Вперше в Україні: бійці «Айдару» охороняють волинські ліси. ФОТО. ВІДЕО

Вперше в Україні: бійці «Айдару» охороняють волинські ліси. ФОТО. ВІДЕО
Часті нарікання на роботу працівників лісової охорони, безвідповідальне ставлення деяких із них до виконання службових обов'язків призводить до негативних наслідків.

З року в рік лісокористувачами вчиняються незаконні порубки лісодеревини, а службові особи, в кращому випадку, лише спостерігають за цим свавіллям і виступають в ролі статистів.

«Впродовж року на території ківерцівського району не залишиться жодного дуба. Навіть сухого,» - один із коментарів свідомого волинянина до публікації ВолиньPost щодо шляхів вирішення проблеми хабарництва в нашому регіоні.

На Волині знайшли вихід із складної ситуації. Лише місяць ГО «Безпека Волині», а це – колишні бійці батальйону «Айдар», як уклала договір про співпрацю з Волинським обласним управлінням лісового та мисливського господарства. І вже є конкретні результати – затримка великої партії незаконної вирубки дуба більше, ніж на 100 000 грн. у Маневицькому районі, затримання браконьєрів у Камінь-Каширському районі. І це лише початок.

Командир бійців батальйону "Айдар" із позивним "Малиш" запевняє, «із військовими, які були півтора року без ротації, які стояли спиною один за одного і знають плюси і мінуси кожного, дуже важко домовитись про хабар. Кожний з них зацікавлений в роботі і у результатах цієї роботи».



«На сьогоднішній день – вони найкращі у премудростях розвідницької справи і у затриманні порушників. І вони з цим справляться на сто відсотків. Домовленостей, в обхід наповнення обласного бюджету, бути не може» - стверджує командир.



Такий досвід співпраці між владою та бійцями, які повернулися з АТО, – в Україні вперше. Плани на майбутнє – амбітні і досить прозорі – збереження та раціональне використання лісових ресурсів й у інших областях держави.

