У волинському селі роздавали листівки проти Київського Патріархату

У волинському селі роздавали листівки проти Київського Патріархату
Друкована продукція під назвою “Київський Патріархат”, як він є: дійсні факти про недійсну “церкву” роздавалася напередодні Нового року в селі Ласків Володимир-Волинського району в тимчасовому приміщенні громади УПЦ (МП).

Матеріали містять неправдиву або провокативну інформацію про українську мову, УПЦ Київського Патріархату та навіть самої УПЦ (МП). Про це інформує Місто вечірнє.

Буклети надруковані без вихідних даних, під грифом невідомої “Ліги захисників Православ’я”, що суперечить закону України “Про видавничу справу”. Згідно статті 23 цього закону у будь-якому друкованому продукті обов’язково повинна міститися інформація про автора, видавництво, що виготовила цей продукт, і кількість тиражу. В протилежному випадку, як із цією брошурою, – це грубе порушення закону. Що першою чергою і повинно викликати величезний сумнів у читачів такої літератури.
У буклеті, присвяченому конкуруючої юрисдикції – УПЦ Київського Патріархату, в жорсткій, образливій формі автори на 24 сторінках звинувачують Київський Патріархат в тому, що він є “християнством” без Христа”, “всі таїнства філаретівської “церкви” недійсні”, а сам глава УПЦ КП веде “проповідь війни” і “бажає загибелі українців Донбасу”.

Ряд звинувачень накладає на авторів і розповсюджувачів листівок правову відповідальність. Так, стверджується, що “проповідь війни – ноу-хау Київського Патріархату”, “Філарет хоче продовження цієї війни. Бажає загибелі українців Донбасу”, тому що “там, на сході, немає його пастви”.

