У Ковелі 9-місячна дівчинка померла через халатність лікарів?

У Ковелі 9-місячна дівчинка померла через халатність лікарів?
28 жовтня в інфекційному відділенні Ковельської центральної районної лікарні померла 9-місячна дитина, батьки стверджують - через халатність лікарів.

Про це повідомила мама дівчинки Юлія Зінчук-Карповіч на своїй сторінці в соцмережі, повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

«28 жовтня о 7:50 ранку Моє Донечки не стало... Їй було лише 9 місяців, і вона так хотіла жити... Як виявилося, лікарі-невропатолог та лікар-реаніматолог не лікували мою донечку, а пришвидшили її стан до смерті. Я звертаюся до всіх, чому вони гублять здоров’я наших дітей?», - пише згорьована мама.

Так, жінка розповідає, що 26 жовтня 2015 в дев’ятимісячної дівчинки піднялася температура, яку не вдавалося збити. О 23.00 години у дівчинки почалася блювота, яка тривала протягом години. Несподівано температура різко впала до 35,5 градуса.

Схвильовані батьки викликала «швидку». О 00.30 швидка забрала дитину інфекційного відділення Ковельської центральної районної лікарні.

«Черговий лікар прийняв рішення не брати у моєї дитини жодних аналізів тому що черговий лікар лабораторії не брав телефон, або спав. А лікар не захотів його будити. Дитина поступала бліда,сонлива,з температурою 35,5.Без жодних аналізів лікар нам призначив внутрішньовенну крапельницю-препарат Рінгера-лока 200,0 та NaCl 100.0. А також ще якийсь укол,найменування якого мені не повідомили», - каже жінка.

Протягом ночі до палати заходила лише медична сестра. О 06.00 ранку 27 жовтня 2015 року температура в дитини була висока - 37,8. Щоб збити температуру, дитині дали ібупрофен а через дві години вкололи анальгін з димедролом.

«О 09.00 прийшов лікар-інфекціоніст. Без жодних аналізів, лікар призначив антибіотик (найменування якого мені не повідомили), який одразу було введено моїй дитині. Дитину було направлено на УЗД серця, УЗД голови, кардіограму та рентген. Після цього стан дитини погіршився-вона була бліда, постійно спала та не плакала», - каже Юлія.

Потім у дитини різко почали синіти губки, борідка, руки та ноги. Лікар-інфекціоніст рисович викликав дитячого невропатолога і кардіолога які, каже жінка, не дуже поспішали.

«Об 11.30 з’явилися лікар-невропатолог та дитячий кардіолог. Обстеживши дитину, лікар кардіолог жодних сердечних вад чи збоїв не виявив. В той же час, лікар-невропатолог впевнено заявила, що в моєї дитини звичайне ускладнення після інфекції, інтоксикація організму. Я та моя свекруха пропонували щоб нам викликали швидку з Луцька тому що ми бачили що моя дитина в тяжкому стані. Але нас запевнили що нічого страшного моїй дитині не загрожує. Для впевненості нам викликали ще лікаря завідуючого реанімаційним відділенням Ковельської центральної районної лікарні», - розповідає мама померлої дівчинки.

О 12:00 дня 27 жовтня 2015 року дитину перевели до реанімаційного відділення Ковельської центральної районної лікарні. Там, зі слів матері, дитині одягли кисневу маску, яка не виконувала свою пряму функцію, оскільки була призначена для дорослого, і за розміром і будовою не підходила дитині. Кисневу маску жінка весь час притримувала рукою на обличчі дитини. Більш того, каже мама, на той момент лікарів турбував не стан дитини, а … нові ліжка у відділенні.

«Крім цього ,нас з дитиною перекидали з ліжка на ліжко, оскільки в цей час лікарі отримали нові ліжка. Відтак увага медперсоналу була повністю зосереджена на розподілі такої гуманітарної допомоги. Дитині о 14.00 знову поставили внутрішньовенну крапельницю, в яку ще щось додали із уколу. Стан дитини динамічно погіршувався. На мої численні зауваження та запитання лікарі не реагували, монотонно повідомляли мені, що стан покращився і моя дитина іде на поправку. Але діагнозу вони мені не повідомляли, говорили тільки: підозра то на те, чи на щось інше. На мої численні прохання повідомити діагноз дитини, а також назву препаратів, що застосовуються в процесі її лікування, лікар реаніматолог запевняв, що вони її лікують препаратами, які вилікують її діагноз, який вони не можуть поставити», - каже жінка.

О 18.00 27 жовтня стан дівчинки погіршувався: вона почала дуже плакати і кричати, махати руками.

