Президент наклав вето на закон про роздержавлення преси

Президент наклав вето на закон про роздержавлення преси
Президент України Петро Порошенко наклав вето на закон про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації.

Про це у Facebook повідомив директор Інституту Медіа Права, експерт Реанімаційного пакету реформ Тарас Шевченко, - інформує Телеканал новин "24".

Нагадаємо, ініціаторами закону про роздержавлення преси стали народні депутати Микола Томенко і Олександр Абдуллін.

Президент ветував закон про роздержавлення преси. Аргументи виглядають дрібними і надуманими. Неочікувано - після голосування повним складом фракції БПП.

Опубліковано Taras Shevchenko 22 грудня 2015 р.


У пояснювальній записці до документу зазначається, що даний документ встановлює правила відносин між органами державної влади, органами місцевого самоврядування та заснованими ними друкованими засобами масової інформації.

У проекті закону закладено положення стосовно обмеження впливу органів державної влади та органів місцевого самоврядування на редакції друкованих засобів масової інформації, зведення до мінімуму використання друкованих засобів масової інформації з метою маніпулювання суспільною свідомістю і особистою думкою громадян.

Також зазначається, що, за орієнтовними розрахунками на реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації, загальна сума коштів складатиме 195,57 млн грн (на першому етапі - 6,98 млн грн; на другому етапі - 188,59 млн грн).

До слова, раніше Верховна Рада України ухвалила закон про іномовлення в Україні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Підстави для ветування закону – формальні, аби влада й далі роками могла душити ЗМІ. Совдепівського президента медіаспільнота дружно номінуватиме на "Ворога преси".
Відповісти
Останні новини
Президент наклав вето на закон про роздержавлення преси
23 грудень, 2015, 07:55