При цьому в листівці побічно заперечується зовнішня військова агресія: “Війна на сході України не схожа на відомі нам війни. Тут немає двох армій, які вийшли на поле бою і воюють до перемоги”.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 82
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Викинути московського тупого попа з патрохами, щоб інші одумалися. Це військова операція і нема чого панькатися. Що робить СБУ?
Відповісти
до тимчасового приміщення мп не прийде червоний півник? а бородатому московському попикові нема кому в рило дати? де сільські патріоти? куди дивиться район?
Відповісти
в СБУ, на відміну від вас, ще останні мізки не пропили. читайте, браття, читайте - можна збиратись в коло та читати вголос :-)
Відповісти
такі листівки роздавати ....народ тупоголовий
Відповісти
іудо, до цвинтаря, ой, допишешся)))
Відповісти
небось таблетку випив то загострення пішло.....і тебе вилікують
Відповісти
не місце в слов"янських народах
Відповісти
геть московських попів
Відповісти
всі шанси, нешановний, дописатися
Відповісти
в психушку звернись ...тільки такі коментами лякають
Відповісти
Геть розкольників з України в католицькі держави. Ма держава православна.
Відповісти
а ви спитали католицькі держави, чи їм треба такий подарунок? втім, вони і не пускають.
Відповісти
В наш час більшість людей взагалі не розуміють що таке церква
Відповісти
Геть філаретівців з православної країни.
Відповісти
ти не дурний, а ганебно тупорилий. приблизно як відро з гівном.
Відповісти
дивно чому від тебе так пахне
Відповісти
Люди!!! Чому ненависть до Церкви ? Всі ми ходимо під Богом і кожен потім відповість за свої вчинки. Мені лише цікаво... якщо гроші з Московського патріархату йдуть до Москви, то куди йдуть кошти римо-католиків, греко-католиків, свідків Єгови, п'ятидесятників, суботників та інших паств? Чому в них ніхто не питає ? Прикриватись допомогою АТО дуже винідно і модно, але як кажуть, Бог на небі все бачить і кожному дає те що заробив...
Відповісти
тому що церква це багатомільярдна фінансова організація, яка успішно перетворює людей на баранів, для подальшого контролю над ними. Стадом легше керувати.
Відповісти
ЩО РОБИТЬ СЛУЖБА БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ ?!!
Відповісти
ЩО РОБИТЬ СЛУЖБА БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ ?!!
Відповісти
КП !!! всіх з країни
Відповісти
всім дати біопаспорти і виселити в європопу
Відповісти
І це ж треба : мало того, що північна сусідка, як нащадок орди фінно-угрів, знищивши монастирські літописи, узурпувала в Київської Русі назву та європейськість, так патріарх Кірілл, з-під ряси котрого стирчать погони генерала ФСБ, намагається дискредитувати УПЦ КП, як "неканонічну", а наші доморощені попики лише підспівують супостату..
Відповісти
хто знищував монастирські літописи? на хріна? хто дискредитує КП? їх лікувати треба примусово.
Відповісти
Брошура написана нездало (видно, що її писав якийсь дилетант), проте на 90% містить правдиву інформацію про злочинне угрупування "УПЦ-КП". Релігійну ворожнечу радше розпалює автор статті, а не сільський священик, оскільки жодні факти, наведені в брошурі, не спростовані належним чином. Священик намагався показати "вовків у овечій шкурі", лідери яких закінчили Московські чи Санкт-Петербурзькі духовні семінарії, співпрацювали з КГБ, ЦРУ і т.п., а в 90-х роках відчули себе "справжніми патріотами". Ганьба деструктивній тоталітарній секті "УПЦ-КП"!
Відповісти
ні, писав не дилетант, вона дуже якісно підготовлена і оформлена, погляньте на першу сторінку, зверніть увагу на колористичне рішення - воно продумане, один текст на зеленому, щоб викликати довіру, другій - на червоному, щоб викликати негативні асоціації небезпеки, хвилювання, родратування на підсвідомому рівні.
це робили профікі, фсбешні очевидно, грамотний "вброс".
а ви, шановний, ольгінський троль)
намагаєтесь прикрити цю операцію, в кісєльова гарно вчитесь))
Відповісти
беріть вище. в селі кажуть, писав особисто Путін. українською.
Відповісти
"Та що ж ви, дядьку, свистите?" Пораджу вам читати не лише титульні сторінки, а повні брошури. Якщо ви хоча б елементарно розбираєтеся в стилістиці викладу матеріалу, повинні були б помітити величезні редакторські оргіхи.
Відповісти
огріхи
Відповісти
я можу оцінити те, що бачу - тут я бачу титульну сторінку.
свою думку сказав, а переконувати, що це "саміздат" будете баранів))
Відповісти
Цікаво : а як це ,,найканонічніша ,, московська секта , яка вважає рідну мову не благословенною , видає ці пасквілі УКРАЇНСЬКОЮ ? Попи МП , чому ви тоді грішите ? Пишіть ,,благословенною,, , народ вас швидше зрозуміє і швидше дасть копня під зад !
Відповісти
думаю попів тут нема ..тільки тролі такі як ви )) в церкві хоть один раз від початку до кінця на Літургії були ??
Відповісти
Постійно ! І від початку і до ЗАКІНЧЕННЯ , а не до кінця ! ,,Уважний ,, - це КДБшна кликуха ?
Відповісти
"УПЦ-КП" звершує буденні богослужіння церковнослов'янською мовою, причому не з вимовою "київського ізводу", а з вимовою, традиційною для Російської імперії, після реформ патріарха Никона. Не вірите? Зайдіть на несвяткове вечірнє богослужіння до Михайлівського Золотоверхого монастиря міста Києва. Причина цьому - в "УПЦ-КП" досі немає повного річного кола Міней Службових. Вони користуються книгами з російським текстом, а не церковнослов'янським. "Патріоти", як ви таке дозволяєте?
Відповісти
вам, мабуть, варто нагадати, що коли у Києві вже стояли церкви та монастирі, на місці, так званої, москви (російської імперії) мох ріс...
Відповісти
а толку?
Відповісти
Яке відношення має ваш коментар до мого? Хотіли сяйнути своїм (псевдо)інтелектом?
Відповісти
це до того, що кацапської церкви і в згадках не було, коли відбулось Хрещення Русі — процес прийняття і поширення християнства у Русі. Ключова подія — масове хрещення у 988 році мешканців Києва, а згодом інших міст держави князем Володимиром I Святославовичем, у результаті чого християнство стало провідною релігією на Русі.