«Я повідомила це лікарю-невропатологу, а це, на її думку, був- добрий знак, бо дитина пішла на покращення. Як повідомили мені згодом луцькі лікарі, моя дитина плакала від великого болю. Але у нас в Ковелі, лікарі сказали моїм рідним, що стан дитини стабільний і дитині вже краще. О 20.00 27 жовтня невропатолог повідомила,що будь які підстави для хвилювання відсутні. Дитині повторно поставили крапельницю Рінгера-лока 200,00. Моя дитина сильно кричала, однак до палати ніхто не заходив, лише було чутно регіт медперсоналу за дверима палати», - згадує мама.

О 23.00 того ж дня приїхала реанімаційна «швидка» з Луцька.

«Коли вони побачили мою дитину, то вони задали перше питання: чому вона не обігрівається, а також були шоковані станом моєї дитини. Тому що, коли їх викликали ковельські лікарі, вони повідомили що дитина в стабільному стані. Коли нас забирали луцькі лікарі, моїй дитині ковельські медсестри поклали 1,5 літрову пляшку теплої води в ноги, щоб я відігрівала свою дитину: ручки і ніжки в неї були сині. Лікарі обласної лікарні були вражені халатністю ковельських колег. Лікарі обласної лікарні моментально поставили діагноз: «менінгіт». В 00.30 год. ми прибули до Волинської обласної клінічної лікарні. Всю дорогу лікар реаніматолог розтирав кінцівки дитині, намагаючись їх розігріти. Лікарі Волинської обласної клінічної лікарні були шоковані запущеним станом дитини, бездіяльністю та безвідповідальністю ковельських колег. О 05:00 в моєї донечки зупинилося серце. Однак завдяки професіоналізму та кваліфікації лікарів Волинської обласної клінічної лікарні дитину вдалося врятувати. Але о 7.50 Моєї Донечки не стало», - пише жінка, яка втратила свою дитину.

У тому, що дитину не врятували, батьки дівчинки звинувачують лікарів Ковельської лікарні, стверджуючи що їхня некомпетентність коштувала маленькій дівчинці життя. Зокрема, у смерті донечки, мама звинувачує лікаря-невропатолога та реаніматолога.

