У Луцьку тепер штрафують за появу в громадських місцях у нетверезому стані

У Луцьку тепер штрафують за появу в громадських місцях у нетверезому стані
Патрулюючи на вулиці Ветеранів, поліцейські помітили групу з трьох осіб, які були у стані алкогольного сп’яніння. У чоловіків з собою була пляшка горілки, очевидно, вони хотіли продовжити розпивання алкоголю.

Про це повідомляє патрульна поліція Луцька на своїй офіційній сторінці в соціальній мережі "Фейсбук".

Поліцейські зробили зауваження чоловікам через те, що вони перебувають у стані сп’яніння посеред вулиці. Компанія зауваження сприйняла спокійно.

На трьох правопорушників склали три постанови за ч.1 ст. 178 КУпАП (поява у громадських місцях у п'яному вигляді).

За це кожен з них має сплатити штраф у розмірі 51 гривні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 43
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я йду додому з жінкою з дня народження... трохи випив. Йду, але нікому не заважаю (мені ж не літати). ДЛЯ КОПІВ-БАРАНІВ: НЕ МАЄ ТУТ СКЛАДУ АДМІНІСТРАТИВНОГО ПРАВОВОПРУШЕННЯ, тому що диспозиція статті передбачає поява в громадських місцях у п'яному вигляді, що ображає людську гідність і громадську мораль". В ЧОМУ ПОРУШЕННЯ, ЯКЩО З ВАШОГО ПОСТУ - компанія зауваження сприйняла спокійно????
В Ваших діях є явно перевищення службових повноважень!!!!
Відповісти
а якщо я йду не додому і без жінки і не з дня народження, а наприклад з бару, йду і нікому не заважаю, то мене виходить можна?
Відповісти
суть не в тому, що ти йдеш з бару, від друзів, з жінкою чи без - це було просте моделювання ситуації. суть в іншому: повенне бути образа людської гідності і громадської моралі для складу адмінправопорушення.
Також мені цікаво, чому доблесні копи не застосували до компанії поліцейське піклування (ст. 41 ЗУ "Про нац.полцію")??? Та передати до місця проживання? А зразу протокол складають.
Відповісти
ст 41 зу про нацполіцію говорить про присвоення спезвань...ви кому з трех пяничок і яке звання хотілиб дати
Відповісти
так бар - також громадське місце!)
бухати лише вдома.)
Відповісти
Ще повідомлення на роботу в профком. Совки.
Відповісти
До відома шановних патрульних поліцейських до їхньої появи також за дане порушення притягали.Тільки відомість в тім що дільничному такого піару не робили.Крім того навчіться вже подавати правильно інформацію, а саме не зрозуміло чи порушникам зробили зауваження чи оштрафували?Це різні речі!
Відповісти
Хочуть щоб не ходили, а за кермо синіми сідали)))так чи ні)?
Відповісти
а могли далі гульнути на 153 грн які мусять сплатити в бюджет(
Відповісти
перевищення повноважень на лице
Відповісти
перевищення повноважень на лице, що за барани у відділі мониторингу працюють?
Відповісти
А якщо я йду додому від колишньої жінки з дня народження, ледве пересуваюсь, падаю в баюри, але нікого не чіпаю? Чи може хтось образити мою особу? Допомоги по пересуванню я не потребую - сам долізу. Моделювання ситуації: поясніть мені, сірому і убогому?
Відповісти
застососується поліцейське піклування до вас: або в лікарню або додому :))) про що складається відповідний протокол. ст 41 ЗУ "Про нац. поліцію". але не треба так впиватися - всієї горілки не виєш. )))

Відповісти
Сірий,коли будеш повзти-свисни,двом-веселіше,якщо 53 грв. не шкода....Ха-ха СУХИЙ ЗАКОН-це добре.
Відповісти
Зараз пити взагалі не можна.Країна в небезпеці.Інакше ми не переможемо кацапських олігофренів.
Відповісти
Не дихай, економ повітря для вояк..
Відповісти
Випив- зразу депортуйся!
Відповісти
Дякую за кваліфіковану відповідь. Справді, усієї горілки не перепєш, як і жінок всіх не перетрахаєш.
Відповісти
Но...СТРЕМИТСЯ НАДО;)
Відповісти
Ну і правильно!
Даєш тверезу країну!
Відповісти
Об'єктивна сторона діяння «розпивання спиртних напоїв у громадських місцях» полягає виключно в активних діях з вживання спиртних напоїв. Протиправним є розпивання будь-яких спиртних напоїв горілки, коньяку, вин, самогону чи інших алкогольних напоїв домашнього виготовлення. Що стосується розпивання у громадських місцях одеколонів, лосьйонів, політури та інших одурманюючих рідин на спиртовій основі, то такі дії також слід розцінювати як адміністративний проступок. Досягнення стану алкогольного сп'яніння є не обов'язковим, оскільки достатньо одного факту їх розпивання в місцях, спеціально не встановлених для цих цілей. Сутність поняття «розпивання» охоплює не тільки сам факт вживання спиртного напою, але й дії, що передують йому (наприклад, розливання спиртного напою в стакани).
Іншим видом дій, які утворюють об'єктивну сторону цього правопорушення, є поява в громадських місцях у нетверезому стані, що ображає людську гідність і громадську мораль, під якою необхідно розуміти: поведінку особи у стані сп'яніння, яка явно порушує загальновизнані норми (непристойні висловлювання або жести, грубі вигуки, нав'язливе ставлення до громадян тощо); коли порушник має непристойний зовнішній вигляд, що викликає відразу (брудний, мокрий, розстебнутий одяг тощо); через сп'яніння особа повністю чи значною мірою втратила орієнтування (безцільно стоїть чи безцільно пересувається з місця на місце, у неї порушена координація рухів, звідси - нестійкість, хитка хода); п'яний повністю безпорадний (у непритомному стані). До того ж не має значення вид ужитого напою, що містив алкогольну складову (це може бути пиво або інший слабоалкогольний напій), які не віднесені до спиртних напоїв та розпивання яких у громадських місцях не заборонено.
P.S. я б оскаржив дані протоколи в суді, для того, щоб інші копи уважно читали законодавство.