цю подію визнавали навіть в срср, а зараз цю подію привласнила московія, яка вашими устами намагається нам довести, що московська церква правильна, а українська не існувала зовсім)))

Хотіли сяйнути своїм (псевдо)інтелектом?
Відповісти
До 17 століття Київська митрополія належала до Константинопольського патріархату. Про яку самостійність була мова?
Відповісти
ВСІ В УКРАЇНІ ЦЕРКВИ МОНАСТИРІ МОСКОВСЬКОГО ПАТРІАХАТУ ПОВИННІ ОБЄДАТИСЯ З КИЇВСЬКИМ ПАТРІАРХАТОМ 2016 РОЦІ А ЯК ВОНИ НЕХОЧУТЬ ОЄДНУВАТИСЯ ТО ЦЕ ПОВИНЕН ЗРОБИТИ УКРАЇНСЬКИЙ НАРОД ШЛЯХОМ ЗБОРУ ПІДПИСІВ СХОДУ СЕЛЯН І ПОВИНІ ПРОГОЛОСУВАТИ У ВЕРХОВНІЙ РАДІ УКРАЇНИ НАРОДНІДЕПУТАТИ УКРАЇНИ . БО МИ ЖИВЕМ В УКАЇНІ .УКРАЇНА ЄДИНА УКРАЇНЦІ ЄДИНІ. КРИМ ЦЕ УКРАЇНА . ЛУГАНСЬК ДОНЕЦЬК ЦЕ УКРАЇНА . БАНДЕРА СТЕПАН ШУХЕВИЧ РОМАН ГЕРОЇ ЇМ СЛАВА.СЛАВА ВОЯКАМ УПА. ВОЇНАМ АТО ТЕЖ СЛАВА . СЛАВА УКРАЇНІ.
Відповісти
А як же тоді рубрики чинного Законодавства України про вільний вибір віросповідання? Чи може краще взагалі всім об'єднатися, разом із свідками Єгови і адвентистами 7-го дня?
Відповісти
віросповідання тут до чого?ви совєти крутите термінами як заманеться..і рамзана вибор сповідання буде коли поставить його пу сюди?підривна діяльність проти держави.для вас війни немає..є льогке недоразумєніє ..вастаніє трактористів...заміть,навіть не шахтарів а трактористів..вас дресують і аднакласніками і кантактами..розказують з країни зони про дзімократії..так щоб спокойнєє було..мол страшного нічого..був би саюс вайни б нєбило..потрошкі так кап-кап..
Відповісти
Сталін у 1946 році приєднав греко-католиків Львівщини, Івано-Франківщини і Тернопільщини до РПЦ. Це було одне з найдибільніших рішень Сталіна, через яке багато священиків УГКЦ відбували покарання на Соловках. Сучасні політики-"патріоти" хочуть насильно приєднати православних України до "УПЦ-КП", і цим самим зламати свободу віросповідання. 70 років історії, на жаль, нікого нічого не навчило.
Відповісти
тобто, фейкове "волевиявлення" народу під дулом автомата у криму та на донбасі - це МП одобрямс, а вільне волевиявлення вірян у своєму рідному селі - насильно приєднати православних України до "УПЦ-КП"?
ой, кацапчику, всі ж розуміють, куди ти гнеш, може ти ті листівки і привіз, що так захищаєш?!
Відповісти
Три єпархії і численні парафії УПЦ (МП) в Криму досі підпорядковані Київському (а не Московському) Синоду, на чолі з Блаженнішим митрополитом Онуфрієм. Ім'я Предстоятеля УПЦ (МП) згадують у переважній більшості храмів УПЦ (МП) в Криму. Митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар (Швець) є Постійним членом Священного Синоду УПЦ (МП). Натомість великий "патріот" із "УПЦ-КП" "архієпископ" Климент (Кущ) один із перших прийняв паспорт громадянина РФ. Бачте який він "суперовий" дядько? Тільки про це ж проплачені канали Коломойського не говорять. Ведеться інформаційна війна проти канонічної УПЦ (МП). Але "не в силі Бог, а в правді". Канонічна Церква в процесі своєї двотисячолітньої історії, як правило, завжди піддавалася гонінням. Іноді вони були локальними, а іноді набували вселенського масштабу.
Відповісти
хто блаженніший?!

