Замість ремонту – розбите авто. Поліція з'ясовує обставини. ФОТО

Замість ремонту – розбите авто. Поліція з'ясовує обставини. ФОТО
Близько 130 000 грн. доведеться витрати аби реконструювати авто Рено Мегане 2007 року випуску. Така сума необхідна на ремонт, практично вщент розбитого автомобіля, а це тільки за попередньої оцінкою експертів.

Новорічні свята для лучанина Сергія принесли не веселощі а реальні проблеми. Близько опівночі копи принесли звістку для власника автівки. За словами хлопця, йому повідомили, що троє невідомих у стані алкогольного сп’яніння скоїли ДТП по вул. Теремнівській на його ж машині. Перед цим автівку чоловік лишив на СТО в автосервісі, що по вул. Карбишева. Ще тиждень тому, хлопцеві порадили станцію ремонту, як одну з кращих в місті. А вже за тиждень, один із працівників СТО, як стверджує власник машини, майже вщент розбив авто, яке мав полагодити.


Юрист Віталій Поліщук, який представляє інтереси постраждалого, цитує ст.. 1172: «Відшкодування юридичною або фізичною особою шкоди, завданої їхнім працівником чи іншою особою» Цивільного кодексу України. За його словами, в Законі «передбачаються три випадки, коли такий обов´язок покладається: а) на юридичну або фізичну особу; б) на замовника в цивільно-правовому договорі; в) на підприємницькі товариства або кооперативи. Особою, яка завдала шкоди, відповідно є працівник, підрядник, учасник (член) підприємницького товариства або кооперативу.» Тобто, за словами юриста мова йде про адміністративну відповідальність.

А як цю ситуацію бачать працівники СТО? Знімальна група ВолиньPost відвідала згадану ремонтну станцію. Її власника на той момент не знайшли, зате оперативно приїхав його представник. Чоловік представився як адвокат Віталій Гончарук, проте не забажав говорити на камеру. Згодом, директор станції технічного обслуговування Олег Рабочаускас дав такий коментар нашому виданню: "З готовністю прокоментую відразу ж, як свої компетентні висновки зроблять правоохоронні органи. Допоки ж вони працюють над з"ясуванням обставин інциденту, мої коментарі чи суб"єктивні оцінки можуть бути розцінені як спроба вплинути на слідство. Тому я змушений чекати його закінчення".

Висновок поки один: будьте уважними, правильно оформляйте документи (акт прийому-передачі) і уважно дивіться те, що підписуєте. Звертайте увагу на оформлення документації – всі дії з машиною повинні бути зафіксовані, а всі деталі записані в звіті.













Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 30
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Рекомендую власнику змінити представника- В. Поліщука. А в решті - заява про внесення відомостей до єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом незаконного заволодіння транспортним засобом. Враховуючи санкцію від 5 до 8 років, вони аж на вчора відшкодують збитки, щоб отримати іспитовий строк. Повірте)))
Відповісти
Поліщук Віталій як представник дуже грамотний та професійний юрист. Особливо це стусується справ про відшкодування матеріальних збитків. (з особистого досвіду)
Відповісти
PribaltService
Відповісти
там вже треба нову машину купувати, а не ремонт.
Відповісти
ч.2 ст.286 КК Украіни і на нари. Таким умнікам тільки туди дорога. Не здивуюсь що у них вже є кримінальне минуле.
А Поліщука треба міняти.
Відповісти
Хай власник СТО,відкупляє.Понаберав по оголошеню,а людина без машини!!!
Відповісти
Мутна стаття. Є інформація від обіженого власника. Є інформація про те, шо СТО не хоче коментувати. І ВСЕ???

Якби я був власником майстерні, працівник якої розбив залишене у мене авто - я б ВІДРАЗУ заплатив гроші,купив нову машину чи зробив усе, аби інцидент залагодити.

А раз директор СТО пресилає усе на міліцію - значить не все так однозначно. Подумйте самі

