Американці звинуватили владу України у погіршенні інтернет-свободи

Американці звинуватили владу України у погіршенні інтернет-свободи
Американська правозахисна організація "Дім Свободи" заявила, що в Україні стрімко погіршується ситуація зі свободою вираження поглядів та поширення інформації в інтернеті.

Такі висновки організація опублікувала у щорічному звіті "Свобода в Інтернеті 2015", пише канал 24.

За даними організації, ситуація з інтернет-свободою погіршується в Україні уже п'ятий рік підряд, причому цього разу держава увійшла до трійки країн, в яких занепад свободи в інтернеті є найбільш відчутним.

Відповідно до звіту, влада різних країн посадила за грати більше користувачів за їх онлайн-повідомлення, водночас як злочинні і терористичні угрупування влаштовували публічні покарання тим, хто насмілювався в інтернеті критикувати їхню діяльність.

З 65 оцінених у звіті країн 32 показали негативну тенденцію занепаду свободи в інтернеті за період з червня 2014 року. Найбільш відчутний занепад стався в Лівії, Україні та Франції,
— наголошується в звіті.

Правозахисники пояснили скорочення інтернет-свободи в Лівії внутрішнім конфліктом, який привів до проявів жорстокості проти блогерів та політичної цензури. Обмеження свободи інтернету у Франції вони вбачають у нападі на французький сатиричний журнал "Шарлі Ебдо".

"Україна ж, яка виявилася між власним територіальним конфліктом і російської пропагандистської війною, продемонструвала більше переслідувань того контенту, який критикував політику (київського) уряду", — сказано у звіті.

Загалом у порівнянні з минулорічним звітом "Дому Свободи", Україна набрала чотири негативні бали і зараз має їх 37 з 100 можливих в гіршому випадку.

Всього у звіті представлені дані про свободу користувачів інтернету в 65 країнах світу. Найгірше становище — в Ірані, Сирії та Китаї, які отримали відповідно 87, 87 і 88 балів зі 100 можливих. Росія отримала 62 бали, а Білорусь — 64.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
це про Волинські новини і Укропів
Відповісти
сто відсотків постійно підчищають неугодні коментарі але правду не сховаєш
Відповісти
Останні новини
Американці звинуватили владу України у погіршенні інтернет-свободи
28 жовтень, 2015, 19:24