Село Дерно оговтується від стихійного лиха завдяки благодійникам. ФОТО

Село Дерно оговтується від стихійного лиха завдяки благодійникам. ФОТО
В останній день осені смерч в селі Дерно Ківерцівського району наробив чимало лиха: пошкодив дахи десятків житлових будинків, господарські будівлі, гаражі, хліви, курники.

У приміщенні сільської ради зірвало покрівлю. Буря лютувала кілька хвилин, але завдала чимало збитків.

За словами сільського голови Олександра Гуча, тільки за попередніми підрахунками суму збитків оцінено у понад 250 тисяч гривень.

Він звернувся за допомогою у благодійний фонд «Волинська родина» імені Ігоря Єремеєва, яким з 2002 року керує Олена Палагута. Як зазначив Олександр Гуч, співробітники фонду закупили й привезли в село необхідну кількість шиферу й тепер їхні жителі зможуть відремонтувати пошкоджені покрівлі.

Найбільше постраждало господарство вчительки Лесі Василівни Громик: стихія знесла покрівлю в будинку, завалила димохід і фронтон, зірвала шифер та зламала крокви у хліві.

– Мене не залишили у біді, – розповідає Леся Василівна. – На виручку прийшли односельчани та родичі. Дружно зійшлися й взялися до ремонту покрівлі, яку на хаті вже відновили. Не забувся про нас й фонд покійного Ігоря Мироновича «Волинська родина». Мені привезли шифер, допомогли також моїм сусідам Чернацьким та Шаварському. Щиро вдячна благодійникам та всім помічникам, які доклали чимало зусиль та своєї праці.

Як підкреслив Олександр Гуч, за кошти фонду також закуплять 200 квадратних метрів покрівельного металопрофілю й відремонтують зруйнований дах Дернівської сільської ради.

За словами пана Олександра, жителі дякують благодійникам за допомогу та підтримку у подоланні наслідків нищівної бурі, якої не пам'ятають навіть старожили.

Голова наглядової ради благодійного фонду «Волинська родина» імені Ігоря Єремеєва Олена Палагута зазначила, що, попри чутки, вони продовжують свою діяльність і надалі працюватимуть на благо волинян. Адже їхній засновник Ігор Миронович Єремеєв одним з найважливіших пріоритетів називав допомогу людям, які потрапили у складні життєві ситуації, зокрема після стихійних лих і природних катаклізмів та лікування хворих діток.

Тому й цього разу вони не стояли осторонь, а відразу відгукнулися на звернення сільського голови.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.