Біометричний паспорт в Луцьку дорожчий, ніж у Києві

Біометричний паспорт в Луцьку дорожчий, ніж у Києві
Вартість оформлення та видачі біометричного закордонного паспорта громадянина України для виїзду за кордон у Києві становить 561,47 грн.

Про це повідомляє УНН.

Вартість оформлення та видачі нетермінового біометричного закордонного паспорта в Оболонському районному відділі Державної міграційної служби України становить 391 грн 47 коп. Крім того, громадянам України необхідно заплатити ще 170 грн державного мита. Тобто разом 561 гривня 47 копійок.

Ці суми без врахування комісії, яка становить близько 2-3 грн з кожної квитанції. Якщо громадянам потрібний терміновий біометричний закордонний паспорт, треба заплатити ще близько 250 гривень.

Згідно з повідомленням на сайті поліграфічного комбінату "Україна", яка і займається друком закордонних паспортів, ціна біометричного персоналізованого бланку паспорта громадянина України для виїзду за кордон становить від 9 квітня 2015 року 304,32 грн з ПДВ (раніше – 261 грн), а ціна звичайного персоналізованого бланку паспорта для виїзду за кордон – 238,32 грн з ПДВ (раніше – 204 грн).

Якщо додати до цих 304, 32 грн ще 87 грн за послуги, то виходить ціна в 391,32 грн, а в квитанції зазначена вартість становить на 15 копійок більше.

Загалом, для оформлення біометричного закордонного паспорту потрібно витратити близько двох годин, однак це без витрати часу в банку для оплати квитанцій. Також для оформлення звичайного закордонного паспорта часу треба витратити десь стільки ж.

"Я прийшов сюди сьогодні о 10 ранку, десь в 10-20 мені дали квитанції і сказали йти оплачувати в Ощадбанк. Я пішов, а там черга десь з людей 200. Відстояв десь 4 години, одну квитанцію, ту, що за держмито на 170 грн мені касир не зміг пропустити через систему… Я плюнув, перейшов на іншу сторону в інший банк, де все це оплатив за 15 хвилин. На що було казати, що треба оплачувати в Ощадбанку, коли можливо це було зробити в будь-якому іншому банку?", - розповідає один з охочих оформити біометричний закордонний паспорт.

За його словами, повернувшись з оплаченими квитанціями, йому видали талон на електронну чергу.

"Отримав я талон близько 16:40. В кабінет зміг зайти десь в 17:20, однак на талоні і було вказано "орієнтовний час початку 17:21"," - розповів нам чоловік.

Уся процедура зайняла близько 10 хвилин: зняття відбитків пальців, фотографування, а також звірка правильності даних.

Сам паспорт, за словами чоловіка, буде готовий через тридцять днів.

За словами працівників Оболонського районного відділу, електронний сервіс на сайті Державної міграційної служби хоч і працює, але є свої нюанси.

"Там відображається, що паспорт роздрукований. Однак, коли він потрапить до нас у відділ, – не відомо. Я б не дуже довіряла тим даним", - повідомила старший інспектор.

Щодо Луцька, тут паспорт виготовити теж не так просто. Зокрема, зараз у департаменті "Центру надання адміністративних послуг у місті Луцьку" є великі черги. Для того, щоб виготовити паспорт на рецепції слід взяти талончик на чергу. Кількість таких талончиків є обмеженою. Тому працівники радять волинянам приходити до закладу якнайраніше.

Після отримання талончика люди мусять дочекатися своєї черги, і вже тоді зможуть подати документи на отримання біометричного паспорта. Чекати свій документ доведеться 30 робочих днів.

Слід зазначити, що ціна на біометричний паспорт в Луцьку 571 гривні, звичайний же паспорт коштує 506 гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Палиця з Романюком мутять бабки
Відповісти