У Луцьку відкрили пам’ятник Василю Мойсею та волинським Героям Небесній Сотні. ФОТО

У Луцьку відкрили пам’ятник Василю Мойсею та волинським Героям Небесній Сотні. ФОТО
У Луцьку на меморіалі «Вічна слава» відкрили пам'ятник герою Небесної сотні Василю Мойсею. Захід відбувся з нагоди 930-річчя Луцька.

23 серпня, в 930 день «народження» Луцька і в День Прапора, відкрили пам’ятник Василю Мойсею та волинським Героям Небесної Сотні.

Луцький міський голова Микола Романюк подякував всім, хто прийшов на вшанування героїв.

Владика Луцький і Волинський Михаїл зачитав молебень, після якого пам'ять бійців за незалежність вшанували хвилиною мовчання.

Також до присутніх звернувся брат Василя Мойсея Роман Мойсей, який подякував всім, хто підтримав і долучався до створення пам'ятника і побажав всім миру.

«Василь був на Майдані і завжди говорив, що ми переможемо, хоча йому казали, що він нічого не доб'ється. Але вони добились, вони скинули тирана! Сьогодні цей пам'ятник відкрили для того, щоб наші покоління пам'ятали, що народ сильний, коли разом. Я пишаюся своїм братом, хоча мені хотілося б пишатись ним живим», - мовив Роман Мойсей.

Дочка Героя Небесної Сотні Юрія Сидорчука, сказала, що родині дуже приємно, що Юрія пам'ятають на його рідній землі, хоча він значну частину свого життя прожив у Києві.

Закінчилось відкриття покладанням квітів до пам'ятника Героям Небесної Сотні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 37
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хотілося б щоб а ні посадовців, а ні самозванних типу священників-розкольників псевдо церкви там не бачити... Хай би це була громада і прості люди які знали Василя... Сумно все це бачити, оцей пафос і не щирі промови..... Простіть нас, наші Герої, прости Господи.
Відповісти
Ми дивна краіна яка своїх героїв не шанує а вірим політичним покидьками. Перед отчима майдан і теперешні корупціонери. Прийде час і "КОЛЬТ" всіх порівняємо
Відповісти
«Василь був на Майдані.... Я пишаюся своїм братом, хоча мені хотілося б пишатись ним живим», - мовив Василь Мойсей.

виправте.
прийми, боже, душі перших жертв державного перевороту в цій нещасній країні.
Відповісти
Пристосуванцю. Що ж тебе так ковбасить? Такі виживають за будь-якої влади. За тебе все зроблять, а ти обсереш. Люди без ідеї завжди праві. І дуже нагадує кремлівську методичку, "лучанине"...
Відповісти
схибленим на кремлі вітання.
в людей обкур пройшов, попускає. це було б добре, якби не було трохи пізно.
Відповісти
Пізно. На жаль. Але контужених майданом у суспільстві ще багато. Таких, що удають, що начеб то вони воюють за Україну. На справді воюють за те, щоб Порошенко таа компанія мали можливість набити свої кишені.
Відповісти
кацапські тролі, ви всі по темниках пишите, у вас один посил, майдан=порошенко)
дурні тролі, порошенка обрали через 10 місяців після майдану))
ідіть рятуйте снігірів))
Відповісти
"порошенка обрали через 10 місяців після майдану))" - порадував, нічого не скажеш. Май1дауне, нагадаю тобі правила арифмети і відрахування дат за календарем: Янек втік з країни в лютому 2014 р. ( це - другий місяць року). Пороха обрали в травні 2014р (це - п'ятий місяць року за календарем). Здійснюємо складну (вочевидь для тебе) арифметичну дію: 5-2 = 3 місяці. Але ще задовго до того, під час майдана, Порох був одним із його дирегентів і організаторів. Звичайно, він сам на майдані не мерз і нікому там грошенят не роздавав. Він зомбував таких недолугих, як ти, які забули результати попереднього майдану 2004р, через свій "канал чесних новин" (поидьковий 5 канал) який повністю беребуває у його власності, а тако ж через інші пчастково підконтролбнв йому канали ТБ та інші ЗМІ, та ще привозив до України різних емісарів з піндостану та ЕС, які тут тільки роздмухували вогонь протистояння у суспільстві. Бо їм була потрібна кров. І вони її організували. А живу я в Луцьку, і як це все відбувалося тут у нас, бачив на власні очі.
Відповісти
майдан почався 30 листопада...а не коли яник втік з країни.
тому між початком майдану і порошенком пройшло 6 місяців.
а тебе зомбував спочатку янукович, а тепер путін))
Відповісти
наші товариші прекрасно все це розуміють. але біль та жах від усвідомлення в бальшом намахє ніколи не дадуть їм це визнати. ну плюс брак професійної психіатрії в державі. терпіть. вони все це знають, але лементуватимуть ще довго.
шановна редакціє, навіщо ви потерли камєнти? рукописи не горять.
Відповісти
війна кажеш! може ці людиди може кричали на майдані "путінприйди"?
тролю ти кацапський, не перекручуй)
ці люди вийшли проти януковича, янукович їх вбив за допомогою продажних ментів та бандитів-тітушок.
але твій путлер злякався, що його чекає доля януковича і пішов війною на Україну.
весь його рід проклятий, так само як і януковича.
а про порошенка та інших тоді і чути не було, тому закрий "варежку" і іди до фсб за премією.
Відповісти
так-так, але як пояснити роботу снайперів з вікон готелю Україна та жодного пострілу у напрямку сцени з покидьками, які продали крим та розвезли договорнякову війну на донбасі?
Відповісти
а як пояснити більше 100 вбитих, частина снайперами, майданівців?
з якого готелю вбивали?
Відповісти
Нігоян та Жизневський були розстріляні впритул ще до початку міліцейського штурму. Хто стріляв з консерваторії? Не відомо, але точно не урядові групи. Хто вивіз та вбив світлочолого альпініста Вербицького? Ті ж, хто відрізав вухо Булатову та начистив носа Чорновол? частина людей загинула у перестрілках, але з обох сторін. а почалася ключова бійня 18 лютого з чого? з того, що Турчинов повів людей нібито до Верховної Ради, а насправді під кулі, і полоснули спочатку з кущів по ментах, а потім вже другою чергою - по людях. а хто совав по майдану чувака зі снайперською рушницею? яник? чи собрат Чорновол по партії Сірожа Пашинський?
Відповісти
тітушкі були різні, просто спортсмени і перевдягнуті у цивільне мєнти.
є відео, де один з мєнтовських начальників в цивільному стоїть на бульдозері та спонукає натовп нападати на кордон міліції.
навіщо? бо він провокатор, його завдання розкачати натовп, щоб мати підстави для застосування спецзасобів.