Окрім цього, вирішуватиметься ще одна проблема – адаптація колишніх учасників бойових дій до мирного життя. Використання їхніх навичок та підтвердження їхньої необхідності в суспільному житті. А це, як кажуть психологи, краща реабілітація для справжнього чоловіка – бути затребуваним і бути захисником.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 77
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Скоро начнут мародерством заниматься и отжимать бизнес.
Відповісти
Если твой бизнес-воровать лес,то тебе действительно есть чего опасаться.
Відповісти
А еще они женщин насилуют. Хором.
Відповісти
Вот, что пишет украинская газета "Зеркало недели" об "Айдаре". ЗН - это единственная газета, котору читает Порошенко: http://gazeta.zn.ua/internal/zachistka-stanicy-_.html
Відповісти
Айдар - Мародери
Відповісти
Може коза охороняти капусту? А лисиця може бути сторожем в курнику? Коментарі зайві.
Відповісти
Давай троль
Відповісти
Оце дожились, шановні на якій підставі уклали договір, хто фінансувати буде, чи це рекет по новому. Рекомендую тим кого такі "захисники" зупинят звертатись в СБУ та поліцію, фіксувати все, а з часом вони будуть там де треба. Якщо кватирко уклав договір, значить Лапін кришує його бізнес...
Відповісти
Причем тут Лапин????Ты еще ОБАМУ ПРИПЛЕТИ
Відповісти
лапін,лапін говорив, що створить ГО, яка буде охороняти ліс за бабки цікаво хто платник і законні підстви такого договору? Де друг Петро, чому не дивиться за законністю? І друже треба говорити правду!
Відповісти
зашевелилось кубло
Відповісти
Допустили варваров и мародёров к охране леса, они безплатно даже на улицу не выйдут, минимум зарплату нужно по 1000$ на каждого....
Відповісти
отак ці іроди приходять і говорять з Вас 1000 долл. і ми вас не трогаємо((( назад в 90-і..........
Відповісти
Маєш докази?
Відповісти
Просто так нічого не робиться і не говориться) нажаль(((
Відповісти
Якби за твою голову давали стільки, скільки за нього - я б подивився на тебе...
Відповісти
каждый по себе судит
Відповісти
О зашивилились всякие морды которым пацаны на хвост наступили. Лучше пацаны пусть роботают и адаптируются к мирной жизни чем бухают и морально разлагаются. Молодцы
Відповісти
всі ліси гайдару....
Відповісти
А питання скільки в них зарплата? чи вони безкоштовно бензин прокатують та час вбивають... у всіх напевне є сімї і їх потрібно кормити.
Відповісти
А я рада, що хлопці, які захищали нас на Сході, зараз захищають тут ліси, які вивозяться фурами. І як якась сепарська морда насмілилась назвати їх сепаратистами??????
Відповісти
Вони не охороняють , а самі крадуть стопками.
Відповісти
Бачив?
Відповісти
только после тебя!!!!!
Відповісти
могу здать анализ крови!!!!и справку про прививки!!!)))
Відповісти
ох кому то ХОРОШО на его поганый хвост наступили!!!!или дорогу перешли.....вот сидит паскуда и от злости строчит....
Відповісти
не було бурштину не було Айдару і Правого сектору
Відповісти
укус бомжа)))))такая подпись тебе подходит
Відповісти
А всю ту гидоту хлопцям в обличчя слабо сказати? Кожен судить по собі! Українці! не позортесь! Хватить брудом поливати!
Відповісти
Так скажи
Відповісти
а малыш их командир вообще аферист,его и с Айдара турнули он и там людей дурил и фуры за деньги пропускал....
Відповісти
По-перше, Малиш ще і досі служить, і ніхто його нікуди не турнув. По-друге, він 1,5 роки Бахмутку і 29-й блокпост тримав. І хлопці всі живі залишились...
Відповісти
Нациков давно в зашмург отправили
Відповісти
))))КЛОУН!!!УЧИ ГРАММАТИКУ!!!!
Відповісти
Боевое? Дебальцево 4000 трупов (половина Айдар). Мародеры и убийцы. Их в Донбассе пачками уничтожают. Да, айдаровцев в плен не берут - топят или вешают. А военных домой отпускают. Почему?
Айдаровцы раков в Северском Донце собою кормят ужу сотнями трупов. Потери батальона от времени основания 76% личного состава. Если хочешь - запишись в батальон. И будешь боевым мародером. До первого партизана.
Відповісти
так ты походу сепар?
Відповісти
А ти по ходу ідіот!
Відповісти
А ти може не знаєш що в Донецьку гривні вже не приймають в магазинах. Там рубля ходять! То за що вони воювали? Де Донецьк???????
Відповісти
Лапін і вліс вже лізе
Відповісти
