«Про повернення не йдеться», - Ерік Бікфалві у Луцьку

«Про повернення не йдеться», - Ерік Бікфалві у Луцьку
Румун Ерік Бікфалві став однією із центральних фігур матчу 14 туру «Волині» і «Ворскли». Дивився гру своїх колишніх одноклубників румун у віп-ложі «Авангарду» і часом здавалося, що його особистість вболівальникам цікавіша, аніж сама гра.

Влітку Ерік як вільний агент перейшов до китайського «Ляоніна Хувіна», клубу китайської Супер-ліги, зіграв 12 матчів, наразі в активі 13-го номера тільки один асист, пишуть Хроніки Любарта.

Ерік розповів, що його приїзд у Луцьк – справа приватна, ні про яку можливість повернутися до України наразі не йдеться.

Еріку, тоді чому ти тут, у Луцьку, на «Авангарді»?

Це мій приватний візит до Луцька. В китайському чемпіонаті, у якому я граю нині, закінчився сезон. Мав свої справи в Україні, пам’ятаю про мій колишній клуб, про місто, в якому прожив три роки, тому за першої нагоди вирішив приїхати до вас. До того ж хочу підтримати свого співвітчизника Матея.

Вболівальники тебе ледь не на шматки розривали, запитували чи не повернешся ти у Луцьк?

Дякую за увагу до мене й луцьких фанів, справді, було дуже приємно це чути і бачити. Але контракт із «Ляоніном» у мене ще на один сезон, тому про повернення не йдеться.

У тебе не дуже йшла гра на початку китайської кар’єри… Не було контрасту із Україною, де ти став кращим бомбардиром минулого сезону?

Китайський чемпіонат також не із слабких. Кожний матч, наче вирішальний. Аудиторія приходить немаленька ,стадіони там великі. Я прийшов у команду влітку, у розпал сезону, тому спочатку звикав до всього – країни, клубу, партнерів… Головне, що нам вдалося уникнути пониження в класі, власне і для цього клуб мене запрошував до себе. Фінішували 12-ми, від 15-го місця відірвалися на 2 очки. Щоб ти уявляв про рівень конкуренції в Китаї, то по 31 очку, крім «Ляоніна» набрали ще дві команди. А от на наступний сезон в «Ляоніна» мета – посісти місце в п’ятірці китайської найсильнішої ліги. Нам вже про це оголосили, готуються інвестиції великі.

Купуватимуть легіонерів?

Не тільки це. Я точно не знаю, але в Суперлізі не все вирішують легіонери, їх не так багато. Взагалі, Китай мене приємно вразив високою технологічністю, професіоналізмом у футболі.

Ти перевіз сім’ю з Китаю?

Так, Аліна та Айан зі мною. З цим проблем не було. В побуті жодних проблем не відчув. Сподіваюся, що в збірній мене не забудуть. Якщо, звісно, показуватиму гру, яка зацікавить тренерів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
шоб в китаї грати не одну сцобаку треба з’їсти
Відповісти
справді тиць-зиць, бо собак корейці жеруть
Відповісти
справді румун, корейці моркву жеруть
Відповісти