Відповісти
Аахаха))) ну да ну да
Відповісти
autostress.com.ua СТО в нас правило №1 Не сідати за кермо автомобіля без згоди власника, і не виїзджати за межі СТО навіть зі згоди власника. По поводу інцидента. То власник того СТО в даній ситуації міг з допомогою даного інцидента добавити собі ще клієнтів якби мав голову на плечах. Потрібно просто привселюдно при журналістах вибачитись і відшкодувати всі завдані збитки. Таким чином показати майбутнім клієнтам яке в них ставлення до клієнта. Не всі власники СТО розуміють звідки в них гроші беруться! А не від того що вони ремонтують, від того що про них добре говорять і рекомендують їх. А в луцьку порекомендувати нема кого. Ківерцівська 49 там хлопці відповідальні, хоч і роблять довше ніж на інших СТО і трошки дорожче, але навіть коврики в машині ніколи брудні не залишать.
Відповісти
А мені нормально на "Луцьк-Експо", що на Дубнівській.
Відповісти
Не все так однозначно через те, що скоріш за все власник СТО найняв "майстра" без офіційного трудового офомлення.
Відповісти
а тепер хоче всю матеріальну сторонк звалити на того дурня який машину розбив.
Відповісти
Хто залишає машину на тиждень на ремонт. Це нестара машина.
Відповісти
чому це стаття мутна? я знаю що в Луцьку це не в перше робітники СТО користуються нагодою "покататись" на чужих авто... і саме гидке що зазвичай наносять шкоду авто... маю надію що СТО буде платити за злочин.
Відповісти
Мало що зрозуміла з цього матеріалу. Схоже на однобоку, звиняйте Волиньпост, заказушну статтю...
Відповісти
блондинко?
Відповісти
А до чого цей "ідіотський вислів". Я також можу аналогічно написати... Це перше... А друге - це дійсно заказушна стаття, оскільки власник авто з юридичної точки зору нічого не може добтись і довести (а. його юридична неграмотність при передачі авто. б. його неграмотність загальна). Просто має знайомих на ВП, які вирішили допомоти. А таких людей у нашій країні, думаю 90%... Простий приклад, який це доводить - Ліцензійна угода на програмне забезпечення, яку МИ читаємо за 5 сек. та погоджуємось...
Відповісти
На мою думку, треба щоб кримінальне провадження було і по власнику СТО і по працівнику,і тоді може щось буде.А то машину прийняли на ремонт і зберігання а відповідальності ноль.
Відповісти
Власник авто хотів халяву,приїхав на дешеве сто,до шаромижників. Сам винен,зекономив.
Відповісти
По області за півроку знаю кілька випадків що правники СТО брали автомобілі на яких потрапляли в ДТП. Такі СТО взагалі треба закривати,а то взагалі ні за що не відповідають.
Відповісти
Я був випадковим свідком оформлення цієї ДТП в ту суботу,при мені працівники поліціі робили тест алко -драгером. Вміст алкоголю в крові винуватця був в районі 1.3 проміле( точно не памятаю), хоча "бідолаха" моментально протрезвів і говорив чітко та тверезо. Н вигляд хлопчині років 20, явно з сільської місцевості. Я у нього запитав чи це його авто,а він відповів що це його " хозяїна". Доречі,він одразу сказав працівникам поліціі що зараз перебуває під "умовним" терміном.Тобто для нього стуація сильно ускладнюється. А на рахунок Мегана ,( скажу як людина яка давно займається автомобілями) -його ремонтувати немає змісту. Зараз модель таких років коштує 5-7 тис,там навіть не дизельний двигун був ...
Відповісти
На рахунок керівництва СТО я згідний, на місці директора я б взяв би за вухо того горе працівника, який скоїв ДТП і ,,посприяв,, би щоб той відшкодував кошти власнику авто і звільнив би його. Хто ж на таке СТО в майбутньому захоче ставити автомобіль?
Відповісти
це Ваш комент заказушний! з СТОшніків треба добре спитати ! це не вперше!
Відповісти
чому це дешеве СТО? ви там були чи працюєте? знаю що на сто Сафрона навіть погрожують клієнтам, якщо ті помітили що іх машиною користувались без відома!
Відповісти
Ст. 286 тут ні дочого - відсутні наслідки.
Відповісти
Хочу наскаржитися на СТО Я за кермом тиждень . Тільки отримала права і купила машинку Ока . Потік тосол . За ніч весь бачок вилився . Подзвонила , сказали - зробимо , приїжджайте . Приїхала . Вийшли два дядечки , усміхнулися , сказали в оці завжди все тече. Попросила подивитися машинку, які є недоліки , тому тільки купила. Відповіддю було, ця машина суцільний недолік. І пішли нічого не зробили. Ось такі розумні й всезнаючі майстра
Відповісти
Поліщук Віталій, шахрай ще той! Його позбавили адвокатського "титулу" !!! Це 150-180кг брехливий юрист низької якості! Його точно треба міняти! Скільки він людей обдурив і кинув...і знову знаходяться наївні...ех...
Відповісти
Обов'язково міняйте, заощадивши на такому "юристі" - заощадите лише гроші винуватців собі у збиток.
Відповісти
А мені Поліщук допоміг. Я вважаю що він достойний звання юрист. Власнику машини бажаю засудити псевдо майстра і обдерти до копійки власника СТО.
Відповісти
Поліщук так "допомагав", що обмануті люди написали на нього скарги куди тільки можна! Знаю, що він програв суд і повернув вже колишньому клієнту "видурені" гроші. А ще рішенням колегії за вчинені "подвиги" його позбавлено звання адвоката! Юрист-шахрай і пройдисвіт !!!
Відповісти
Останні новини
Замість ремонту – розбите авто. Поліція з'ясовує обставини. ФОТО
17 січень, 2016, 12:10