У обласному управлінні охорони здоров’я факт смерті 9-місячної дівчинки від менінгіту підтвердили. Однак, посилаючись на конфіденційність даних, цей випадок не коментують. Проте, інформують, що батьки померлої дівчинки написали скаргу на дії медиків Ковельської центральної лікарні. Нині триває службове розслідування за цим фактом.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 22
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо написане є правдою, то це пісєц! В родичів в райцентрі дитині під язиком підрізали, потів в Луцьку ледь врятували дитину від занесеної інфекції. Добре що батьки не чекали, а зразу серед ночі самі повезли дитину в Луцьк!
Відповісти
А ви поцікавились у цієї мами КОЛИ вони звернулись до лікарів???? Знаючи цю ситувацію, я вважаю що тут не лише вина лікарів, а й батьків.
Відповісти
Менінгіт - розвивається дуже швидко. Людина може померти за добу. Лікарі мали б бути уважні, але виявити цю хворобу можні лише взявшу пунцію - спинний мозок на аналіз.(((
Відповісти
Та скоріш всього ще тиждень вдома самолікуванням займались, а в лікарню звернулись коли зовсім погано стало.
Відповісти
З тієї інформації що подана ви горе-лікарів розстріляти мало...
вбиаці
Відповісти
Напишіть прізвище цих лікарів бездарів...
враховуючи що Коваль то мале село то ні їм ні її родинам спокійного життя в місті вже не бачити...
Мало того що тільки чекають що їм покладуть щось в камран так ще й БЕЗНЕВИННЕ дитятко загубили...
Відповісти
Нажаль це буденність нашої медицини. .. народи, вирости, вдівай для того щоб якісь бездарі навіть діагноз не вміли поставити...
І через свою тупість згубили життя дитини.
Дійсно - напишіть прізвище лікарів і ще краще їхню домашню адресу
Відповісти
призвіще і вся інща інфор на сторінці у мами адреса https://vk.com/id158497890
Відповісти
Не дай Боже потрапити до Ковельських лікарень, залікують... Той медперсонал вже давно славиться своєю тупістю і халатністю!!!!!!!!
Відповісти
Пока в Ковелькій лікарні будуть бандіти при владі,це ніколи не закінчиця.Риба гніє з голови.Пока за взятки будуть брати на роботу таких горе лікарів,будуть помирати діти і дорослі.В травматологіі є такий зав.відділенням Рибак-цьому падлу місце на нарах(і там буду калічити).Одні бандіти.
Відповісти
Привселюдно покарати такий медперсонал, халатність, ніякого професіоналізму,і саме страшне безвідповідальність, от і панове побачимо,після такого випадку,яким буде покарання і чи воно взагалі буде...
Відповісти
Це все дійсно так як написано . Лікують бездарі , той хто дійсно лікар від Бога , тому немає доступу ні до операцій , ні до керуванням відділень . Но зате є ( менеджер Рибак ) який кожен день гробить людей і керує травматологією . Це людина яка збирає "дань " для "сім'і " . Ці вбивці , які згубили дитину , мають пряме відношення до " сім'і " , і вони знають що відповідати за це не будуть . Но прийде час , що люди змусять відповісти всім . Особливо "сім'і" . І тоді не допоможе навіть будівництво церкви ( на територіі пологового будинку ) для особистих потреб ( щоб знову керувати лікарнею .
Відповісти
Одне в глові "сволота" бездушна тупа "сволота" ,яка купила діпломи за сало і зараз вбиває дітей, людські життя! І, на жаль, це реалії нашого життя. В районних лікарнях страшно лікуватись, бо лікарів немає. Є стадо бездушни тупих істот в білих халатах, які отримують не зрозоміло за що зарплату. Якби хоч одного нормально покарали, то може інші боялись. Дуже страшно, щоб цб справу не зам'яли.
Батики тримайтесь... величезне горе.
Відповісти
ВБИВЦЬ однозначно потрібно покарати !!!
Відповісти
Якщо лікарів не покарають, треба щось робити.... Я також маю маленьку дитину і бачила ту халатність лікарів у інфекційному відділенні. Ти там нікому не потрібний. У нас лишається надіятись тільки на Бога, аж ніяк не на лікарів. Не всі мають можливість зернутись до Луцька...
Відповісти
А який сенс звертатись до лікарів?Люди до останнього рятуються вдома,бояться опинитись на місці мами.Звернулась пізніше і що,хтось напрягся пставити діагноз,оперативно взяти аналізи?Біда в тому,що на місці цієї дитини може опинитись кожен,а от відповідальності не понесе ніжно
Відповісти
А який сенс звертатись до лікарів?Люди до останнього рятуються вдома,бояться опинитись на місці мами.Звернулась пізніше і що,хтось напрягся пставити діагноз,оперативно взяти аналізи?Біда в тому,що на місці цієї дитини може опинитись кожен,а от відповідальності не понесе ніжно
Відповісти
Лікарі подозрювали який в її діагноз але скрили це від батьків і тепер цього аркуша де було написано що в дитини "менінгіт" просто не має
Відповісти
ИНТЕРЕСНО КАК ТАМ СЕЙЧАС ПОЛОЖЕНИЕ, ЧТО ТО ИЗВЕСНО ИЛИ НЕТ,ИХ ХОТЬ ОТСТРАНИЛИ НА ВРЕМЯ СЛЕДСТВИЯ,КТО ЗНВЕТ???
Відповісти
Це все правда я особисто знаю батьків так я не спорю вони пробували збити температуру вдома но це не допомагало і вони відразу звернулись до лікарні хто ж винен що в нас в Ковелі такі лікарі які не знаючи діагнозу приписали крапельницю і цим тільки пришвидшили смерть маленької
Відповісти
Особисто знаю невропатолога. Дуже відповідальний лікар. Дуже шкода дічинку і зовсім не шкода матір. Дочикатися такого важкого стану саоєі дитини...???? Привезти іі таку в лікарню і потім винити лікарів???? Викладаєте це все в соц мережах, щоб зняти с себе вину? Чекаєте щоб вас пожаліли? Ні. Винні тільки ви. На жаль(((
Відповісти
Мама написала у себя на страничке: 28 жовтня о 7,50 ранку Моє Донечки не стало...Їй було лише 9 місяців і вона так хотіла жити...Як виявилося лікарі-невропатолог ГОНЧАРОВА ЛЕСЯ МИКОЛАЇВНА та лікар-реаніматолог ГУСКА АНДРІЙ БОГДАНОВИЧ вони не лікували мою донечку вони пришвидшили її стан до смерті.Я звертаюся до всіх, не вже наші ковельські лікарі наскількі гнилі в середині що смерть дітей це для них просто усмішка на їхніх обличях.Чому вони працюють у лікарнях,чому вони гублять здоров"я наших дітей?Таким людя потрібно горіти в пеклі довго і боляче щоб вони відчули ту біль яку терпіла моя донечка а вона так хотіла жити вона так просила щоб я її спасла а я нічим не змогла їй допомогти тому-що вірила що вони лікують її.ЗАВДЯКИ ЦИМ ДВУМ КОВЕЛЬСИМ ЛІКАРЯМ ГОНЧАРОВА ЛЕСЯ МИКОЛАЇВНА та ГУСКА АНДРІЙ БОГДАНОВИЧ,я ніколи більше не зможу обняти свою донечку і сказати їй як сильно я її люблю і сумую за нею..
Відповісти
Останні новини
У Ковелі 9-місячна дівчинка померла через халатність лікарів?
09 листопад, 2015, 13:35