Українцям можуть збільшити відрахування із зарплат

Українцям можуть збільшити відрахування із зарплат
Єдиний соціальний внесок хочуть обкласти ставкою від 82% до 205%.

Пенсійний фонд розробив законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо впорядкування оплати праці)», прийняття якого може в рази збільшити відрахування єдиного соціального внеску.

Такий крок зведе нанівець застосування понижуючого коефіцієнта, який з такими зусиллями вводився, і всі інші заходи щодо виведення з «тіні» заробітних плат українців, пише видання ZN.UA.

«У законопроекті зазначено, що для розрахунку єдиного соціального внеску використовується індикативна заробітна плата. Виходячи з норм законодавства, якщо людина заробляє мінімальну заробітну плату, то для працівників ставка єдиного соціального внеску зростає з середнього 41% в два рази, до 82%, а для бухгалтерів — до 123% і до 205% — для керівників.

Крім цього, з заробітної плати працівника, бухгалтера та керівника буде утримуватися 7,2, 10,8 і 18% відповідно», — пояснив експерт Ілля Несходовський. Він вважає, що цей законопроект доводить до абсурду оподаткування заробітних плат соціальним внеском.

«Збільшення соціальних гарантій при страхових випадках, а саме — при тимчасовій непрацездатності, нещасних випадках на виробництві, безробітті, а також при збільшенні пенсій закон не передбачає, що створює соціальну нерівність і порушує Конституцію, оскільки передбачає застосування даного закону лише для небюджетних організацій.

У результаті цей законопроект сприятиме зростанню тіньової економіки та виплат зарплат у конверті», — сказав Несходовський.

Позиція Пенсійного фонду зрозуміла — він намагається покрити зростаючий дефіцит грошових ресурсів. Але нинішня фіскальна політика вже зараз знижує конкурентоспроможність компаній, які чесно сплачують податки, і подальше поглиблення цього питання лише відлякає потенційних інвесторів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
треба меньше красти...
Відповісти
Вже не знають, що би ще з тих людей здерти. З такими темпами взагалі швидко всю зарплату заберуть і будемо працювати на трудодні.
Відповісти