Помер ректор Луцького національного технічного університету Віктор Божидарнік

Помер ректор Луцького національного технічного університету Віктор Божидарнік
Помер на 71-му році життя доктор технічних наук, професор. ректор ЛНТУ Божидарнік Віктор Володимирович.

ВолиньPost висловлює співчуття рідним та близьким Віктора Володимировича.

Заслужений працівник народної освіти України, дійсний член Академії інженерних наук, академік Академії економічної кібернетики, член-кореспондент Академії менеджменту та підприємництва, академік Академії наук вищої школи України.

Народився майбутній науковець та незмінний ректор в мальовничому куточку Волині — смт. Голоби. У 1970 році закінчив Львівський університет, де здобув вищу освіту за спеціальністю «механіка». У 1974 році він захистив дисертацію на присудження наукового ступеня кандидата фізико-математичних наук.

Саме у місті Луцьку розпочалася його науково-педагогічна діяльність. Майбутній ректор працював на різноманітних посадах: старший лаборант НДС ЛДУ ім. Франка, асистент, старший викладач, декан, виконувач обов'язків директора загальнотехнічного факультету Луцького філіалу Львівського політехнічного інституту, директором Луцького філіалу Львівського політехнічного інституту, ректором Луцького політехнічного інституту, ректором Луцького державного технічного університету і, нарешті, ректором національного університету.

За значний внесок в організацію та розвиток науки нагороджений орденом «За заслуги» III, II ступенів, присвоєно звання «Заслужений працівник народної освіти України».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 21
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дуже шкода..ВІчна пам"ять......Царство небесне....Близьким сил пережите це непоправне горе.......
Відповісти
Нестало Волинянина великої душі і мудрого керівника, який багато зробив для волинян. Глибокі співчуття родині і близьким.
Відповісти
Епохальна особистість! Вічна память...
Відповісти
Царство Небесне! Хороша, мудра, розумна людина. Нехай спочиває з Богом!
Відповісти
а коли і де похорони
Відповісти
Прощання з ректором Луцького національного технічного університету Віктором Божидарніком відбудеться 28 квітня об 11-й годині в Свято-Троїцькому кафедральному соборі м. Луцька та після звершення чину похорону – на території університету (головний корпус, вул. Львівська, 75).

Відповісти
Хай з Богом спочиває
Відповісти
Дякуємо Віктор Володимирович....
Відповісти
Хороший був дядько, багато зробив для политеха
Відповісти
Гарна і розумна ЛЮДИНА, мудрий і справедливий ВИКЛАДАЧ. Він знав і любив свою справу, прекрасний педагог! Земний уклін і подяка Вам, шановний Віктор Володимирович!
Відповісти
Щире співчуття родині і друзям сім*ї Віктора Володимировича! Чудова була людина!Хай спочиває з миром!
Відповісти
Завтра, у вівторок, 11-та ранку похорони. А сьогодні ще в капличці можна попрощатися.
Відповісти
...ромська спільнота може пишатись ним...
Відповісти
а що він був ромом?
Відповісти
Вічна память та співчуття рідним.
Відповісти
Царство Небесне Віктору Володимировичу...Можливо і багато гарного зробив, але і багато збагатився за рахунок студентів, нехай простить мене Господь...Знаю про що пишу...Для своїх дітей і внуків забезпечив майбутнє завдяки студентам...
Відповісти
Багато зробив для мене і для багатьох інших. Так сталось, що я опинився на самому дні. Він підняв мене з того дна. Майже все чого я досяг, це завдяки Віктору Володимировичу.
Вічна память.
Відповісти
не "Луцького політехнічного інституту" а "Луцького індустріального інституту". видно що автори - далекі від життя і проблем вузу.
Відповісти
Багато зробив для мене і для багатьох інших. Так сталось, що я опинився в самому низу. Він підняв мене з того низу. Майже все чого я досяг, це завдяки Віктору Володимировичу.
Вічна память.
Відповісти
нема слів,один сум.... вічна память
Відповісти
Таких ректорів як Віктор Володимирович нині "не випускають" непідробний патріот своєї замлі і університету Вічна Пам'ять
Відповісти