Відповісти
і виграв би справу
Відповісти
А ще, нервує правова безграмотність і якась хвороблива принциповість. Протоколи складають з орфографічними помилками, я вже не кажу про розуміння закону по якому штрафують. Все це робить з них клоунів з пачкою протоколів.
Відповісти
Йдем в Европу зато з тупими совковими бидлозаконами, потім дивуєтесь чому у людей така зневага до влади і законів
Відповісти
а дамой сінім кудой ходити через гарадєл
Відповісти
якщо скасовано систему палкобальноі оьцінки роботи копа то що означае іхня дуже часто надто принципова дія до не значних порушень особливо водіів а може це просто риса характеру щирого украінця...
Відповісти
Спочатку позакривайте усі магазини, бари і ресторани де продають алкоголь. Закрийте той клятий спирт завод розсадник зарази, бомжів і алкоголіків. Будьте послідовні і логічні. Дійсно Волиняки самі тупі люди в Україні.
Відповісти
НУ ПОХОДУ ЦЕ ВАТНИКИ ВЖЕ ПРАЦЮЮТЬ!НАЛАШТОВУЮТЬ ЛЮДЕЙ ОДИН ПРОТИ ОДНОГО...РОЗХИТУЮТЬ СИТУАЦІЮ В ЗАХІДНІЙ УКРАЇНІ!
Відповісти
Сам ти баран круторогий
Відповісти
напевне, тут спостерігаємо ще й намагання нових поліцейських продемонструвати усім, що вони мають кардинально протилежні підходи до роботи,порівняно з колишніми міліціонерами. Типу:"ми Вам не "мєнти" погані й продажні". Хтось має перелаштувати трохи йіх,щоб "збилися".
Відповісти
напевне, тут спостерігаємо ще й намагання нових поліцейських продемонструвати усім, що вони мають кардинально протилежні підходи до роботи,порівняно з колишніми міліціонерами. Типу:"ми Вам не "мєнти" погані й продажні". Хтось має перелаштувати трохи йіх,щоб "збилися".
Відповісти
На мою думку даних ПЯНИЧОК!, слід змусить прибирати сміття, а саме пляшки і це буде найкраще покарання, для них.
Відповісти
А на фото це не Зуб Олександр Адамович, 1984 р.н. із с. Заболоття Любомльського р-н?
Відповісти
Так, так - це точно він!!!!!
Відповісти
З якого заболоття Ратнівського району. ???????????????
Відповісти
Ні Любомльськогого, баране, карту подивись
Відповісти

Попрошу без образ
Відповісти
Хороший закон про пянку мені подобиться. А вам?????????
Відповісти
Чому зразу п*янички? По-перше, нікого не ображали,не хуліганили і т.д. Гарний вислів-мабуть хотіли продовжувати розпивати-це ГОЛОС ТЕЛЕПАТА ВАМ підказав...чи самі придумали,та хлопці стільки вклали,що самі не знали ,що хотіли.. Вам,ПоЛІЦІЄ,не вистачало 3 протоколів,чому не -ПОЛІЦЕЙСЬКЕ ПІКЛУВАННЯ,ХЛОПАКИ Ж СМИРНІ? Шпизі дали 1 місяць,тому стільки актів,хочете,щоб Волинь стала лідером по протоколах?????? ДО РЕЧІ, ВОЛИНЯНИ-розумні люди,просто в поліції ще трохи середня педаль заїдає....я не механік-може треба зиазати....
Відповісти
А яке право вони мають одягати наручники, якщо особа не чинить опір? і яке право вони мають виставляти в інтернет ці фото?!!! Оскаржуйте цих недоумків в СУДІ!!!
Відповісти
Цікаво чи доставили даних осіб додому????? якщо вони були пяні чи інші поліцейські ще наних складали протоколи
Відповісти
"поява в громадських місцях у п'яному вигляді" - це всього на всього підозра, щоб це доказати потрібно було провести мед.огляд. Наші закони нас бережуть...від поліції

Відповісти
Гуляю я в барі напився і тут хочу піти додому виходжу і потрапляю в громадське місце і менти з мене ще 51 грн хочуть ? це маразм
Відповісти
Останні новини
У Луцьку тепер штрафують за появу в громадських місцях у нетверезому стані
24 січень, 2016, 11:20