Как сообщили в пресс-службе УПЦ МП, во время речи Президента Украины Петра Порошенко, когда присутствующие стоя приветствовали имена тех, кто был удостоен звания Героя Украины за участие в АТО, Онуфрий не отреагировал на эту речь так же, как и все его присные. А все потому, что он не считает их героями, поскольку надо, чтобы войны не было, передает Joinfo.ua.

Поп Онуфрий не почтил память героев, "чтобы подчеркнуть - нужно немедленно прекратить войну!"

То есть Онуфрий уверен, что если не почтить память героев АТО, то война закончится? А еще он заявил, что я мол, и так молюсь и своим попам приказал молиться за погибших. И, дескать, этого достаточно, чтобы не вставать в знак памяти о героях. Логика явно хромает. Хотя у московских попов она всегда отсутствовала. Об этом еще Пушкин писал в своей "Сказке о Попе и его работнике Балде".

цього досить, щоб зрозуміти, куди гне ваш "блаженніший".
Відповісти
Митрополит Онуфрій не вставав не під час вшанування полеглих воїнів, а під час нагородження. Відео чомусь вам не показали, лише фотографії. Якщо уважно придивитеся, то Філарет на тих фотографіях либу давить. Чи то він так "вшановує" Героїв?
Відповісти
Онуфрій проповєдує...рекомендую останнє за той рік..там все сказанно..па русскі..всі зрозуміють..кому треба..а решту вертіть щось..ви асабливі..вас не торкається те що в країні та біля неї..специ..ти букавак нє чтіай..оні малєнькіє іх много..ми тєбя нє обідєм....добрі Савєти,добрі росіяни окупанти..в гівн.. вже ваші с..лукашенкі..пор самі вуха..росія супєрстрана йде туди ж..вашим зомбанатом за копійки ще тут помах..
Відповісти
Митрополит Онуфрій - високоморальна людина. Компромат на нього не знайдете, як би пильно не шукали. Він був стабільним, і ніколи не міняв шапки як дід Ничипор з славнозвісного "Весілля в Малинівці". "Патріарх" Філарет вислужувався перед КГБ, а зараз вірно служить іншим подібним структурам.
Відповісти
відео..маральна людина і земляк наш (не знаю чи твій..) з Лаври..намісник..кіріл та папіроси ..перші бізнес діла..ПРО кгб Філарет розказував не раз розгорнуто..і як вербували і кого..ще років десять назад..відео подивись..
Відповісти
По-перше, ми з вами "на брудершафт" не пили. В Європі прийнято до всіх незнайомих людей звертатися на "ви". По-друге, Кирила (Гундяєва) і Павла (Лебедя) в храмі, в який я регулярно ходжу з дитинства, не згадують. Тому мене вони не цікавлять. А митрополит Онуфрій справді високоморальна людина.
Відповісти
вас немає...в Польщі,прибалтиці..вивезли совєтскіх особадітєлєй вагонами..як там до нинішніх звертаються..не напишу..бо адмін стре..павло лебідь де згадується де не згадується то таке..він не ти ..в твому храмі ще не роздали брошурку?..троеба чекати..в твому храмі рублі ще не приймають?..треба чекати..гуняєв,лебідь то частина тої церкви..так як стіна чи вікно..так як брошурка яку роздають..
Відповісти
"Видно пана по халявах".
Відповісти
Канонічна Церква є на всіх материках, не говорю вже за європу, якщо не знаєш то краще не говори, не позорся!!!
Відповісти
роз"єднай свій розум з ж..опою...і нехай кожен орган виконує свою функцію...а в тебе навпаки
Відповісти
крим якій сам відпав ТА ще багато що.гугл : Онуфрий: Основа конфликта - мы начали со своими ценностями западными лезть на Восток
Відповісти
він не відпав, такі як ви його відштовхнули, а поставлені вами на владу його тупо продали. тепер кусайте собі що хочете.
Відповісти
Позор тим людям які мішають політику з релігією...грішники
Відповісти
