У Луцьку відкрили пам’ятник легендарному Кузьмі. ФОТО. ВІДЕО

У Луцьку відкрили пам’ятник легендарному Кузьмі. ФОТО. ВІДЕО
В обласному центрі Волині відбулося урочисте відкриття пам’ятника відомому співаку, який загинув у трагічній ДТП Андрію Кузьменку.

Пам'ятник знаходиться в рекреаційній зоні «Сіті- Парк».

До самого відкриття, ініціатори ідеї створити монумент Кузьмі, тримали інтригу – сам пам’ятник був під покривалом. Лише на самому заході відкрили постать співака, яка вилита у повний зріст з бронзи. Образ – символічний. Кузьма стоїть з мікрофоном.
На захід прибули батьки співака Ольга Кузьменко та Віктор Кузьмич.

Батько зірки розповів, що співак з особливою теплотою ставився до лучан: «Андрійко завжди, коли приїжджав із концертів, які він проводив в Луцьку та в інших міста Волині – він нам з мамою казав: «Мамцю, татку, там такі люди. Вони так мене сприймають. Я так перейнявся весь їхньою любов'ю, їхньою культурою».

На заході також був присутній луцький міський голова Микола Романюк та бізнесмен, ініціатор ідеї Андрій Покровський.

Зокрема, Андрій Покровський зазначив: «Сьогодні міжнародне свято музики, тому саме в цей день я вирішив відкрити пам'ятник, а тим саме вшанувати пам'ять видатного українського музиканта Андрія Кузьменка…. Він стояв за правду, за справедливість. Він був гідним товаришем для мене і для мільйонів українців. Своїми прикладами вчив любити світ, любити себе, любити Україну».

Луцький міський голова Микола Романюк наголосив, що це історична подія для Луцька та для всієї України: «Я Вам пане Андрію дякую за жертовність в ім'я пам'яті про співака. Щиро від душі дякую батькам, дякую, що ви виховали такого сина, патріота України, героя України, на творчості якого, на особистості якого буде виховуватися багато молодих українців».

Місцеві гурти «Фіолет» та «Санмай» у акустичному форматі виконали пісні гурту «Скрябін».





Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 40
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
здаеться дуже суворий....
Відповісти
більше на віннєту схожий, вождя каманчів
Відповісти
як на мене зовсім не схожий а мікрофон це взагалі щось...
Відповісти
то шось не те приперли то якийсь бітлас
Відповісти
Зовсім не схожий. Краще ніяк не робити ніж дешево і не професійно.
Відповісти
співак - Ісаак Ньютон
Відповісти
К Кузьме относился очень хорошо, но этот памятник, ну извините УЖАС!
Відповісти
кривому все криве . молодець Покровський
Відповісти
Не здивуюсь,якщо автором даного "шедевру" є Ірина Дацюк. Пам'ятник аж надто нагадує "Костя Шишка" з вулиці Лесі Українки.
Відповісти
Встановлення памятника не на часі
Відповісти
сто відсотків - вилито з того, що пан Кравчук назвав "пам'ятником луцькому інтелігенту", а насправді - пам'ятник Костеві Шишку. З кузьмою схожості мало. Але це претензія до автора, а не до спонсора
Відповісти
Ви балвани,зробіть хоть що небуть що робить Покровський,в нашому місті: парк відпочинку,ігрову зону для дітей,прекрасний перехід з 8 березня до пр.волі,робочі місця для простих людей... Навчіться цінувати те що зроблене для вас без вашого прохання.Ні ви краще залишитесь дома при обставинах ссср. Бо в вас та і в мене немає таких ідей. Бажаю всім доброго настрою.
Відповісти
Рагулю, відділяй мух від котлет. Тобто сіті парк і памятник. Памятник - відстій. Про парк ніц поганого не казали.
Відповісти
жахливо. це не кузя(
Відповісти
А менi подобається, легше сказати "фу", ніж щось зробити !!!! Покровський - тисну руку !!!
Відповісти
Андрію Покровському тисну руку!Надзвичайно приємно що в нашому місті є місце де можна вшанувати пам'ять Кузьми. Памятник сам по собі чудовий, але нажаль на Андрія мало схожий.
Відповісти
Перший пам'ятник в Україні Кузьми, як на мене, провальний. Ця Людина заслужила кращого! Не варто було відкривати першим, роботу аматора. Ззовні можна сказати, що це Кузьма, але якби не кудряан волосся...?! Що тоді? Очі? Мімічні зморшки біля рота? Губи? З якого портрету чи фото робили монюмент? ... Повага до Андрія, зневага до скульптора.
Відповісти
Цитую Андрія Кузьменка: "Хамство — це кал, який виходить через рот!".
"Найголовніше — не срати тим, хто навколо тебе". "Для того, щоб зробити людину щасливою, не потрібні якісь величезні простори. Досить включити фантазію і облаштувати той мінімум, який вже є, щоб відчувати себе краще"."Змінюйте світ на краще, піклуйтеся про нього, тому що ви в ньому живете!"
Відповісти
Петро І
Відповісти
Мідний вершник

