У Луцьку розповіли, хто визволяв волинських військових з полону. ФОТО

У Луцьку розповіли, хто визволяв волинських військових з полону. ФОТО
Колишні військовополонені подякували всім, хто приймав участь у їхньому визволенні.

У п'ятницю, 18 вересня, в конференц-залі одного з готелів Луцька відбулась прес-конференція за участі двох колишніх військовополонених - Олександра Кондисюка та підполковника Сергія Фураєва, волонтера Наталії Боярин та голови фонду «Волинська родина» (засновником і меценатом якої був Ігор Єремеєв) Олени Палагути.

Наталія Боярина розповіла, що з народним депутатом Ігорем Єремеєвим вони почали працювати ще з вересня минулого року. Нардеп тоді посприяв тому, щоб 73 волинянина повернулися з полону додому, а коли в полоні залишився офіцерський склад, Ігор Єремеєв не полишав надії витягнути звідти і їх.

«Перед трагічною подією (смерть Ігоря Єремеєва – прим.ред.) ми мали їхати до Києва, бо Ігор Єремеєв перейнявся історією Фураєва та Комісарчука (нещодавно визволений військовополонений – прим.ред.). Ми спланували зустріч з президентом, зібрали хлопців з 51-ї бригади, проте визволити їх з полону, так і не встигли. Дякувати Богу, Ярослав Москаленко і Степан Івахів відгукнулись та допомогли визволити наших хлопців, таки довели до кінця розпочату справу Єремеєва», - розповіла Наталія Боярина.

Також волонтерка подякувала Олені Палагуті, яка допомогла і підтримала її дії з визволення військовополонених. В свою чергу, колишній полонений підполковник Сергій Фураєв сказав, що дуже вдячний таким людям, як Степан Івахів, Ярослав Москаленко та Наталія Боярина за те, що «вони вирвали його з рук смерті».

«Вийшло так, що зі сторони Російської Федерації був контрудар по нашим позиціям і тих, хто виходив та відбивався взяли в полон. Так як ми є військовими спеціалістами, відповідно, відношення до нас самопроголошеної республіки було неоднозначним. Протягом року нашого визволення, то одна сторона відмовлялась, то інша зривала обмін.

Я вдячний Наталії Боярин, Москаленку та Івахіву, які робили тиск на уряд і президента, завдяки яким нас звільнено з полону 8 вересня. Слава Богу, що є такі люди, які своїми діями практично вирвали нас з рук смерті»,- сказав Сергій Фураєв.

Колишній військовополонений Олександр Кондисюк (звільнений з полону 26.12.2014р. – прим. ред..), який нині очолює спілку ветеранів АТО у місті Нововолинськ зазначив, що зараз є багато проблем, з якими доводиться зіштовхуватись учасникам АТО.

«Перша проблема з отриманням землі, яку обіцяли учаснику АТО. Також не меншим є питання отримання статусу учасника АТО, питання працевлаштування. Бувають випадки, коли відмовляються безкоштовно перевозити учасника АТО та інше»,- додав Олександр Кондисюк.

Що ж до присутньої на зустрічі Олени Палагути, то вона додала, що фонд «Волинська родина» не припинить свого функціонування, а навпаки буде продовжувати допомагати і опікувати 258 населених пунктів округу, а також допомагати учасникам АТО та їхнім сім’ям.

«Ігор Миронович доклав величезних зусиль для звільнення наших полонених військовослужбовців. Всім знайома його фраза: «Зробіть все, щоб звільнити цю людину – я заплачу, скільки потрібно. Я спілкувалась із Степаном Івахівим, Ярославом Москаленко, іншими колегами Ігоря Мироновича, які запевнили, що проект «Збережи життя солдату», як і всі інші проекти, будуть діяти і надалі»,- запевнила Олена Палагута.

Сергій Фураєв додав, що Наталя Боярина, Ярослав Москаленко та Степан Івахів перейнялись питанням визволення полонених. Тому зараз ведуться переговори і можливо на Волині будуть знову зустрічати визволених з полону військових.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Палагута молодчинка.Багато робить для наших хлопців але без зайвої реклами
Відповісти
Останні новини
У Луцьку розповіли, хто визволяв волинських військових з полону. ФОТО
18 вересень, 2015, 16:54