У Луцьку пожежа наробила лиха

У Луцьку пожежа наробила лиха
20 квітня близько 22:00 на п'ятому поверсі будинку, розташованого на проспекті Перемоги, сталася пожежа.

Цей під'їзд і раніше складно було назвати благополучним. Тут неодноразово "крутили" замки, у мешканців незрозумілим чином із зачинених квартир зникали гроші. Але останні 4 роки жителі 3-го під'їзду по вулиці Перемоги 19 взагалі жили, як на пороховій бочці.

Причиною цьому - ­потерпіла, яка за словами сусідів, не сповна розуму. Жінка мешкає у будинку вже 8 років. Люди звикли, що з квартири старенької лунають постійні крики:

"То чортів ганяє, то гирею в підлогу б'є. Кидається на людей без причини. Двері сусіду поламала, перила... Колись, чи випадково, чи спеціально, підпалила сміття у підїзді", ­- розповідають мешканці.

Кажуть, часто до жінки приходили підозрілі гості напідпитку. Цього разу гостей не було, але і їх відсутність від біди не вберегла.

О 10.20 стороння жінка, яка проходила повз, побачила що на 5-му поверсі будинку палає квартира. Вона одразу викликала пожежників і сповістила про лихо жителів під'їзду.

Сусіди швидко організувались і почали спільно боротися з вогнем. На допомогу їм прибули МНСники з чергової частини по вул. Грибоєдова, після чого полум'я вдалося загасити.

Опісля прибув дільничий, та люди зустріли його з осудом. Пояснили, що вже неодноразово зверталися в органи з приводу "душевно не здорової" жінки, та численні скарги сусідів, навіть колективні, залишались без уваги. З часом перестали приймати і заяви, відсилаючи оббивати владні пороги, ­ а там відповідали: "Це не в нашій компетенції".

Розповідають, старенька стала такою після трагічної втрати сина. Але про неї соціальні служби піклуватись не поспішали. Декілька разів на вимогу мешканців будинку її госпіталізовували у психлікарню, та за місяць відпускали додому і усе починалося знову.

"Ми завжди переживали, як десь залишить газ відкритим, то півбудинку злетить на повітря", розповідають жінки, прибираючи наслідки "потопу". Кажуть, таким людям потрібен спеціальний догляд і лікування, та що вдієш, коли держава закриває очі.

Квартира Максима Нікітіна також на 5-му поверсі. Він ­ батько і голова сімейства, відверто боїться за життя рідних. Розповідає, що запах диму першою відчула дружина і попросила перевірити, що там коїться. Коли вийшов на сходову клітку, все уже було в диму. Евакуював дружину з дитиною до родичів, що живуть у сусідньому під'їзді, а сам повернувся назад.

Попередньо причиною загоряння називають несправний телевізор і проводку.

Пожежні авто їхали по газону, оскільки єдиний проїзд у двір був заблокований приватними авто.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: пожежа
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"20 березня близько 22:00 на п'ятому поверсі будинку, розташованого на проспекті Перемоги, сталася пожежа." - провіряйте що пишите або не публікуйте новини місячної давнини.
Відповісти
Якої місячної? Я там вчора чуть не згорів.
Відповісти
час від часу всі плутають місяці, нічого страшного. сусідам співчуття.
Відповісти
Вадим, ти придурок??? там пише 20 квітня!!!!
Відповісти
Сусіди цієї пані самі винні, що не звертаються в відповідні органи. Така ціна бездіяльності.
Відповісти
"численні скарги сусідів, навіть колективні, залишались без уваги"
Відповісти
Це тільки слова. Ніхто достоменно не знаю до кого саме вони та скільки разів звертались, що ставить під сумнів це твердження взагалі.
Відповісти
"...та що вдієш, коли держава закриває очі." Ота раза найбільш вбила. Вашу мать журналісти та ватники, скільки іще потрібно Вас гнобити, щоб Ви добивались реалізації всіх прав, законів, та упорядкування того, що на поверхні, але ще не урегульовано у владних кабінетах???
Відповісти
Останні новини
У Луцьку пожежа наробила лиха
21 квітень, 2015, 12:10