Поляки хочуть компенсацію за втрачене майно на території Волині

Поляки хочуть компенсацію за втрачене майно на території Волині
У Польші хочуть домогтися від України компенсації за втрачену колись нерухомість на території Галичини та Волині.

Недавно створена в Польщі організація "Реституція Кресів" погрожує нашій державі судовими позовами. Структура має намір домагатися повернення польського майна, розміщеного на території Західної України, або компенсацій за залишену поляками нерухомість, - пише «Дзеркало тижня».

Представники "Реституції Кресів" заявили: перші позови спадкоємців колишніх власників нерухомості на території Галичини та Волині найближчим часом буде подано в суди Києва і Луцька.

Представники спадкоємців виселених поляків стверджують, що можливість висувати майнові претензії їм надає Угода про асоціацію між Україною і Європейським Союзом. Але це не так, зазначають у статті для DT.UA Ірина Кузіна і Іван Божко. Для того, щоб урегулювати право спадкоємців поляків на нерухоме майно на території України, Угода про асоціацію мала б містити норми матеріального (а не процесуального) права чи бодай відсильні норми — до інших міжнародних договорів. Але їх немає.

Прив'язка діяльності спадкоємців поляків до Угоди про асоціацію є лише частиною інформаційної кампанії проти Угоди, припускають автори статті. Вони відзначають, що нормативно-правових актів стосовно реабілітації та компенсації жертвам репресій-іноземцям в Україні немає, а практика сусідніх країн показує, що вирішення питань реституції регулюється на внутрішньодержавному рівні.

«Нині ми не бачимо правових підстав для задоволення можливих вимог представників спадкоємців виселених поляків. Однак, як завжди кажуть юристи, остаточні висновки можна буде робити лише після аналізу позовних заяв, наведених фактів і доказів", - йдеться в статті.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 21
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чи підказати їм адресу юридичного правонаступника держави-агресора СССР? )))
Відповісти
Так вони ж до нас претензії мають?
Відповісти
А як же тисячі Українців переселених примусово з свїх споконвічних земель по операції ВІСЛА.
Відповісти
Коли поляки втрачали нерухомість на Волині, то тоді ще не було держави Україна. У той час Україна була окупована Росією.
Відповісти
Цікаво що буде з Україною якщо вона стане нецікава Європі.
Відповісти
скачімо до Гейропи...
Відповісти
Я таке колись чув, про таке показували відео з лайф нювс (кацапського). Там навіть "спадкоємця" найшли.
Відповісти
а чи не звідти волиньпост цнфу черпає?
Відповісти
"Позивачі" призабули, що Грубешів, Замосць, Хелм - історично українські землі. Польський гонор багато нашкодив цій нації, а втрата історичної памяті - погана характеристика. Ці людські "цінності" тричі примушували поляків втрачати свою державність і зникати з карти Європи з переселенням "штабу" держави в Лондон. У 1795 році Польща була ліквідована як держава до 1918 року... Важко лікується хвороба Альцгеймера на державному рівні і вражає вона, на диво, не стільки престарілих поляків, скільки сучасну Польщу.
Відповісти
Польська шляхта сучасна забула,що полковник Данило Апостол за наказом Гетьмана Івана Мазапи взяв Варшаву і утримував іі під час Північноі війни стільки скільки потрібно було Мазепі для унеможливлення отримання поляками права від Петра 1 на володіння правобережними Фастовом,Трахтемировом та Білою Церквою. А хай би ще поляки пригадали,що столицею Короля Данила Галицького був Холм. То,може,украінцям час повертати своі етнічні землі,де і досі проживають автохтонні украінці?!?!?!
Відповісти
В межах юридичного поля Евросоюзу це стандартне явище. Прикладів рестетуції в країнах колишнього СРСР дуже багато. Якщо Україні і далі рухатися в Євроунію, то більшисть земель отримають нових господарів-польських панів. Стрибаємо далі. Питання-куди? Я особисто згортаю справу і світ за очи. Надоїло годувати ледарів політиків, хабарників-бюрократів. Втомився від "патріотів". Хай з ними поляки розбираються-хто з салом Україні, хто херой, хто до гори дирой.
Відповісти
Не робіть з мухи слона.
В Естонії вже давно працює європейська законодавча норма про реституцію - власник помешкання в рахунку на квартплату платить символічні копійки-проценти символічному орендодавцю-реституіанту.
Відповісти
"...платить символічні копійки"- якщо не важко ссилочку на джерело і цифру(процент і реальну суму). Якщо не важко дати розьяснення щодо земель сільськогосподарського призначення.
Відповісти
Тепер зрозуміло чому поляки "адвокати України".
Відповісти
при владі мендаунні патрійота - торгують Ненькою гуртом і вроздріб...
Відповісти
А що скажуть у РП якщо з Волині, Львівщини, Тернопільщини і з Казахстану почнуть подавати позови до РП щодо майнових претензій імігранти 1939-1941 років та переселенці по операції Вісла,
Відповісти
Панове - світові спекулянти вже забули, як обдирали наші прилавки, коли на їхніх красувався виключно оцет ?..
Відповісти
Ну ну скачіть далі у "Європу" , вона вас до ниитки обдере! Не буде чим кредити віддавати то і землі можуть пригребсти собі.
Відповісти
А скільки українців поляки винищили? Давайте теж позов подамо нехай відшкодують шкоду родинам.Але цього слід було очікувати.В ЄС "підтримують Україну" поки їм вигідно, а перестане бути вигідно то залишать нас як жебраків обдертих до нитки.Вони нам не допомогають, а заганяють в боргову яму,а боги треба буде колись віддати. Україна їм потрібна щоб Росію послабити. А Ви думали що Вас там люблять і ждуть?!
Відповісти
Моліться Бог дав Бог взяв. Кумедія.
Це вони повинні нам платити
Відповісти
Приходьте я вам відшкодую сій Сірко чекає
Відповісти
Останні новини
Поляки хочуть компенсацію за втрачене майно на території Волині
01 листопад, 2015, 10:15