У Луцьку відбудеться традиційне свято квітів «Луцьк квітучий»

У Луцьку відбудеться традиційне свято квітів  «Луцьк квітучий»
До 930-ти річчя з дня заснування Луцька в обласному центрі проведуть свято квітів, до якого планують залучити близько 50 установ, організацій, та суб'єктів господарювання.

Про це стало відомо під час загальноміської наради у Луцькій міськраді 12 серпня.

Заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев визнав, що проводячи свято квітів, створюються певні додаткові клопоти для підприємств та організацій, яких зобов'язують взяти участь у цьому заході. Але він запевнив, що у лучан найбільше вражень залишається від свята квітів, мовляв інші заходи до Дня міста та Дня Незалежності не привертають до себе стільки уваги.

Натомість радник міського голови з екологічних питань Борис Сорока зазначив, що свято "Луцьк квітучий" проведуть у Центральному парку міста, яке буде присвячене 930-тій річниці з дня заснування Луцька.

"Міський голова ставить перед нами чітке завдання. Провести свято яскраво і залучити якомога більше учасників. Це свято повинне продемонструвати, що серед трудових колективів, використовуючи творчий потенціал є талановиті люди, які не займають флористикою. Квіти - це частина життя нашого міста. Наші жителі оформляють клумби у дворах, свої балкони, тощо", - мовив Сорока.

Також він зазначив, що свято квітів матиме конкурсну складову. Усі учасники матимуть змогу позмагатися у таких номінаціях: краща композиція серед підприємств, фірм, установ та організацій; краща композиція серед флористів-професіоналів, краще квіткове оформлення балконів, фасадів та прибудинкових територій; приз глядацьких симпатій.

На останок радник міського голови зобов'язав аби від промислових підприємств було не менше 15 учасників, від закладів освіти - 17 учасників, від закладів охорони здоров'я не менше 15 композицій, від закладів торгівлі, побуту - 15 учассників, від департаменту ЖКГ - 10 композицій, від управління культури - 2 композиції, тощо.

Усім, хто долучиться до свята квітів, міська рада обіцяє вручити подяки та відзнаки.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку відбудеться традиційне свято квітів «Луцьк квітучий»
12 серпень, 2015, 13:36