«Волинську Швейцарію» вражає грибок

«Волинську Швейцарію» вражає грибок
У Воротнівському ботанічному заказнику, що поблизу Луцька, який лісівники називають «Волинська Швейцарія», поширюється грибок.

Про це йдеться у сюжеті Волинської ОДТРК.

До цього призводить заборона у заказнику заготовляти лікарські рослини, ягоди, рубати дерева. Як наслідок – 50% насаджень у Воротневі перестійні.

«Воротнів – це заказник державного значення, тому тут не можна здійснювати вирубку. Позаяк тут найбільше дубів і грабів, вони старіють, і ясно, що їх потрібно прибирати. Вони всихають і є розсадниками хвороб. Але цього робити не можна. На законодавчому рівні це питання не вирішено, тому є проблема у Воротневі – всихання дубових насаджень», – розповіла керівник прес-служби Волинського ОУЛМГ Оксана Чурило.

Заказник, заснований 25 років тому, знаходиться за 17 кілометрів від Луцька. Територія заказника – 600 гектарів.

Він розташований на горбистій місцевості, подекуди різкі схили бувають 45 градусів.

«Він унікальний і своїм рельєфом: тут і рівнина, і Полісся, але з рельєфом горбистим, який переходить у лісостеп», – каже інженер лісових культур Тетяна Неводнічик.

Більшість дубів, які тут ростуть, мають вік понад 100 років, є і двохсотлітні. Чимало тут тварин і рослин, які занесені до Червоної книги.

А ще в цій місцині, кажуть лісівники, дуже мало комарів через унікальність природи: Воротнівський заказник розташований на межі зон мішаних лісів та лісостепової.

Лісівники розповідають, що у Воротнівському заказнику свого часу побувало чимало відомих людей: радянські космонавти, політики, були і закордонні артисти, наприклад, Едіта П’єха.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ліс, цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
О, мій сюжетик)
Відповісти
Останні новини
«Волинську Швейцарію» вражає грибок
13 червень, 2012, 16:43