В принципі, нічого нового тут не має.Така ж агітація іде по всіх парафіях РПЦ на Волині.Хто має бажання,то приїдьте тишком-нишком у Жидичин, зайдіть у путінську церкву і від попів Галєт(батька і сина) Ви ще й не таке почуєте.А відносно Служби Боротьби з Українцями- яка влада, така й служба!
Відповісти
Потрібно отцю настоятелю порадити ще роздати людям брошури Українська Православна Церква Міфи та Істина та сказати щоб подивились пару відео СПЖ!!!
Відповісти
Нема і не було ніколи УПЦ московського патріархату, тим більше канонізованої. Це чергова афера Москви,придумана для для частини українців,які не дуже над цим задумуються, щоб далі розділяти народ шляхом омани і сіяти ворожнечу. Насправді є "Русская православная церьковь" чи то у Москві чи будь-де за кордоном. До речі,вона є молдшою у два рази від тієї православної церкви,яка виникла у Києві. Думайте православні!
Відповісти
ти коли ходив до церкви ...якщо ходив...вона була КП ??? чи тобі 5 років ?...цінності памятаєш? чи політики промили очі
Відповісти
Запитання до адмінів чи до автора даної статті: Ви хоча б читали цю брошюру? Якщо так, то вкажіть, будьте ласкаві, що саме там написано неправдиво?
Відповісти
А що сталось з тею що виникла в Киеві? УПЦ хіба не та сама?! Подумайте логічно якби філарета вибрали патріархом московським в 90-х то чи була б упц кп взагалі, якщо він такий патріот то чому він балатувався на патріарха московського?! Він є розкольник і єретик!!!
Відповісти
Бо він є агентом КГБ.
Відповісти
якщо ходите в собор то не обов"язково ці статті писати...віруйте і моліться
Відповісти
піднімай голову..що тобі скажуть то тебе касається..що не скажуть то не касається..за тебе подумають..ваш совєтзомбі тв закінчився тут..ваші тролі всі арали що буде чєловєк пакупать спутніковую антену..хто купив?хоч один...за свої гроші 95% совєтского народа не купить..бо вони свої..другє діло щось апологєтити безплатно..або приплатно..то ваше радянське..роздачу тарєлок не наладили як колись в Гузії..(особливо грамотні знають про що)..то пішли цитулкі..дякуєм за мір..про вас думають..вам скажуть..так все просто як колись..віруйте і моліться..дивись на ікону а бач прищуренного "доброго" генсека...де тарелкі там і всі будете як фінансування Фірташів,єфремових ахмєтових перекриється..апологєти..по халявах панів і дальше шукають..
Відповісти
слухай чювак давай тебе прєзідєнтом вибирем
Відповісти
всерівно не допустять...але планку вашу зрозуміло
Відповісти
В якому смислі в собор?
Відповісти
просто без смислу....ви не з тої планети
Відповісти
А ти з якої планети, що ти знаєш про церкву, цікаво коли до тебе приходять сектанти чи ти їм стільки ж інформації подаєш, взагалі чи слово підбереш?
Відповісти
для сектантів в тому числі і КП в мене відповідь одна ...ЩАСТИ ВАМ
Відповісти
А місіонери і досвідчені духівники які дорожать паствою поступають зовсім по інакшому бо мовчанням предається Бог!!!
Відповісти
щоб зрозуміти те що зрозуміти не можна повині розуміти ті хто не розуміє
Відповісти
І парвильно зробив, що роздавав брошури!!! Люди повинні знати правду про товариша Денисенка та його свиту!
Відповісти
Підтримую Левка! З нами Бог розумійте народи і покаряйтеся, тому, що з нами Бог!
Відповісти
З нами Алах розумійте народи і покарайтесь, тому, що з нами Алах!
Відповісти
Мустафа я тобі співчуваю!!!
Відповісти
http://fishki.net/1810345-zhiteli-sela-dolgoe-vremja-poklonjalis-ssanym-razvodam-na-stene.html
Відповісти
Останні новини
У волинському селі роздавали листівки проти Київського Патріархату
14 січень, 2016, 10:12