Підстав перенести Старий ринок з центру міста немає, - відповідь на петицію

Підстав перенести Старий ринок з центру міста немає, - відповідь на петицію
Старий ринок з центру міста переносити не будуть. На це немає законних підстав. Таку відповідь дала Луцька міська рада на першу електронну петицію "Старий ринок - це клоака у центрі міста".

Відповідь на петицію опублікована в єдиній системі місцевих петицій 25 листопада.

Нагадаємо, петиція, у якій пропонували перенести Старий ринок із центру міста, а на його місці облаштувати площу для проведення ярмарків та фестивалів, зібрала 386 підписів із 300 необхідних.

"За інформацією управління земельних ресурсів на території «Центрального ринку» у Луцької міської ради земельні ділянки орендують: підприємець Пахолко Любомир Петрович (договір оренди закінчується 27.12.2027), Волинська обласна спілка споживчих товариств (договір оренди закінчується 27.08.2017), підприємець Попович Василь Іванович (договір оренди закінчується 02.05.2017), Приватна Фірма «Скорпіон-сервіс» (договір оренди закінчується 10.04.2019), Лотиш Петро Володимирович (договір оренди закінчується 27.11.2024).

В період дії договорів оренди на земельні ділянки з вищезазначеними орендарями ліквідовувати вказані договори або вчиняти будь-які дії не передбачені у договорі немає законних підстав", - йдеться у відповіді.

У відповіді на петицію також зазначено, що у 2009 році на замовлення департаменту містобудування розроблено історико-містобудівного обґрунтування на реконструкцію території Центрального ринку у місті Луцьку, а також на замовлення Волинської облспоживспілки розроблено варіанти проекту детального планування території міського ринку у м. Луцьку.

У цьому ж році на засіданні архітектурно-містобудівної ради було затверджено історико-містобудівного обґрунтування на реконструкцію території Центрального ринку, розробленого НДІ «Проект реконструкція» (протокол №1 від 26.02.2009).

Вказаним історико-містобудівним обґрунтуванням були витримані основні вимоги до генерального плану міста та генплану Державного історико-культурного заповідника, а саме:

- визначено напрямок альтернативної магістральної вулиці з вул. Глушець в напрямку району «Гнідава» з метою транспортного розвантаження Державного історико-культурного заповідника.

- збережено вулицю Замкову як основного пішохідного напрямку з центральної частини міста до Замку Любарта.

- запропоновано вдалий варіант об’їздної вулиці між ринком, замком та центральним парком культури та відпочинку ім. Лесі Українки з метою безперешкодного перспективного обслуговування ринку, влаштування туристичного маршруту, знесення малоцінної забудови на території заповідника.

Натомість Луцькрада пропонує всім небайдужим мешканцям та гостям обласного центру дати пропозиції щодо розвитку території, на якій розміщено «Центральний ринок». Муніципалітет обіцяє врахувати запропоновані пропозиції та внести на публічне обговорення.

Концепція, яка отримає найбільшу підтримку всіма зацікавленими сторонами, може бути реалізована після завершення дії договорів оренди (поступово, до кінця дії кожного з договорів).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 21
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
2027 рік...то невідомо що буде) вже втрачає сенс програвшій стороні мусолити це питання)))
Відповісти
Дайош Луцьку нову назву - Новошанхайськ!
Відповісти
ПРИХВОСТНІ ПАЛИЦІ ЗАСПОКОЙТЕСЬ! НЕ ВДАСТЬСЯ ВАШОМУ БОСУ ВИСТРОЇТИ НА МІСЦІ НАШОГО РИНКУ СВІЙ БІЗНЕСЦЕНТР!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Це не центральний ринок , а центральна сральня
Відповісти
Озвався голос і з дирки висунулася голова))
Відповісти
Нова назва Луцька - Барижнянськ
або Клоаковськ
або Засранчаськ
або Парашск
Відповісти
А свою матір як ти називаєш?
Зайдо ти, а не "старожил".
Відповісти
Випадкова пожежа може внести коррективи - вдарить блискавка, чи сторож покурить , всяке буває..
Відповісти
порешали барыги, никто и не сомневался.
а властям как всегда плевать на мнение жителей
Відповісти
Ні переносу!
Відповісти
Як знайдеться охочий , то зроблять так як з універмагом. Спалять і зроблять те , що схочуть. Може знов базар, але свій. А пока видать нема охочих..
Відповісти
Я сама домогосподарка,на Старий приїзжаю щонеділі,так от що я вам скажу,кращої якості продуктів ви не знайдете у Луцьку,і діло навіть не в ціні,хоча вона переконлива і суттєво нижча супермаркетів.Порівняйте м'со магазине і з ринку Центральний хоча би.Я проти переносу,його потрібно реконструювати та "почистити",сотні циган з горішками створюють момент хаосу,треба поділити ринок на зони,яблука в одній стороні-птиця і м'ясо в інший,але атмосфера ринку чудова,лучани рабійте що у нас є таке місце.З повагою до Вас усіх.
Відповісти
А на Варшавці слабо все те ж саме купувати?
Відповісти
Doi chogi tut krahschi produkty ????? STARYY RYNOK V TSENTRI TSE GANJBA Nevzhe nasha Misjkrada i inshi yse Hodyachi Shlunky yakyh tsijavyt, lysh poisty i nabyty kysheni shchob ...poiusty. Zhah
Відповісти
Хожу на Старий на "секонд" всією сім'єю,речі брендові купуємо задарма,продукти,рибальські снасті та мобільні телефони там дешевші ніж на Варшавці!А лохи ходять вдіватись у Порт Сіті,речі з якого носити та прати треба як Кащеєву смерть,дуже акуратно:)
Відповісти
Ст.Рынок это отдушина для домохозяйки,люблю его
Відповісти
Купую зелень і продукти тільки на Центральному,жаль що далеко їхати (Зміїнець)але то таке.
Відповісти
Ринку бути,в мене там працює мама,хай роблять порядок там,ато тих супермегацентрів будують тьму,а купляють там речі тільки"корбани",страшно зайти такі ціни.
Відповісти
На стором живое общение,в 70% имеешь дело с хозяином,тут тебе и цена и подход,а в каком-то бутике простигоспади:) имеешь дело с ходячим бейджиком.
Відповісти
Разгрузить дорогу нужно,машин тьма,рынок действитель лучший в городе,а менты или полицейские(сейчас панты) поджидают за стоянку в неположенном месте.На ГПЗ один раз был и больше не поеду.
Відповісти
Хоча "старий ринок" і не найгарніше місце у Луцьку, але його функціональність беззаперечна: центр міста і продукти від господарів. Але от циган можна було б трохи підтіснити і "ятки" аж до замку не розпускати
Відповісти
Останні новини
Підстав перенести Старий ринок з центру міста немає, - відповідь на петицію
26 листопад, 2015, 13:20