У Луцьку розпочався міжнародний турнір з хокею. ФОТО

У Луцьку розпочався міжнародний турнір з хокею. ФОТО
У Луцьку розпочався міжнародний турнір з хокею. Юні хокеїсти з усієї України та гості з Молдови зібралися уже вп'яте на традиційний дитячий міжнародний турнір пам'яті В'ячеслава Хурсенка.

Сьогодні, 25 квітня, відбулось урочисте відкриття змагань, повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини

Під час якого були присутні дочка відомого композитора та співака Марія Хурсенко, голова Федерації хокею Юрій Савчук, який був близьким другом автора-виконавця, президент хокейного клубу «Спарта» Андрій Матящук, голова Волинської обласної ради Валентин Вітер, голова правління ГО «Варта Порядку» Олександр Тиводар і голова правління Фонду «Новий Луцьк» Олександр Товстенюк та інші. Варто зазначити, що цьогоріч, як і попередні роки турнір відбувається за сприяння Фонду Ігоря Палиці.

«Хокей виховує багато позитивних якостей в людині. Рішучість, вміння працювати в команді – ці якості характеру можуть знадобитися в житті. Україні потрібні сильні, здорові захисники. Саме у таких дітях вона знайде своїх захисників», - зазначила дочка Хурсенка.

Юрій Савчук, який вже вкотре виступає ініціатором проведення такого турніру, своєю чергою, зауважив, що йому надзвичайно приємно, що цей турнір завжди відвідує багато охочих.

«Хочу подякувати тим, хто приїздить та приходить на ці змагання, аби згадати про талановитого В'ячеслава Хурсенка. Хочу побажати усім перемоги і нехай в учасників залишаться хороші спогади і враження про змагання, спілкування і перебування у Луцьку», - зауважив президент кулубу «Спарта».

Марія Хурсенко також зазначила, що спорт направду є дуже необіхдним у нашому житті, і вона щаслива, що через такий захід увіковічнюють ім’я її батька, талановитого композитора і співака В’ячеслава Хурсенка.

Насамкінець головний тренер ХК «Спарта» Дмитро Цимбал з радісю відгукнувся про турнір, мовляв, гравці отримають неймовірно важливу ігрову практику. «Цього року ми плануємо вийти на новий якісно вищий рівень. Зараз для цього у нас створені усі умови. Ми маємо можливість тренуватись 10 місяців на рік. А такі міжнародні змагання дозволяють перевірити силу наших хлопців».

Змагання триватимуть 25-26 квітня на арені «Снігова королева» (вулиця Чорновола, 3). У змаганнях беруть участь команди гравців 2002-2003 року народження: «Спарта» (Луцьк), «Крижинка» (Київ), «Білі Ведмеді» (Калуш), «Піранії» (Вінниця) та «Аквіла» (Кишинів).

У зв’язку з цим до обласного центру приїздили відомі українські хокеїсти - В’ячеслав Завальнюк, начальник національної збірної команди України віце-президент федерації хокею України та Костянтин Сімчук, найкращий хокеїст року 2005 в Україні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Класна і добра справа. Палиця молодець, шо підтримав
Відповісти
Останні новини
У Луцьку розпочався міжнародний турнір з хокею. ФОТО
25 квітень, 2015, 15:50