На Волині бізнес допоміг побудувати ще один дитсадок. ФОТО

На Волині бізнес допоміг побудувати ще один дитсадок. ФОТО
Третього червня розпочалось будівництво дитячого садочка у селі Холонів, що у Горохівському районі.

Про це розповіла директор ТЗОВ «Агробуд» Тамара Цехош.

Загалом, кошторисна вартість будівництва – 9 мільйонів 81 тисяча гривень.

«В тому числі за рахунок фонду регіонального розвитку – 8 мільйонів 70 тисяч гривень. Також було співфінансування з місцевого бюджету – 850 тисяч», - додала вона.

Зараз на місці майбутнього дитсадка ведуться будівельні роботи, вже майже готовий фундамент, який планують закінчити в середу.

Жителька села Холонів Орися Кондратюк розповіла, що в місцевих мешканців є дуже велика потреба в цьому дитсадку, адже місць для діток просто не вистачає. До того ж пристосоване під дитсадок приміщення є аварійним.

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик розповів, що це будівництво розпочали для того, щоб вирішити найбільш проблемну ситуацію, яка виникла.

«Тут сама екстремальна ситуація, тому що побувавши в садочку, де знаходяться діти, ми з Сергієм Васильовичем Мартиняком прийняли рішення, що треба терміново говорити про новий садочок. Там - аварійна ситуація, діти знаходяться в такому стані, що кожен день ти молишся Богу, аби там нічого не сталося», - додав він.

Народний депутат України Сергій Мартиняк зазначив, що побудова садочка в цьому селі – це ще й соціальна відповідальність бізнесу. А тому звернувся до Агропромислової групи «Пан Курчак», яка працює на території сільської ради. Відтак та зробила й свій внесок – виділила на будівництво сучасного дитсадка 200 тисяч гривень.

«Село розвивається, дітей стає більше. А ще це розв’яже руки батькам, які зможуть працювати, а не сидіти вдома з маленькими дітьми. Тому, відповідно, голова правління агропромислової групи «Пан Курчак» відгукнувся на це прохання і допоміг із співфінансуванням цього будівництва», - сказав він.

Тим часом Сергій Мартиняк розповів, що цьогоріч долучиться фінансово до закінчення спортзалу у селі Мар'янівка, перерахувавши на його добудову 200 тисяч гривень. Таку ж суму від нього вже освоюють і на зведення дитсадка у Турійську.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а коли в Шеплі буде садочок?
Відповісти
Останні новини
На Волині бізнес допоміг побудувати ще один дитсадок. ФОТО
26 червень, 2015, 17:53