Якою буде оновлена міська вбиральня у центрі Луцька. ФОТО

Якою буде оновлена міська вбиральня у центрі Луцька. ФОТО
Невдовзі розпочнеться реконструкція громадської вбиральні у центрі Луцька. У підземному приміщенні туалету зроблять капітальний ремонт із заміною комунікацій, а над ним зведуть виставкову залу та кафетерій.

У середу, 20 січня, виконавчий комітет Луцької міської ради продовжив підприємцеві Роману Патлашинськму оренду цієї вбиральні на один рік - до 31 січня 2017 року.

«Ми маємо затверджені містобудівні умови і готові приступити до розробки проекту реконструкції», – розповів орендар об’єкту Роман Патлашинський.

Він надав зображення передпроектної пропозиції майбутнього об’єкту, який зведуть над оновленою вбиральнею. Як свідчить зображення, будівля матиме три поверхи. Її мають намір стилізувати під приміщення драмтеатру, який розташований поруч.

До слова, сучасний вигляд луцького Театрального майдану був сформований ще у 70-ті роки минулого століття і з того часу фактично не зазнав жодних принципових змін. (Більше про це читайте у матеріалі «Центральний майдан Луцька: місце, де живе «совок»).

Загалом площа земельної ділянки, що відведена для реконструкції громадської вбиральні, 901 квадратний метр.

«Згідно із договором оренди, ми зобов’язані зберегти громадську вбиральню. У такому стані, в якому туалет є зараз, він функціонувати не може, не було навіть сенсу робити поточний ремонт. Застарілі комунікації, постійні підтоплення призвели до того, що санепідемстанція просто закрила цей об’єкт. Тепер, після реконструкції, вбиральня знову працюватиме», – запевнив Роман Патлашинський.

Нагадаємо, проблема громадських вбиралень існує у Луцьку давно. Основна причина, через яку такі об’єкти несистемно працюють, а то й взагалі закриті, – економічна недоцільність їх утримання. Детальніше про це читайте у матеріалі «Громадські туалети Луцька перетворилися на справжню розкіш».

Окрім цього, нагадаємо, що вбиральня у центрі міста увійшла у ТОП-5 об’єктів міста, привабливих для інвесторів.












Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 60
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Круто виглядає!
Відповісти
Так красиво что в туалет дома больше не буду ходить - только туда!
Відповісти
Навпаки ходити ср@ти в такий палац якось стидно!
Відповісти
В туалетах нині не тільки нужду справляють - молодь селфі робить, сексом займаються, приймають наркотики, декламують вірші, знімають відеоблоги - одним словом, туалет нині - центр всесвіту!
Відповісти
Надіюсь не на місці фонтану
Відповісти
Жалко, нету изображения, где соседние здания есть. так можно было бы оценить лучше
Відповісти
Якийсь ЗАГС а не кав"ярня ))))))))))))
Відповісти
ОГОГО А чому тільки в центрі міста? Треба по місті зобит не одну . А то в центрі така буде а в інших районах міста в будинках під будинками під кафе мальвіна і так далі роблять свою нужду
Відповісти
Нужда вона дуже сувора - де припре там і присядеш!
Відповісти
вбиральня є в Цумі... Безкоштовна
Відповісти
а це кав"ярня? чи туалет власності Романюка
Відповісти
Це кафе-туалет: заходиш і зразу сідаєш на унітаз в кабінці, потім до тебе підходить офіціант і приносить меню.
Відповісти
а з вікна бачиш центральну площу міста
Відповісти
А будувати все це буде Чорнуха для Патлашинського, рідного зятя...
Відповісти
А де ж класичні літери "еМ" і "Жо"? Ну і, відповідно, якщо орендар - Патлашинський, а його дружина - кандидатка в депутати Патлашинська, вона ж дочка Чорнухи, то будувати цей Кафелет (або Туалетерій) буде Луцьксантехмонтаж №536
Відповісти
Фу ... не буду парашу будувати.
Відповісти
Орендована земельна ділянка має значно менші розміри. А на проекті видно, що межі ділянки планують збільшити вчетверо. А чи немає бажання у Патлашинського-Киричука придбати додаткову площу з аукціону?
Відповісти
підтримую..
Відповісти
Орендар Роман Патлашинський до чого тут Романюк.Дурепо.
Відповісти
Яка різниця хто буде будувати.Може ти збудуєш замісь того щоб фігню кнапати.Парашник.
Відповісти
Вгамуй свій апетит. А парашник той хто будує параші.
Відповісти
Цікаво, хто автор проекту? А на думку якого архітектора це буде мати естетичний вигляд біля такої ж грандіозної будівлі театру?? Чи Романюк з архітекторами збирається встигнути ще весь Театральний майдан забудувати такими спорудами? Біля прокуратури районної вліпили щось аналогічне.Воно додало краси місту? Ну просто жах, чи ті архітектори інакше не вміють заробляти гроші, як у Чорнухи і його родини????
Відповісти
Шановна пані Ольга, скажіть,а як це ви оцінили масштаб споруди виходячи з візуального ряду представленого вище? І до чого тут Романюк? Це ділянка конкретної особи яка платить місту оренду, і ця людина вирішила побудувати там споруду. А на рахунок архітектури, так ви взагалі неправі бо споруда витримана в тому ж стилі що і драмтеатр і вся сторона за драмтеатром.
Відповісти
а я за збереження там зеленої зони
Відповісти
я теж за збереження ЗЕЛЕНОЇ ЗОНИ!!!
Відповісти
ЗЕлену зону! тільки зелену! не треба там того всьго! зелену зону зробити.
Відповісти
все буде добре. Запрошую вас до нового туалету!
Відповісти
А бумагу свою брать???
Відповісти
Наждачну !
Відповісти
Реконструкція ТУАЛЕТУ в ТОРГОВО_ОФІСНИЙ ЦЕНТР)))))ТАКИЙ САМИЙ ТУАЛЕТ Є В ЦУМІ АЛЕ ПАЛОИЦЯ НЕ ПРОСИВ ДЛЯ ЦЬОГО ДАТИ ЙОМУ 9 СОТОК ЗЕМЛІ БЕЗКОШТОВНО,,БО ЯКЩО ПЛАТУ В %%) ГРН, НАЗИВАЮТЬ ПЛАТОЮ ТО ЦЕ СМІШНО)))))КУДИ ДИВИТЬСЯ ВИКОНКОМ ЯКИЙ ХОЧЕ ПРОДОВЖИТИ ДОГОВІР ОРЕНДИ !!????НЕВЖЕ САМОПОМІЧ СВОБОДА НАРОДНИЙ КОНТРОЛЬ ТА ВСІ ІНШІ КОРМЛЯТЬСЯ З РУК ЧОРНУХИ!!!???ОРІЄНТОВНА ВАРТІСТЬ ЗЕМЛІ 180 тис. доларівЦЕ ПО КУРСУ ГРИВНІ МАЙЖЕ % МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ,,,ЦЕ ВАРТІСТЬ БЕЗОПЛАТНого ХАРЧУВАННЯ ДІТЕЙ В ШКОЛАХ МІСТА,,,
Відповісти
Це називається - забудова простору центральної площі міста.
Відповісти
900 м.кв. х 700 дол./м.кв. = 630 000 дол. = 16 000 000 грн.
Відповісти
Та, нащо нам той майдан! Давайте забудуємо його трьохповерховими туалетами!!!!
Відповісти
Це заходи нової влади запобігти новому МАЙДАНУ ! Все буде в туалетах - не буде де Революцію проводити.
Відповісти
Як можна на такому клаптику землі дозволити таку споруду будувати????І що там буде дотримано всі норми забудови, і пожежні правила, одна споруда впритик до іншої??????? Біля дому маленький гараж не дозволили добудувати, бо заблизько до будинку! Хай вже зупиниться той Чорнуха з родиною і Романюком з своїми архітекторами!!!!! Царями себе уявили, а людей немає навколо ! Може вже хватить всі тендери вигравати,один Чорнуха вміє будувати?Схаменіться! Ви й так не живете за 1-2 тисячі, як ті, що терплять вашу владу і схеми ваші.Пам"ятайте, що так завжди не буде, тільки не біжіть тоді в церкву з жменею свічок, не поможе.....
Відповісти
