Цукерберг відповів Порошенку щодо офісу Facebook в Україні

Цукерберг відповів Порошенку щодо офісу Facebook в Україні
Засновник Facebook Марк Цукерберг провів чергову онлайн-сесію запитань та відповідей, які розпочали саме із запитання, яке поставили українці.

Про це повідомляє медіапортал української діаспори VIDIA.

Модератор зустрічі повідомив, що найпопулярнішим запитанням, яке набрало 45 тисяч лайків, було саме про Україну і поставив його користувач з Ізраїля на ім’я Григорій.

Користувач Григорій Купершмідт поскаржився на несправедливість при блокуванні сторінок і дописів з боку Facebook, пояснюючи це тим, що український сегмент курує російський менеджмент.

Зі слів очільника компанії Fecebook, він особисто переглянув, про що йдеться перед тим, як надати відповідь. Марк Цукерберг прокоментував, що дійсно було кілька дописів, які вони вирішили видалити за порушення правил, що забороняють використання "мови ненависті" проти іншої національності.

Він також запевнив, що у Росії не існує адміністрації Фейсбука, яка б модерувала український сегмент мережі.

"Звучали також запитання, чи дописи, зроблені українцями, модеруються росіянами в час, коли між Україною та Росією триває конфлікт. Це не відповідає дійсності – у нас немає такого російського офісу. Тому кожен, хто думає, що модерація відбувається з російського офіса анти-українськими модераторами, помиляється," – запевнив Цукерберг.

Він пояснив, що модерацію здійснюють працівники представництва компанії у Дубліні, які володіють мовою, якою зроблено допис. Проте додав, що в системі існувала помилка, через яку авторам окремих дописів помилково повідомили не ту причину – наявність оголеності в зображеннях замість лексики ненависті. За цю помилку Фейсбук вибачився, повідомив Марк.

Після цього Цукерберг відповів і на запитання президента України Порошенка щодо можливості відкриття представництва Facebook в Україні. Він сказав, що з часом таку можливість можуть розглянути, але пояснив, що доцільність лежить у площині розвитку компанії, зокрема розробки програмного забезпечення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Цукерберг відповів Порошенку щодо офісу Facebook в Україні
15 травень, 2015, 11:41