Сім природних чудес України. ФОТО.ВІДЕО

Сім природних чудес України. ФОТО.ВІДЕО
Краса Української землі захоплює. В Україні пройшла акція за результатами, якої було визначено "7 природних чудес України».

До цього списку потрапили найунікальніші місця нашої чудової країни, які визначались за інтернет-голосуванням та голосуванням серед експертів.

Представляємо до Вашої уваги список цих неймовірних, чудових та неповторних місць.

1. Асканія-Нова (біосферний заповідник, Херсонщина)

Цілинний степ „Асканія-Нова” – єдина в Європі ділянка степу, якої ніколи не торкався плуг, - має велику наукову, культурно-пізнавальну та практичну цінність... На території заповідника культивують багато видів екзотичних для України тварин - туркменських куланів, кафрських буйволів, бізонів, коней Пржевальського

2. Гранітно-степове Побужжя (регіонально-ландшафтний парк, Миколаївщина)

Річка Південний Буг та її долина вважається одним з найбільш унікальних природних місць України. Особливо захопливою є територія від північної околиці с.Кінецьпіль до м.Вознесенська. Річки Мертвовод та Арбузинка, які є притоками р.П.Буг створили тут неповторний каньйон від якого захоплює подих.

3. Дністровський каньйон (Вінницька, Івано-Франківська, Тернопільська, Хмельницька обл.)

Особливий витвір мистецтва створює друга найдовша в Україні ріка- Дністер. Гори підходять так близько до ріки, що утворюють каньйон, руслом якого тече ріка. Потоки в деяких місцях зриваються з кручі просто в річку, перетворюючись в живописні водоспади. Окремі частини скал нагадують швейцарський сир, весь в дірках від виходів печер і гротів. На берегах ріки, в навколишніх селах зустрічаються пам'ятники культури різних народів, що в давнину населяли долину Дністра (церкви, костели, монастирі, палаци, руїни замків і фортець), зокрема печери, деякі з них служили монахам скельних монастирів для життя і відправи служб.

4. Мармурова печера (АР Крим)

Печера „Мармурова” знаходиться на плато гірського масиву Чатир-Даг у гірському Криму. Видимий із різних відстаней, мальовничий силует Чатир-Дагу є символом півострову. Протяжність розвіданих ходів печери 2050 м а її глибина - 60 м. Унікальність Мармурової печери принесла їй світову популярність. За оцінкою відомих спелеологів, вона належить до п'ятірки найкрасивіших обладнаних печер планети.

5. Подільські Товтри (національний природний парк, Хмельниччина)

Товтри - це залишки узбережних рифів, витягнених паралельно давній береговій лінії. Аналогів Товтрам у світі фактично немає. Товтрові гори багаті на карстові форми та печери. Від виду на ландшафт Товтр перехоплює дух. Також тут можна чудово політати на параплані.

6. Світязь (Озеро, Волинь)

Озеро Світязь - найбільше і найглибше озеро природного походження в Україні. Світязь чимось схожий на море, у вітряну погоду хвилі тут досягають півтораметрової висоти...

7. Синевир (Озеро, Закарпаття)

Ще одним природнім чудом України є найбільше озеро Українських Карпат - Синевир, яке утворилося 10 тисяч років тому на висоті 989 метрів над рівнем моря...Воно вважається однією з візитних карток Українських Карпат та захоплює своєю красою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Сім природних чудес України. ФОТО.ВІДЕО
12 серпень, 2015, 23:00