Волинському бійцю анулювали посвідчення інваліда війни

Волинському бійцю анулювали посвідчення інваліда війни
Бійцю з Ковеля Віталію Гарбару анулювали посвідчення інваліда війни.

Про це на своїй сторінці у facebook повідомляє правозахисник Василь Нагорний.

"Про бійця в свій час писало багато інтернет-видань та друкованих ЗМІ. Він поїхав на схід здоровим, а після сильної контузії його привезли «швидкою» з численими захворюваннями, в тому числі цукровим діабетом 1 ст, з вагою 38 кг. Тоді на прохання про допомогу відгукнулись волонтери, центри, благодійні фонди", - пише Нагорний.

Про те, що Віталію анулювали посвідчення інваліда війни розповіла його дружина. Просто покликали в Ковельський соцзахист і без пояснень відібрали посвідчення, сказали - анульовано.

"Я переглянув документи... так юридичні промахи допущені, бо у висновку ВЛК зроблено запис: «Захворювання, ТАК, пов’язано з проходженням служби», що дає право військовослужбовцю лише на статус «інваліда армії». Отже, потрібно виготовити посвідчення учасника бойових дій, змінити запис у висновку ВЛК і лише тоді набувати знову статусу інваліда війни. Але… «Шановні» чиновники соцзахисту! Ви отримали документи, ви їх перевіряли, ви оформляли статус «інваліда війни» і це робилось не один день, то хто винен? І тепер, замість того, щоб вводити в стан шоку бійця і його родину, мовчки забравши посвідчення, ви б краще вибачились, та пояснили, що з вашої вини трапилась прикра помилка, і допомогли б її виправити. Так, не все там просто в родині, люди з різними характерами, але там є 4 діток і боєць-інвалід. Хто «накосячив», той хай і допомагає...", - закликає правозахисник.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: боєць, АТО
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нашій державі з її бюрокраДами начхати на простих людей. Ні в соцзабезі,ні в пенсійному ,ні в інших держ.установах не тільки не допоможуть,а часто лише шкодять
Відповісти