут нагодилися він зі священиком від Київського патріархату і схопивши батюшку з ворожого тилу, виштовхали за ворота. Але не били, - наголосив депутат.

Андрій Турак підтвердив, що причиною конфлікту став ремонт у храмі. Мовляв ремонтувати церкву вирішили ще за московського священика. І, от, зараз сільський голова розпорядився створити комісію, яка постановила таки провести ремонт, а священник від московського патріархату «накляузничав».

Щоправда, як зізнався пан Турак, в управлінні культури дозволу на ремонт не давали у зв’язку з тим, що нема так би мовити господаря храму.

Начальник Управління культури Волинської ОДА Валерій Дмитрук під час телефонної розмови сказав, що про церкву, нібито й чув і пообіцяв уточнити. Проте, потім в управлінні від конфесійно-патріотичного конфлікту «відмили руки». Сказали, що про звернення з приводу ремонту церкви «ні слухом, ні духом».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 41
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Можна так штовхнути, що й не треба бити.
Відповісти
І це поведінка депутата? Чому він досі депутат? І не боїться Божої кари? Час все поставить на свої місця.
Відповісти
Божа кара прийде і до тих, хто з хрестом у руках називає українських солдат на Сході братовбивцями.
Відповісти
Не Вам судити священника.Вас обманюють, солдат ніхто не обзиває. Чому ви така зла. Вас вчать ненависті???
Відповісти
Вірі - нас вчать любити Україну!!!
Відповісти
Поведінка - час поставити тебе раком!!!
Відповісти
Там фіг поймеш шо за двіжуха насправді.

