Недитячі пристрасті навколо дитмайданчика: лучани йдуть війною на депутатів ЛМР. ФОТО

Недитячі пристрасті навколо дитмайданчика: лучани йдуть війною на депутатів ЛМР. ФОТО
Мешканці вулиці Конякіна, 37А б’ють на сполох: замість скверику, який розділяє житлові будинки та ТРЦ «Слон», може з’явитися… парковка!

За словами місцевих мешканців, комусь впала в око ця місцина, а депутати Луцькради з готовністю підключилися до такого собі «віджиму».

А справа ось у чому. Частину земельної ділянки цього скверу (а саме 191 м.кв.) вже двадцять років орендує приватний підприємець Сергій Климюк. Територія йому надана для обслуговування торгового павільйону, літнього кафе та дитячого майданчика. Ділянку посадовці оцінили у майже 180 тисяч.

Термін оренди збіг, тож депутати Луцькради взялися обстежувати ділянку та з’ясовувати, чи продовжувати підприємцю договір оренди, чи ні. 20-го січня під час засідання постійної комісії міської ради з питань земельних відносин і земельного кадастру депутати вирішили договір оренди не продовжувати.





«Договір оренди ми не можемо продовжити, тому що там немає майна. Для цього підприємця було надано для встановлення тимчасової споруди 3,5 кв.м. Він самовільно добудував те, що захотів. Мало того, коли ми приїжджали перший раз, він змурував стіну, він каже, що він її забере, це просто так. Ми виїжджали ще по одній справі кілька днів тому, то він вхід поставив і вікна. Це вже капітальне будівництво», - каже депутат Луцької міської ради Євген Ткачук.

Такої ж думки і начальник управління земельних ресурсів міськради Сергій Шабала. Він заявив: коли підприємцю в оренду надавали ділянку у 191 м.кв., то дозвіл був лише на один торгівельний павільйон площею 3,5 м.кв.

Ще один камінь в город підприємця зі сторони депутатського корпусу: на території його павільйону нібито розпивають спиртні напої. І це за кілька метрів від дитячого майданчика. Що ж до облаштування цієї ігрової зони, то депутат Луцькради Євген Ткачук каже, що це нікуди не годиться.

Підприємець Сергій Климюк погоджується: так, він самовільно змурував стіну і поставив вікна. Бо ж не хоче, щоб його клієнти мерзли надворі, поки дітлахи бавляться у сніжки на дитячому майданчику. Запевняє: готовий усунути всі перепони, аби тільки дитячий майданчик лишили та сквер.

«Ця людина на наших очах ліпила цей дитячий майданчик, ми його 20 років знаємо. Якщо він щось не так зробив - дайте йому час, і він все виправить. А то прийшли депутати – те не так, се не так, а ми тут краще зробимо. Ми вже знаємо, як вони роблять. Нам тут кафе дитяче обіцяли, на тій стороні вікна. Тепер ми туди на екскурсію заглядаємо через ворота, не те що з дітьми посидіти (йдеться про ресторан «Круаж» - ред.)», - обурюються місцеві.









Люди горою стоять за підприємця. Кажуть, якщо вже чоловік так завинив перед міськрадою, то хай йому дадуть час на виправлення і заплатить штраф.



«Якщо не дадуть йому оренду і заберуть цей сквер в підпорядкування комунальникам – нам буде біда. Ми знаємо ті передачі. Це єдиний клапоть свіжого повітря на цій території, ми сюди дітей зі школи приводимо», - кажуть люди.

Що ж до розпивання алкогольних напоїв, то вказують пальцем у інший бік.

«Ми не знаємо нюансів, може, той підприємець щось і набудував трошки. Але в нього ніхто горілку не розпиває. Ми в нього молоко і морозиво купляємо. Це тут є пристосуванець – клітка «Пиво. Тютюн». Такий собі Анцух. Він не має жодного права на територію. Отам жах, що робиться», - кажуть мешканці.





Після депутатських «оглядин» мікрорайоном поширилася чутка, що територію в підприємця хочуть забрати для того, аби тут облаштувати парковку.