Люди міняються. Дай Бог щоб і він справді помінявся.
Відповісти
Якби такий славний батальйон як АЙДАР справді був таким чистим і відповідальним і честь була в бійців а не продажні скоти. То читачі волиньпоста такого б не писали. А ви подивіться особливо Нацик, почитайте коментарі про що люди говорять. А говорять свої не чужі а волиняни пишуть. Вас свої гноять. Задумайтесь. Пока ми словами вас гноїмо а скоро і ділом згноїмо вас.... А скоро це станеться. Не довго вам осталось. 90-ті не вернуться назад. Тільки суньте носа на фірму до нас там і поляжете всі як один.....
Відповісти
Тоха, скажи адресу хвірми - і ми приїдемо, щоб ти нас положив)))
Відповісти
коли ви прийдете ми будемо готові.
Відповісти
Вже і погрожувати починаєте?
Відповісти
Жменька неадекватних і з сепарськими настроями чуваків - це ще не "люди говорять", не "свої волиняни". Читаю - і гидко стає. "Айдар" - дякую вам, що пішли добровольцями, і на самий передок, а не ховалися по кутках, і не купували липові довідки про непридатність!Нормальні люди, патріоти-волиняни з вами!!!
Відповісти
Інна, і де такі хворі на голову, яа ти, на Волині вирощуються?!
Відповісти
Какова Ваша доля, таковы Вашы действия.
Каковы Вашы действия,
Такова Ваша судьба!!!
Но Мы боремся и прогоним нашого врага в преесподнюю .
Слава Украине и Всем Добровольческим Батам.
Відповісти
А позивний в тебе патріотичний! Гітлера і путіна ще не дали нікому???? Ще є Бен-Ладен, Хусейн, Саддад. Класні поганяла. Вперед хлопці.
Відповісти
Вже формується секретній батальйон без імен і позивних. І подчиняються вони тільки основному закону Конституції. Оті хлопці покажуть вам як кришувати, як віджимати, як брехати. Там ніхто ні говорити не буде ні питати. Ті покажуть як з корупцією боротись.
Відповісти
Там ix , у лiсi й прикопають...
Відповісти
Так давай зустрінемось, признач місце зустрічі - ми дуже уважно вислухаємо. Якщо ж страшно,то нема чого тут віртуальною сміливість знижуватися
Відповісти
та ви своїми автоматами і гранатами залякали всіх, як можна з дурними на всю голову спілкуватись.....
Відповісти
Вот вот понавозили зброї а зараз ходять і погрожують всім. Патріоти хренові. А ще про честь і гідність заікаються. Бандити і злодії.
Відповісти
дорогі балаболи,ви тільки що вмієте,це тільки когось обливати брудом,сидячи при цьому в теплих домівках біля компютерів,як у вас хватає наглості обзивати і обливати брудом хлопців які служили,хочаби один з вас такий умний,пішов би і повоював,а тоді вже б відкривав свій вонючий рот,ми знаємо що ви всі вмієте тільки що робити то виливати бруд на інших,а як до діла то в кущі...Моя вам порада,закрийте свої ротики і сопіть в три дирочки і непозортесь,ви самі себе опускаєте своєю писаниною на саме дно!!1А те що хлопці добре наступили на хвости багато кому це і без окулярів видно!
Відповісти
Вони воювали???? Ми воювали, бо нас призвали, а ті що добровольці то все шушваль непотрібна, мародери і брехуни. Вони воювали? Вони Україну неньку просрали.....
Відповісти
Як би ти воював ти би тут не писав,це по-перше,а по-друге чому ж такий герой і вояка як ти дав просрати як ти кажеш неньку?
Відповісти
Демобілізували, руки немає і пів ноги теж немає. А пишу тому що правду пишу. І стидно коли та сволота продажна називає себе воїнами.
Відповісти
Непотрібно,косити усіх під одну ланку,Айдар великий і неодин поліг за Україну.Якби ті що загинули прочитали цей весь бруд який ви тут пишете вони б в трунах попереверталися б....Хай як вам стидно чи щось неподобається це не повод обливати всіх таким брудом,тай взагалі що тут ще казати.Непереймайтеся,кожен відповість за своє,і кожному буде по заслугах!
Відповісти
Щоб тобі язик відсох,падло ти неблагодарне,требло підняти свою жирну сраку і піти показати як ти краще вмієш воювати.
Відповісти
я не пішов бо не хочу щоб мене потім брудои поливалти як той айдар поливають. Там патріотів дуже мало! всі за бабло там....
Відповісти
То скажіть мені будь ласка,яке право маєте ви обливати хлопців брудом,навіть небувши там,ви самі все про себе сказали,тому закрийте рот і непишіть гадості.Не були там не через те що нехотіли а через те що сміливості нехватило,тому закінчуйте з цими,хто хто,а ви немаєте ніякого права тут писати різні гадості.