Класичний приклад цинізму,нахабства і т.ін..,але *Бійся Бога і дотримуйся Його заповідей,бо це-уся людина.Адже Бог приведе на суд усе творіння з усім недоглянутим(потаємним)-чи добрим,чи злим*(12:13-14)-наші *Соломони* цього чи не читали,чи не вірять,але це не звільнить їх від відповідальності!
Відповісти
Ага, краще хай ніхто нічого не будує, а труби далі ржавіють під землею
Відповісти
Певне в тебе вже мозок іржавіє.
Відповісти
в цумі безкоштовний - тут не вигрибе
Відповісти
В реалії торговий центр з платним туалетом?
Відповісти
Вимагаємо! всім учасник безкоштовні підгузники!
Відповісти
драмтеатр-2 повинен бути вищий, новіший і сучасніший за старий драмтеатр.
Відповісти
Tualet dobre, ale Sovetska architectura zruynuvala staru architecturu mista v tsentri takozh! hay by buduvaly i viddtvoryuvaly v istorychnomu styli atsi korobly - zhah i znush4annya
Відповісти
Надто великий як для просто вбиральні. До того ж є думки що така краса буде платною за її відвідування, що знизить кількість бажаючих туди піти.
Відповісти
Засипати і посадити дерева-це кращий варіант.Боже,дай людям розум.Це просто жах...
Відповісти
Тема для антикорупційного бюро. Земельна ділянка для комерційних цілей надана з грубим порушенням земельного законодавства, тобто без проведення конкурсу. Для реконструкції туалету - достатньо договору оренди. А для будівництва ресторану, чи чого там ще, - на конкурс!Там і зміна цільового призначення земельної ділянки, і функціноального призначення споруди, і відсутність підстав на це будівницво. Кримінал чистої води ! Для багато кого то стане не тільки перевіркою на вошивість, але і дасть змогу любуватись небом в клітинку.
Відповісти
цікаво виходить з попередньої статі волиньпост дізнався що наш драмтеатр це совок в центрі міста а тепер от прочитав що його плагіат-туалет це без малого не вершина сучасного мистецва що оновить і прекрасить площу а ще мабуть думаю та коробка зруйнуе зелені насадження закриє світло і підїзд до просвіти
Відповісти
Ви робите передчасні висновки на рахунок зелених насаджень та проїзду! Ніякого генплану або просто схеми до картинок не додано це лише ескіз (доречі достатньо професійно зроблений).
А якщо уявити що дана споруда зовсім не зруйнує зелені насадження і для іі споруди не знадобиться знищити жодного дерева, якою тоді буде ваша реакція?
На рахунок витвору мистецтва то в статті про це нічого не вказано, і будувати поряд з драм театром готичний ансамбль було б вибачте недоречно. Тому архітектои обрали саме такий стиль щоб він гармоніював з архітектурою радянщини від якої нам нікуди дітись!
Я пропоную почекати, і скоро цей проект вилізе знов з генпланами та схемами от тоді можна буде покричати та висловити аргументовано своє невдоволення!
Відповісти
висновки робляться дуже просто співставляється вільна площа і площа майбутньої будівлі і я вам гарантую що вона займе ще й частину площі де колись був фонтан саме тому й ніякого генплану і схем до картинок як ви пишете недодано
Відповісти
"Якою буде оновлена міська вбиральня у центрі Луцька. ФОТО""-- а на фото триповерхова споруда !!! Все як у казці про голого короля ... А хто тут вбиральню побачив ???
Відповісти
Романюк і Чорнуха ! Ви що, лучан за дурнів маєте? Влада псує людей, абсолютна влада - зіпсувала вас абсолютно. Всеодно останнє слово буде за громадою і праведним судом. Амінь !
Відповісти
Хай там буде туалет.
у влади буде на контролі.
Й так все добре.
Відповісти
Хай там буде туалет.
у влади буде на контролі.
Й так все добре.
Відповісти
Шановні, яка зелена зона?! Які дерева? Та хто іх там садити буду вони гроші не приносять! Чи ви думаєте орендарю нема шо робити, на ділянці за яку він башляє садити кущики? Ви самі в це вірите? І до речі а ви не задумалис чого на тому туалеті нічого не росте бо там під землею пожежні резервуари для драму. Бачили коли сніг випадає там тане над ними сніг. Та нічого не виросте ніколи. Хай будують то хоч резервуари будуть під наглядом!
Відповісти
Чи передбачили куток для квітникарів ?..
Відповісти
Пора Театр знести щоб не заступав вбиральню.
Відповісти
це той Патлащинський що своїми ваговозами розбив дороги в Рожищенському районі. не сплатив жодної гривні за карєр. будуть вам туалети ще й тут.
Відповісти
Про бизнесмена Фому... Такая же нелепица. Неоправданные траты в такие тяжелые времена.
Відповісти
А ПАПЕРУ НЕМА.
Відповісти
Містяни, чи ви подуріли?! Що ви обговорюєте? Підліткові селфі в туалеті? Круто чи не круто виглядає?! Та прийдіть до тями! Ці жлоби вже окраїни перетворили на шанхай, тепер зроблять фавели з центральної площі! Та не місце там ніяким будівлям! Площа на це не розраховувалася! Мля, слів бракує :(
Відповісти
Останні новини
Якою буде оновлена міська вбиральня у центрі Луцька. ФОТО
21 січень, 2016, 11:27