Загиблого Героя АТО зустріли на рідній Іваничівщині. ФОТО

Загиблого Героя АТО зустріли на рідній Іваничівщині. ФОТО
6 листопада Іваничівщина зустріла свого Героя Анатолія Артеменка, який загинув внаслідок вибуху на складі у місті Сватово на Луганщині, виконуючи обов’язок перед батьківщиною.

Про це пише БУГ.

Після того, як загиблого Героя відспівали у нижньому храмі Свято-Троїцького собору міста Луцька, похоронний кортеж рушив у Іваничівський район. У Іваничах бійця, який віддав життя за батьківщину, жителі зустрічали живим коридором. Багато молоді вийшло на центральну вулицю селища з жовто-блакитними стягами.

Біля пам’ятника Тарасу Шевченку за воїном відслужили панахиду настоятелі Свято-Покровського храму Іванич Андрій та Василь Мельничуки.

“У наших серцях Герой Анатолій завжди буде жити. Хай же Господь почує моління кожного з нас і упокоїть його в місці, де немає ні печалі, ні журби, ні недуги. Герої не вмирають!” – звернувся з промовою митрофорний протоієрей отець Анатолій.

Анатолій Артеменко пішов захищати кордони України добровольцем. Поповнив ряди української армії у липні 2015-го року. Від початку військової служби перебував на Яворівському полігоні, пізніше служив на Луганщині. У листопаді планував приїхати у відпустку, говорив про це з командуванням.

Вдома його чекала громадянська дружина, яка перебуває на останніх строках вагітності. Пара хотіла зареєструвати шлюб відразу після приїзду Анатолія додому, до народження дитини.

Сестра загиблого Таїсія із трьох дітей, які виховувалися в родині Артеменків, залишилася одна. Ще не пройшло і року, як померла найстарша в сім’ї дочка.

Батьки Героя проживали у Новій Лішні. Там виріс і Анатолій, до шостого класу навчався в місцевій школі. Потім сім’я переїхала у Нововолинськ.

Останні роки загиблий боєць провів у Грибовиці Іваничівського району, куди переїхав до дружини.

Із 31-річним Анатолієм Артеменком, сапером, який загинув 29-го жовтня у місті Сватово в Луганській області, Іваничівщина прощатиметься сьогодні та завтра. 7 жовтня о 13:00 загиблого проводитимуть в останню путь із села Грибовиця до Нової Лішні, де 0 14:оо відбудеться поховання Героя.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
з нову жовтня.листопад вже давно
Відповісти