Все больше и больше интересных фактов раскапывают журналисты, которые хотят докопаться до истины в деле столкновений 1 декабря милиции и неизвестных лиц на улице Банковой в Киеве.

И вот сейчас журналисты почти уже опознали человека, который непосредственно руководил сначала проездом, а потом и всеми действиями желтого бульдозера, который на множество телекамер едва не душил работников милиции.

На появившемся в сети видео видно, что приказы трактористу отдает человек, очень похожий на полковника милиции, заместителя командира полка милиции особого назначения «Беркут» Сергея Кусюка.

Ранее полковник был замечен на нескольких акциях протеста, как в форме, так и штатском. Во втором случае он руководил группой лиц в черной одежде, которые предпринимали попытки силового разгона акций. Представляться и показывать удостоверение этот представитель «правоохранительных» органов всякий раз отказывался.

так що не надо крутити, все вже дано відомо.
Відповісти
до чого тут діти ліцеїсти? чим тобі не вгодили? може ти ще нову поліцію згадаєш?
Відповісти
наживи? якої?! що там можна було нажити?
кийка від беркута чи кулю...
вони себе не жаліли, щоб Україна жила...
але ти, троль, сидячі під пітером, не зрозумієш важливості того, що зробили ці люди, ти вата...кісєльвська прокладка.

Відповісти
Що нажили? Та платили немалі гроші майданівцям!Україна навпаки перестала нормально жити
Відповісти
невже у нас такі дурні та диб..ні люди? хто кому платив і за що на майдані? Може Пащенко платив ? Чи бізнесом і сімєю жертвував бо знав якщо це все придушать йому цього не пробачать...
Відповісти
антимайданівцям дійсно платили немалі гроші.
майданівці йшли за покликом душі.
Україна війну не починала, її почав путлєр, спочатку зелені люди в Криму, потім гіркін у словянську і завертілось.
може українці на когось напали? захопили чиїсь території?
навпаки! українці гинуть ЗА СВОЮ землю і НА СВОЇЙ землі!
а порошенко став президентом, коли війна з путлером тривала вже півроку.
це зараз тролі намагаються перекрутити за путлерівськими темниками...
кацап лавров арабів дибілами обізвав в них на пресконференції - вже другий тиждень нафта дешевшвє)) а це стратегічний продукт кацапії!
лишилось ембарго проти рашки на нафту й газ ввести і путлера винесуть на вилах на червону площу.

Відповісти
гіркіна клоуна принесло у слов'янськ 12 квітня, війну турчинов оголосив 7 квітня. перший акт геноциду під волновахою - 22 травня, за три дні до однояйцевих виборів.
ну і 2 травня в одесі та 9 травня у маріуполі - перед референдумом 11 травня.
ви дарма плутаєте дати. відволічіться від лаврова, хоча він вам і подобається.
Відповісти
не треба брехати!

13 квітня 2014 р. виконувач обов’язків президента України Олександр Турчинов підписав указ про початок антитерористичної операції із залученням Збройних Сил на сході Україні. Рішення було ухвалено на тлі надзвичайно стрімкого розгортання сепаратистських виступів у Донецькій, Луганській, Харківській, Запорізькій, Миколаївський, Дніпропетровській та Одеській областях та збройного захоплення держустанов у містах Луганщини та Донеччини.
Відповісти
а мобілізацію він коли оголосив? 17 березня, начебто для Криму. і де війна у Криму? де АТО у Криму? і куди ці мобілізовані пішли? сьома хвиля вже? і як колонну бандюків зі Слов'янська пропустили на очах всієї України в Донецьк, захавали? що ви ще захаваєте?
Відповісти
правильно, 17 березня, а фальшиві вибори в криму коли відбулись?
16 березня 2014 року, після чого стало ясно, що путлєр не зупиниться і почне війну.