А то шо пишуть, то все не те
Відповісти
Захотів Турак показати , що він щирий патріот, забрав церкву в одного, передав другому, почав робити(недавно ще зроблений) ремонт без дозволу архітектури, в середині церкви почала обсипатися штукатурка, вони просто зруйнують ту церкву і тоді може заспокояться, а можливо і ні...
Відповісти
... - а такі як ти щирі сепаратисти!
Відповісти
Нагадити в кожному коменті-на більше ти не здатен.
Відповісти
Я по дивився як би ваз з хати вигнали як би ви штовхались
Відповісти
Турак брехун і злодій. Йому в нашому селі ніхто не вірить. В нього бог це гроші.Авантюрист ненажерливий.А в Храм люди перестали ходити, ось і результат.
Відповісти
Укр-якби не Турак,ти б сьогодні сидів на заробітках в Рассєї!
Відповісти
Та про що мова,якби не турак, то ми взагалі б не жили...думай, що пишеш,видно один з його сраколизів.
Відповісти
А на що розраховувала московська церква лізучи у політику. Вони забули як агітували за Януковича та Партію регіонів?Богу - Богове, кесарю - кесареве. А коли священики втручається у політику, тоді й виникають прецеденти втечі від таких священиків. А церква - церква завжди з людьми і з Богом.
Відповісти
Чуєш ти, Чол, в Угринові агітували за "Партію регіонів"?
Відповісти
О, ви хочете сказати, що УПЦ КП в політику не лізе? Та ви тільки послухайте митрополита Михайла, щоб зрозуміти, що якомусь Ніфонту у політиці до нього - як до неба рачки.
Відповісти
Ви обманюєте.В нашій церкві ніхто ні за кого ніколи не агітував і не агітує на відміну від розкольників.
Відповісти
Ростислав Сапожник, ким би вн не був, є, парш за все громадянином України і мешканцем села Угринів! Яке мав право пан депутат не пускати людину, громадянина, місцевого мешканця і християнина в храм?
Відповісти
Гей, ВолиньПосте! А чому Ви не висвітлювали саму подію? Я уявялю, як би то побили священика з УПЦ КП - вже б напевно на місце подій вийхали. Як там вам, журналісти, спиться гарно? Совість не гризе?
Відповісти
підтримую! заангажованість і парихільність/неприхильність редакції помітна.
Відповісти
"Мовляв ремонтувати церкву вирішили ще за московського священика", - а хто там з Москви то був? Повідайте пліз. А як ні, то пишіть нормально.
Відповісти
Поперше цей священник український! Він храми не захоплює і людей не бє і не гонить.
Відповісти
у грудні до управління культури ВОДА була СКАРГА (до речі є вхідний номер на копії) про те, що під час судового процесу в угринівському храмі проводяться ремонтні роботи, на що з районного відділу надійшла відповідь що сільському голові надійшов ПРИПИС про заборону будь-яких робіт. І хто зараз буде говорити, що управління культури ОДА і РДА нічого не знало! Як то кажуть в народі "Рука руку миє"!
Відповісти
Ой, а то не ясно... Коли храм захоплювавли, то мусара стояли і пасли тільки. Там жінок під дверима човпуть, а вони "не втручаються".
Відповісти
До речі, з архітектури в комісії нікого й не було. І їхала вона тишком-нишком, щоб, боронь Боже, не взнав отець Ростислав. Але не обійшлося без Божої помочі.
Відповісти
Скільки вже можна тому тураку брехати...він постійно не винен,але завжди правий... прийде час,що все його беззаконня припинеться!Обов*язково припинеться!!!
Відповісти
Мда шо за люди пішли вигяняти батюшку і ставити другу вам що є якась різниця! яка церква!!!!!!!!! БОГ 1 а ви як стадо вівць страдаєте........ю
Відповісти
Церковна тема, як козирна карта , використовується Росією.Росія хоче картинки спалених церков, побитих священників тощо.”Робляться спроби на дестабілізацію ситуації в Україні.Це видно на прикладі Ростислава Сапожника - священика, сепаратиста- інікше не назвеш!
Відповісти
Якщо ти кук з Угринова, то зрозумій, що поки Сапожник живе у селі Сегета кормить Турак, бо інакше зарплату колгоспників буде отримувати Сегет (він і так уже забув як ходити пішки, а може боїться????????)
Відповісти
ХОЧЕТЬСЯ УТОЧНИТИ,ЩО СВЯЩЕННИКА УПЦ О.РОСТИСЛАВА НІХТО НЕ ПРОГАНЯВ.ХРАМ БУВ БРУТАЛЬНО ЗАХОПЛЕНИЙ ТУРАКОМ І ЙОГО СЛУЖИВИМИ ШАВКАМИ(https://www.youtube.com/watch?v=8GzCf5Pe5vA І https://www.youtube.com/watch?v=qKd_C4S7dmM).
Відповісти
Журналісти волинь посту!Що ви скажите на те,що у о.Ростислава є аудіозапис тієї події,що трапилася біля церкви.Там можна довідатись,що депутат обл ради вміє не тільки кулаками махати,але й брутально висловлюватись.
Відповісти
«УПЦ КП» - розкол!!! Самосвятська «церква», її не визнають ні грецька, ні єрусалимська, олександрійська, антіохійська, еладська, кіпрська, грузинська, сербська, польська та інші православні церкви світу(« вірую в єдину святу СОБОРНУ і ап,. Ц.»), що говорити про РПЦ. На РПЦ світ не зійшовся!!!! Благословити предстоятеля мають обовязково всі!!! А не відлучити, як філарета
Відповісти
Громада села Угринів відреклась від московського попа і перейшла до Київського патріархату. Турак дав Сапожнику 25 тис. грн. на ремонт церкви, а той гроші привласнив. Тепер москальський піп безрезультатно судиться і розповсюджує всіляку огиду на Турака. Сапожник - ніякий не священник, а звичайнісінький піп, який втратив прихід через жадібність.
Відповісти
уточни яка саме громада
Відповісти
Якщо так захищаєш турака,то напиши своє справжнє ім"я-туракова сраколизка)))Ти хочеш роботу в турака,чи пільги,що так підбрехуєш йому??????????
Відповісти
За твою брехню,страть ті 25000 собі на ліки.
Відповісти
Не треба БРЕХАТИ НЕБАЙДУЖА, про яку "громаду" ти кажеш???? Куплену Тураком на робоче місце, на полагоджену хату.
Відповісти
Друзі,ми відволіклися від "побитого по печінці дідуся"!Тому "дідусю" стільки років,як і тураку.Ага! він ще й недобачає... зато після побиття цей "побитий" біг селом,наче кінь пржевальського до турака в кабінет "рішати"свою відмазку.ЛЮДИ Ж БАЧАТЬ ВСЕ!
Відповісти
Пане "патріоте", скажіть будь-ласка, чи купуєте до свого автомобіля, російського "ПАТРІОТА", запчастини російського виробництва??
Відповісти
Кувальчуки. Подивіться під носом. А то вже осінь скоро, Танька поки що в Галашевських, а там треба буде вибирати город і знов втіче до Вальки на другий поверх. Безстидники.
Відповісти
Останні новини
Депутат Волиньради каже, що священика не бив, а штовхав
24 березень, 2015, 12:09