Волинський боєць у суді звинувачує Міністерство оборони в підробці документів. ВІДЕО

Волинський боєць у суді звинувачує Міністерство оборони в підробці документів. ВІДЕО
Колишній боєць батальйону територіальної оборони “Волинь” звинувачує Міністерство оборони в підробці документів.

Мовляв, офіцери сфальсифікували підпис солдата Олександра Ковальчука на нібито укладеному контракті на військову службу.

ОЛЕКСАНДР КОВАЛЬЧУК, ПОЗИВАЧ

"Я був призваний 26-го травня 2014 року. В військкоматі мені сказали, що зараз формується батальйон територіальної оборони “Волинь”. Коли він буде розформований, мені запропонують контракт, якщо захочу, я можу його підписати, продовжувати далі службу, або буду демобілізований. Я пішов служити добровільно на підставі Указу Президента України. За час проходження служби ніяких контрактів мені не пропонували. Вже коли я отримав поранення і готувався демобілізовуватися, мені подзвонили і в телефонному режимі повідомили, що знайшовся якийсь контракт, буцімто, підписаний мною. В очі не бачив цього контракту і нічого не підписував".

Як виявилося, цей документ Олександр Ковальчук нібито підписав 29-го травня 2014-го року. За словами представників Міноборони, процедура підписання відбувалася в військовому комісаріаті селища Рожище, за місцем проживання військовослужбовця. Між тим, тодішній командир батальйону територіальної оборони Волинь Сергій Козак, заявляє — в день, коли був нібито підписаний контракт, військовослужбовець знаходився на території військової частини у Володимирі-Волинському та в Рожище не їздив.

ПЕТРО ГОРКУША, ПРЕДСТАВНИК ВІЙСЬКОВОЇ ЧАСТИНИ

"Від 29-го травня 2014 року позивач був прийнятий на військову службу за контрактм строком на 3 роки, був зроблений відповідний запис у військовому квитку. 20 липня 2015 року ці контракти на позивача і ряд військовослужбовців, які підписували ці контракти в травні минулого року, були передані у військову частину В0116 в зону проведення АТО в Донецьку область. Підписувався контракт в військовому комісаріаті, безпосередньо контракт підписувався не з військовою частиною, а з військоматом, який готував особову справу".

СЕРГІЙ КОЗАК, У 2014-МУ РОЦІ КОМАНДИР БАТАЛЬЙОНУ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ОБОРОНИ “ВОЛИНЬ”

"У військкомат підписувати контракти ніхто не їздив. Між тим, на групу приблизно 10 чоловік, серед яких був і Олександр Ковальчук, на той момент прийшов витяг з наказу від командування ОК “Північ” про зарахування вказаних військовослужбовів на військову службу за контрактом. Витяг був, але жодного контракту не надійшло. Тоді з цієї ситуації ми вийшли так: зробили записи у військових квитках і 24-го липня 2014 відбули в район виконання бойових ззавдаь на Чернігівщину-Сумщину".

Наразі колегія суддів зупинила провадження у справі для проведення почеркознавчої експертизи.

Нагадаємо, Олександр Ковальчук - військовий, інвалід ІІІ групи, двічі побував у зоні АТО. Після другої поїздки повернувся з двома осколками в нозі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: суд, боєць, АТО
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
олександр ковальчук герой україни.
Відповісти
Звернувшись до командира розвідувального взводу 1ОМПБ з уточненням про інформацію щодо подання Сашка до СЗЧ (самовільне залишення частини), отримали пояснення, що вже два тижні як Олександр знаходиться поза штатом. Командування частини таке враження взагалі не володіє інформацією про справу і не намагається цього робити. Нехтуючи повністю двома першими словами розділу ІІ Конституції України: "ПРАВА, СВОБОДИ ТА ОБОВ'ЯЗКИ ЛЮДИНИ І ГРОМАДЯНИНА", спираючись лиш на ОБОВ'ЯЗКИ.
Відповісти
Хто ще слова того Гаркуши Петра до уваги бере? Це ж алкаш кончений. Сором українського війська.
Відповісти
Останні новини
Волинський боєць у суді звинувачує Міністерство оборони в підробці документів. ВІДЕО
05 січень, 2016, 09:00