Відповісти
Снимитесь с ручника, тормозы диванные
Відповісти
Який білет,вони ховалися і відкуплялися коли їм приносили повістки,той хто бував там ніколи б такої грязі неписав би,про що ще говорити,вони самі про себе все озвучують.
Відповісти
Скажи свой адрес, приеду хоть комп выключу.. а то походу вирусы мозг проели
Відповісти
Ребята не занимайтесь ерундой, ложитесь спать! Иначе мы прийдем за вами))
Відповісти
АЛАХУ АКБАР)))) Молодца продавайте, крадіть, ниціть. Вам за то нічого не буде. Пару коментів тай усе. Дай Бог щоб справді навели порядок. Хоча треба порядок не в лісі наводити а в кабінетах зачистку робити. Толку в лісі робити порядок, дадуть команду зверху закрити очі і позакривають очі і самі красти почнуть. Паха тож був такий правильний, і що зараз????? Їздить по фірмах кришу пропонує, вже і до бурштину добрався. Ви хлопці краще в ОДА прийдіть перестріляйте там всіх, в міську раду прийдіть постріляте. От тоді буде порядок. Крадуть не в лісі - крадуть в кабінетах. А те що там в лісі ріжуть то вже мєлоч.
Відповісти
шкода,що настав такий час, коли судять всіх під одну ланку!!!яка в нас може бути єдність, коли ми так поливаєм брудом один одного??!!!я особисто знаю цих хлопців і кожен з них заслужив низькій уклін і теплого слова,бо кожен з них бачив смерть і готовий був віддати життя за Україну!!!звичайно,що є люди які служили в цьому батальйоні і зробили Айдару не найкращу репутацію,але ви не маєте права так принижувати хлопців,не знаючи реальності через що вони пройшли!!!так що, хлопці з Айдару ви МОЛОДЦІ і не звертайте уваги на таких примітивних людей!!!
Відповісти
Айдар захищав ураїну вони молодці!!!а зараз вони лізуть в ліса щоб кришувати бурштин!це теж всім зрозуміло)
Відповісти
МЫ к бурштыну не имеем ВООБЩЕ ОТНОШЕНИЯ!!!!!!
Відповісти
люди мають роботу. це погано?
Відповісти
не охороняють а бабло заробляють разом з Лапіним
Відповісти
Ви ще не навоювались айдарівці?Романтика в задньому місці ще грає?Ваші подвиги як ви вивозили віджате майно з Донбасу бачила вся Україна....Не забирайте хліб у лісівників.....
Відповісти
резать государственный лес,это хлеб лесников????
Відповісти
Прочитав кучу диких коментів, висновок: Здорові люди такого не напишуть, тільки лежні і трутні, а реально пацани респект, тримайтесь !!! Ті хто тут тролять реально не вирішують в житті нічого тому і займаються дурнею, ті хто гірше Вас пише , а ті хто коаще вам взагалі нічого не пишуть бо вони зайняті роботою
Відповісти
Малиш і компанія ви супер!!!Реальні патріоти своєї Країни!Успіхів Вам!
Відповісти
СТАСЮК АНДРІЙ АНДРІЙОВИЧ, Адреса засновника: м.Кострома, вул.Шагова, **** кв.****, РОСІЙСЬКА ФЕДЕРАЦІЯ, Розмір внеску до статутного фонду (грн.)****.****Це громадянин Московії хоче охороняти Волинські ліси і зокрема бурштин!!??)))Він взагалі жодним чином незареєстрований в Україні(знаходиться нелегально)
Відповісти
Коментар "ЗНАЙТЕ"прочитай уважно Закон України «Про громадські об’єднання», якби Громадянин РФ жодним чином не був зарєстрований в Україні він не зміг би зареєструвати в управлінні юстиції ГО "Спілку ветеранів бойових дій, ветеранів АТО та волонтерів "БЕЗПЕКА ВОЛИНІ". До складу якої входять: СТАСЮК АНДРІЙ АНДРІЙОВИЧ - керівник з 19.10.2015 ГУРТЯК ЮРІЙ ОЛЕКСАНДРОВИЧ, Адреса засновника: ****, Луганська обл., місто Сєвєродонецьк, ВУЛ.НОВІКОВА, ****/****, Розмір внеску до статутного фонду (грн.), ЛУЖЕЦЬКИЙ СЕРГІЙ ОЛЕКСАНДРОВИЧ, Адреса засновника: ****, Волинська обл., Луцький район, село Зміїнець, ВУЛ.МЕДИЧНА, ****, Розмір внеску до статутного фонду (грн.), СТАСЮК АНДРІЙ АНДРІЙОВИЧ, Адреса засновника: ****, Волинська обл., місто Луцьк, ПРОСПЕКТ ВІДРОДЖЕННЯ, ****/****, Розмір внеску до статутного фонду (грн.), МАСОВЕЦЬ ВАСИЛЬ ВАСИЛЬОВИЧ, Адреса засновника: ****, Волинська обл., місто Луцьк, ПР.ВІДРОДЖЕННЯ, ****, КВ.****, Розмір внеску до статутного фонду (грн.), ПЕТРУШИН ВІКТОР ВАСИЛЬОВИЧ, Адреса засновника: ****, Рівненська обл., Здолбунівський район, місто Здолбунів, ВУЛ. Д.ГАЛИЦЬКОГО, ****, Розмір внеску до статутного фонду (грн.)
Відповісти
Останні новини
Вперше в Україні: бійці «Айдару» охороняють волинські ліси. ФОТО. ВІДЕО
25 січень, 2016, 17:56