Копачі бурштину штурмували прикордонний підрозділ. ФОТО. ВІДЕО 18+

Копачі бурштину штурмували прикордонний підрозділ. ФОТО. ВІДЕО 18+
Чергової спроби незаконного видобутку бурштину вдалося уникнути. Про це повідомила прес-служба Державної прикордонної служби України.

Так, прикордонники Луцького загону затримали 7 осіб, які за допомогою мотопомпи незаконно намивали «сонячне каміння». Жодних документів при собі затримані не мали, однак назвалися громадянами України. Спецоперація із затримання відбулася неподалік кордону на напрямку населеного пункту Обсіч на Рівненщині.

Зазначимо, що інформацію про можливі протиправні дії на ділянці відділу «Березове» отримав дільничний інспектор прикордонної служби.

На затриманих складені документи про адміністративне правопорушення за порушення прикордонного режиму, окрім того, за незаконний видобуток бурштину відомості будуть внесені до ЄРДР. Всі обставини правопорушення встановлюються. Жодних дозвільних документів на право такої діяльності, а також документів, які б посвідчували особу чоловіки надати не змогли.

Трактор з мотопомпою та затриманих доставили до прикордонного підрозділу «Кам’яне» для встановлення осіб та складання необхідних процесуальних документів. Згодом двох неповнолітніх порушників відпустили.

Однак близько 19:00 у п'ятницю, 10 липня, біля підрозділу почали збиратися місцеві мешканці кількість яких постійно зростала. Вони вели себе агресивно та висловлювали погрози у бік правоохоронців та вимоги відпустити їхніх односельчан.

До місцевих мешканців вийшли представники Держприкордонслужби, МВС та прокуратури та спробували пояснити неприпустимість таких дій.

Після встановлення осіб затриманих та складання процесуальних документів правоохоронці дозволили їм покинути підрозділ, однак власник трактора вимагав повернути йому транспортний засіб та мотопомпу.

О 21:00 біля підрозділу вже перебувало до 100 агресивно налаштованих осіб, які все активніше висловлювали вимоги віддати власнику затримане майно. Спроба голови селищної ради вгамувати натовп закінчилася для неї численними тілесними ушкодженнями.

Близько 23:30 години розігріті алкоголем чоловіки з числа місцевих мешканців почали закидати підрозділ камінням та ламати паркан. В результаті побито вікна в будівлі підрозділу, пошкоджено службовий автотранспорт, зламали ворота та частково огорожу.

З метою припинення незаконних дій прикордонники змушені були здійснити вгору більше 10 попереджувальних пострілів з пристрою для відстрілу гумових куль. Однак це лише на деякий час зупинило нападників та вже о 1:00 вони знову здійснили спробу захопити підрозділ.

Була створена реальна загроза життю та здоров'ю прикордонників, представників МВС та прокуратури, загроза захоплення зброї і службового майна. Правоохоронці, з метою припинення подальшого негативного розвитку подій, у відповідності до законодавства України змушені були застосувати вогнепальну зброю.

В результаті протистояння троє найбільш активних учасників штурму затримані. Двоє громадян отримали поранення ніг. Стан їх здоров’я задовільний. Конфліктна ситуація локалізована. Серед місцевих мешканців проводиться роз’яснювальна робота.

Загалом же проблема незаконного видобутку цього каміння існує в області вже 10 років.

Спробувати врегулювати та узаконити видобуток «сонячного каміння» спробували депутати Верховної Ради. Вони ініціювали законопроект «Про видобування та реалізацію бурштину».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А на Волині що робиться?! Де влада? Гунчик все наради проводить, ще не нарадився?! Ганьба такому керівництву, дій НОЛЬ один піар!!!
Відповісти
А Гунчик боїться, щоб не було як у Мукачево!:) "герої" правосекі у всій красі, а Гунчику таке не треба, йому мирне крісло треба, а там хоть...:) От така вона влада Волині :(
Відповісти
Натовпом близько 100 осіб штурмувати прикордонний загін...
Нічого собі.
І лише двох осіб затримано.
Внормальній країні цю наволоч при першому дотику огорожі накрили б залпом так, що трупів не треба було б збирати - не знайшли б.
Паралельна кримінальна держава. Янукович це був клоун одного з угрупувань.
Все тільки починається.
Відповісти
КОЛУМБІЯ...

Жителі поліського села штурмують прикордонний загін, зізнаючись на камеру в антизаконній діяльності.
Відповісти
Людям просто кушать нечего
Довели страну Майданами...
Відповісти
Смерть!
Відповісти
Напад на військову частину - відкривати вогонь ! Іде війна , а різна наволоч наживається , та і влада ця ,,миролюбива,, у всьому винна ! Перед наступними виборами робіть висновки !
Відповісти
Та розстріляли б кілька представників цієї полішуцької бидломаси, то можливо б після цього прийшли до тями! Так нищити власну землю може лиш деградована і спита погань, а вони ще й погрожують прикордонникам!
Відповісти
а на майдані за такі штурми пряничкі і зелені грошики давали а тут стріляти нечесно якось
Відповісти
а ти поживи без роботи ,без грошей, плюс влада обдирає тоди будеш ляпати
Відповісти
А нащо в селі гроші? Їсти в селі не за гроші купляють.
А хто в селі хоче робити той і в селі заробить, і на заробітках.
Відповісти
головний бандит-кришувальник індексаційний вор яйценюк з хєррантом-вором парашенком тримають свої надприбутки під контролем!
Відповісти
Влада мусить вживати рішучих заходів.
Кримінал прикривається злиднями і штурмує державні військові інституції.
При радянській владі про те село не лишилося б й гадки - зачистили б напротязі доби, кого розстріляли б під час зачистки без суду, інших по тюрмах і на виселення в Сибір і Казахстан.
Скло спалилиб і переорали.
Відповісти
бурштинна риба гниє з голови,а двоголова кришувальна воровська риба знаходиться в президентському і премєрському кріслах!
Відповісти
Останні новини
Копачі бурштину штурмували прикордонний підрозділ. ФОТО. ВІДЕО 18+
11 липень, 2015, 16:42