Волинянам обіцяють якісну питну воду у …2020-му

Волинянам обіцяють якісну питну воду у …2020-му
У Ковелі та Нововолинську з’являться станції знезараження питної води, а в Луцьку зроблять капітальний ремонт системи водопостачання.

Про це йдеться на сайті облдержадміністрації.

2 серпня голова волинської обласної державної адміністрації схвалив проект Регіональної програми «Питна вода Волинської області» на 2012 - 2020 роки.

На програму сподіваються витратити більше 142 млн. гривень, з яких з держбюджету – 123,639 млн. грн., з місцевих бюджетів – майже 19 млн. гривень.

Чиновники обіцяють побудувати нові централізовані водопровідні мережі для забезпечення населення якісною питною водою в селах Цевеличі Локачинського, Зміїнець, Полонка Луцького, Новосілки, Руснів Володимир-Волинського, Жидичин Ківерцівського районів та селищах міського типу Ратному, Маневичах, Старій Вижівці, Олиці.

Також сподіваються зробити капітальні ремонти, реконструкцію і модернізацію систем водопостачання у: Луцьку, Ковелі, Володимирі-Волинському, Нововолинську, Устилузі, Камені-Каширському, Ківерцях, Любомлі; селищах міського типу Цумань Ківецівського району, Стара Вижівка, Берестечко та Мар’янівка Горохівського району, Іваничі, Голоби Ковельського району, Любешів, Маневичі, Шацьк, Ратне, Дубище Рожищенського району; у села: Зимне Володимир-Волинського, Затурці, Цевеличі, Бубнів Локачинського, Світязь Шацького району.

У програмі передбачено також технічне переоснащення з упровадженням енергозберігаючих заходів на водозаборі в м. Нововолинську. Планується реконструкція водозаборів, артсвердловин та насосних станцій у містах Камені-Каширському, Ковелі, Луцьку, Любомлі селищах міського типу Локачі та Ратне.

Крім того, планується влаштування станцій знезалізнення для поліпшення якості питної води в містах Устилуг Володимир-Волинського району, Нововолинськ, Луцьк (Дубнівський майдан), селищах міського типу Стара Вижівка та Люблинець Ковельського району, с.Брище Луцького, с.Рогожани, Володимир-Волинського районів.

У сільських населених пунктах, де буватимуть нові системи централізованого питного водопостачання, одночасно споруджуватимуть системи централізованого водовідведення з повним комплексом очисних споруд.

Розрахункова вартість заходів з будівництва й реконструкції систем питного водопостачання та водовідведення у населених пунктах області прогнозом до 2020 року становить 93301,601 тис. гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.