почитай сам указ, мобілізація тривала 45 днів! а гіркін прийшов у термін до 30 днів.

Суспільно-політична ситуація на Кримському півострові загострилася, мають місце неприхована агресія, захоплення російською стороною частини території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. Незаконно створеними збройними формуваннями проросійського спрямування за підтримки військових підрозділів збройних сил Російської Федерації захоплюються та блокуються будівлі органів державної влади, органів влади в Автономній Республіці Крим, аеропорти, суходільні та морські транспортні комунікації, органи військового управління, військові частини та установи Збройних Сил України, що дислоковані на Кримському півострові.

1. Оголосити та провести часткову мобілізацію (далі - мобілізація).

3. Мобілізація проводиться протягом 45 діб із дня набрання чинності цим Указом.

тому не треба крутити, ватнічок, це тобі не кацапія, де снігурі російськомовні літають)))
Відповісти
цим лицеїстам до ментів ще дуже далеко...
Відповісти
ще чекає суд. А пам"ятник хай стоїть, негоже навіть ворогів проклинати, не по християнськи це. А от вишиванщиків до кримінальної відповідальності, в першу чергу гунчиків романюків, щоб іншим неповадно було
Відповісти
майдан тут ні до чого, Україну всіма силами хоче нагнути путін, він розпочав війну, він фінансує бандитів, теракти, збиває літаки і бреше всьому світові.
польща сьогодні процвітаюча країна, і цей шлях чекав Україну, тому путін і каламутить воду, а не порошенко, не треба перекручувати, троляки срані!
Відповісти
Ви бидло.Вибачте, але я хочу, аби вам сьогодні приснились ті, кого ви тільки що спаплюжили і так добре "полоскотали". Тоді раненько відкриєте свої баньки і почнете торби на рашку збирати.
Відповісти
Невже ще не зрозуміло, що майданівців просто використали для того щоб прийти до влади! Прийшли- ціною крові своїх же майданівців! А останні також хороші- більше 20 беркутівців вбили! І це мирні демонстранти?! Скільки е відео, де " мирні демонстранти" усе трощать і стріляють із зброї,що награбували по міськвідділах!а тепер їм ще пам`ятники ставлять
Відповісти
невже не зрозуміло, що більше 20 років Україну використовувала раша і не давала розвиватись? що яник був маріонеткою путіна і все робив на догоду москві, а не власному народу!
народ проти цього повстав, за це його душили, били тітушками, вбивали беркутом - але не перемогли.
тоді яник втік - куди? до свого хазяїна, путлєра!
а путлєр втратив контроль над Україною, через що почав мститися, захопив крим та донбас.
майдан боровся за своє, а кацапія відбирає чуже!
в тому і різниця, прозрійте!
Відповісти
особливо він втратив контроль над стратегічним кримом та індустріальним донбасом.
контроль, безумовно, втрачений у газовій та загалом енергетичній сфері. так втрачений, що вже митницю облагоджують на кордоні з херсоном. плюс країну обрушили у виробництві: за падінням ВВП (це не В.В. Путін, погугліть, що це таке) нас таким чином винесли уперед усієї планети.
беркута нікого не вбивали. розстріл 20 лютого почався зі вбивств дніпропетровської роти беркутів.
іди платіжку за квартиру прочитай, алкаш квітучий.
Відповісти
крим стратегічний виходом у море і морськими військовими базами. донбас - енергетикою і металургією.
коли путлєр втратив яника в Україні - він втратив контроль і повертає його вже не прихованно, за допомогою зброї.
іди похмелись, ватник пахучій.
Відповісти
банда яника якраз ще хоч трохи рипалася на самостійне керування, тобто крадіння, звісно. ці ж мовчки відрізають від країни по шматку і здають всі економічні інтереси держави, не стидаючись, бо такі як ти, хворе, прикриють всі їхні злочини своїм плямканням по мережі. контроль він втратив, ага.
Відповісти
порошенко захопив донбас та крим і щось відрізає?!
похмелись...
Відповісти
Ніхто нас не використовував! Ми самі не зуміли розвиватись! А тепер також рухаємся у невідомому напрямку!європа і сша дбають про свої інтереси, а не про наші!щодо путлєра і Сша то є не просто політика, а геополітика про яку мало що знаєм ірозумієм!
Відповісти
ну звісно ніхто, тому і тягнули в тайожний союз))
путлєр хоче срср відновити, заради цієї мети навіть війну почав.
тому не надо ля ля)
польща відвязалася і живуть люди як люди.
Відповісти
Це не путлєр проблема, а самі ми
Відповісти
Останні новини
У Луцьку відкрили пам’ятник Василю Мойсею та волинським Героям Небесній Сотні. ФОТО
23 серпень, 2015, 18:28