Знав Андрія особисто
Андрій був дуже веселою життєрадісною людиною, а тут вийшов дуже похмурий
Відповісти
згідна. аж надто похмурий ... на жаль...
Відповісти
Почерк скульптора вгадується у всіх його роботах, як і в художника свій стиль. Раз саме такий пам'ятник уже встановлено, значить хтось таки узгодив макет. Можливо й з батьками радилися, адже вони жодним словом не натякнули, що не такий він якийсь. Думаю, що у цьому випадку, як і з Шишком, важлива не портретна схожість, а загальний типаж
Відповісти
Ті хто пишуть, що він не схожий - ви нічого не розумієте.
Це взагалі-то піар називається, а чи схожий чи не схожий, то це бізнесменоініціаторів не цікавить ;)
Відповісти
Є такі люди, які ніби-то увіковічуючи інших, насправді увіковічують себе, а заразом і свою бездарність, відсутність такту і смаку.
Це Кузьма, якщо ви раптом не впізнали. Я б не впізнала. Кузьма і марожене.
Відповісти
Думаю, Руслані теж сподобається...
Відповісти
Покровський звісно молодець, але якщо взявся за таку відповідальну справу мав би при затверджені макету побачити, що Кузьма на себе не схожий. Одягнули в піджака якого він мабуть декілька разів через силу надягав та здирав при першій можливості. Де посмішка, футболка, джінси?? Автор бездарь, зліпив Петра I з чупачупсом чи гантелею
Відповісти
Мульт "Заколдованный мальчик" пам'ятаєте? Про гусака Мартіна. Там памятник ганявся за тим Мальчиком, і сцяв, щоб вернутися на монумент до світанку.
Відповісти
це провал
Відповісти
А мені подобається, у всьому треба бачити щось краще, а ніж відразу не те, не так...........більше позитиву,люди.
Відповісти
А мені подобається, у всьому треба бачити щось краще, а ніж відразу не те, не так...........більше позитиву,люди.
Відповісти
всим смертним памятники повинні бути тільки на могилах поховання тіла а не по всіх площах,майданах вулицях і перехрестх та дорогах! не перетворюйте всю землю в могильник памятників,бо живим це непотрібно,а мертві нехай в спокої відпочивають непотривоженними памятниками-ідолопоклонствами! Тільки Богу вічноживому поклоняйтеся а не померлим!!!
Відповісти
амінь, потрійний перехрест
Відповісти
батьки в шоці...незають кому це пм"ятник відкири. Петро 1 з морозивом.
Відповісти
Тепер нарешті знаєте , чого про волинян так презирливо відгукуються. Закрийте двері перед Дацюк! В одному ряду: Вєрка Сердючка, Поплавський, Віталька, а тепер додалась і Дацюк. Ілони ,Стелли -імена, магазін, сільодка, сігарета! Отакий рівень культури як очільників від влади, так і званих меценатів ,які вийшли не з волинян, а з волиняків .
Відповісти
Це повний маразм, ви хоч фото бачили Куьми. Це просто мужик патлатий в піджаку. Баба Дацюк Ірка ворожка перетворила місто в бедлам. У місті взагалі ніякої влади не має а так зборище недоумків сидить. Засрали місто сміттям, графіті і памятниками, 5 років філософствують про туалет в центрі.
Відповісти
Ідея гарна, але треба було оголосити конкурс серед скульпторів та відібрати найкращу роботу, склалось враження що з батьками макет не узгоджували.
Відповісти
Монумент Іво та його Бобулу ))) Бобул в руках )))
Відповісти
Перш ніж судити когось гляньна на другу сторону ЯК БИ ВИ ЗРОБИЛИ! а тоді вже когось судіть!!!!!
Відповісти
Він був таким веселим,прикольним,простим ,приносив радість, не любив піджаки,а тут виглядає дуже строгим,можна дітей лякати.Але хто платить гроші-той замовляє музику
Відповісти
Зовсім не схожий, жесть.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку відкрили пам’ятник легендарному Кузьмі. ФОТО. ВІДЕО
01 жовтень, 2015, 17:35