У волинських лісах відстрілюватимуть диких кабанів

У волинських лісах відстрілюватимуть диких кабанів
Волинські лісівники обговорили питання необхідності відстрілювання диких кабанів.

2 вересня в приміщенні залу засідань Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства відбулась нарада лісівників Волині щодо питання африканської чуми у свиней в Україні.

Зокрема, головний спеціаліст Волинського ОУЛМГ Руслан Люшук зазначив, що ця чума поширилась від диких тварин, тому у Києві було прийнято рішення про зменшення кількості диких кабанів у волинських лісах шляхом відстрілювання. Вже є відповідний протокол, де вказано, що роботу зі зменшення кількості диких кабанів треба провести до 31 грудня.

«Відстріл буде проводитись у всіх угіддях, тому не варто залучати до цього процесу людей посторонніх, бо це - не полювання, а дуже серйозне питання», - мовив Руслан Люшук.

Також він зазначив, що варто вирішити питання зі зберіганням туші дикого кабана, адже якщо результат буде позитивний і в тварини буде виявлено вірус, то варто подбати і про утилізацію туші – це буде або відстріл і спалення у спеціально відведеному місці, або доставка туш на Ковельський утильзавод.

Якщо ж тварина виявиться здоровою, то м’ясо можна буде реалізувати.

Загалом керівники лісових угідь цікавилися, хто їм має компенсувати збитки, пов’язані зі зменшенням чисельності кабанів. На що почули відповідь, що для приватного сектора передбачено відшкодування збитків державою.

Загалом лісівники акцентували на тому, що необхідно буде провести інструктаж та створити спеціальні групи з підготовлених лісівників для виконання протокольного доручення.

Проте представники лісових та мисливських угідь кажуть, що варто шукати ще якісь варіанти, які б включали профілактику африканської чуми, але при тому й зберегли кількість диких тварин.

За словами Руслана Люшука, наразі в лісах Волині налічується 2800 диких кабанів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
якщо не ЯКЩО, то буде, якщо,....
Відповісти
Бий своїх, щоб чужі боялися!
Відповісти
Ліс - це народне майно. І звірі також. В Волинській області не зареєстровано жодного випадку захварюваня. Руслан це ще той жополиз (а не мисливствознавець), при кожній владі знаходив тільки йому відомий підхід до керівникі. Пам"ятаємо коли ти же був зуброводом, і як за той період знизилась чисельність зубрів. Я думаю Волинські мисливці не дадуть провести таке мажорне полювання (по_іншому назвати важко). Побійтесь.
Відповісти
Останні новини
У волинських лісах відстрілюватимуть диких кабанів
02 вересень, 2015, 13:44