Депутати божаться – під парковку цей сквер точно не віддадуть. Проте люди їм не вірять. Вони вже написали звернення до міського голови та назбирали більше 600 підписів під ним. Кажуть, що прийдуть на найближче сесійне засідання міськради відстоювати людину, яка навела тут лад, та своє право на ковток свіжого повітря.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 33
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нормальный мужик, и дитей там багато завжди граеться...
Відповісти
Единє місце для дітей на районі !
Відповісти
я сама там часто проходжу.... там і справді завжди граються діти з батьками...не забирайте в дітей те, чого ніколи не дасте в заміну!
Відповісти
Нова влада тільки й вміє все віджимати та ламати
Відповісти
Приводять дітей зі школи на майданчик для дітей дошкільного віку чи до пивнухи? Щось із цими симпатиками Климюка не те...
Відповісти
То з тобою щось не те, все правильно кажуть, і сам не раз з дитиною там гралися, хоч і не місцевий
Відповісти
Та профанація це все. Люди або некомпетентні про бєзпрєдєл Климюка або мають особистий інтерес. По Климюку все ясно - барига активно поширює чутки про розміщення автопаркови і АЗС замість його "крамнички" і дитячого майданчика. Якби не знав ситуацію, то б навіть розплакався.))))
Відповісти
Если знаете больше других приходите на собрание и поговорим!!!!!
Відповісти
У скверику на доріжках є розмітки з правил дорожнього руху-- зроблено все тим підприємцем . Діти саме там вчаться правильно їздити на велосипедах. Ви ж там точно не були...
Відповісти
Женік Ткачук шось збирається мутити.То такий.
Відповісти
..каже депутат Луцької міської ради Євген Ткачук.

тоді все зрозуміло, чекайте там ларьок "смак кота".
він так віджав шмат землі у дворі будинків 20 і 24 на грушевського.
Відповісти
Люди! Заспокойтеся! Ні АЗС, ні парковки, ні генделика там небуде! А буде сквер! Так і закріпим на сесії!
Відповісти
А буде сквер!
тогда нужно официально присвоить статус!!!!!!!!!
Відповісти
Обіцяю виступити із такою пропозицією. Але якщо і далі люди підтримуватимуть пивну,то гріш ціна такій громаді і їх піклуванню про дітей.
Відповісти
Люди подерживают не пивнушку а его как человека который создал все своими руками!!!!!
а если у него есть нарушения он их с радостью исправит!!!
а грязь разводит тут рядом стоящая будка!!!!!
Відповісти
Та не виправить цей негідник нічого. Його ще в листопаді попереджали: зупинись, що ти твориш, нащо цеглу кладеш, муруєш. Це ж незаконно!!! Він всіх просто послав, тому не треба пафосу - бідолаха не знав що порушує закон, а як припекло, то все виправить . А натомість приплів парковку, що приховати свої порушення - негідник, що тут скажеш...
Відповісти
Личная не приязнь что ли???
Відповісти
А чому не почати з двох пустирів,які засмічені,на вул.Кравчука неподалік? Тоді ще може повіримо.
Ми вже маємо сумний досвід з обіцянками про *дитяче кафе*-виріс ресторан Круаж. А починаєте з вже вирощеного тим підприємцем скверу--треба ж поважати і його працю.Найшли найбільшого порушника в Луцьку.Ми б його не захищали,як би не бачили ,з якою старанністю він всі роки майстрував цей майданчик нашим дітям.І до того ж--наших коштів тепер вистачить тільки на такі генделики-посидіти за кавою чи пивом.
Відповісти
Просимо почати упорядкування з наших пустирів Кравчука--зробіть спочатку у нас під вікнами сквери замість смітників!!!
Відповісти
Геліка
Відповісти
Влада БРЕХУНІВ та МАЖОРІВ.
Відповісти
Добрый день!
Я житель г. Луцк хочу обратить Ваше внимание на сложившуюся ситуацию на ул.Кравчука возле торгового центра Слон!!!
Так как долгое время один из жителей района арендовал землю под кафе и своими силами и средствами строил и облагораживал парковую зону !!! Единственную в этом районе !!! Теперь после окончания договора о аренде парк который стал для нас зоной отдыха и очень многих детей и семей хотят забрать местные власти и передать в руки предпринимателей для постройки неизвестно чего при этом будет уничтожен наш любимый парк и детская площадка!!!
Много сделано работы в направлении этого как обращения к местной власти так и к фондам но без успешно!!!
Собрали более чем 600 подписей!!!
Но все равно этого мало!!!!
Просим Вашей помощи сделать репортаж о нашей беде!!!! Прилагаю фото материалы парка!!!
Прошу связаться с нами если нужны ещё документы!!!
Спасибо Вам заранее!!!!
Відповісти
Документы нужны (просто необходимы) которые дали право предпринимателю Климюку строить капитальные сооружения и чинить самозахват земли.
Відповісти
уважаемый приходите на собрание и поговорим про документы и т.д.
Відповісти
мы за парк боримся а не за пивную но кто будет ухаживать за парком если не Сергей?????может Вы????
Відповісти
Шановні мешканці

В Четвер 28 Січня о 15:00 відбудуться збори в
парковому містечку біля ТК СЛОН з питання
збереження сквера!
А також в П'ятницю о 09:30 ранку зустріч
біля Міської Ради.
Усі небайдужі чекаємо на Вас!

Громадський актив
Відповісти
Вы мне одно скажите, почему на сайте не разместили документы которые дают Климюку право строить, ДА ПОТОМУ ЧТО ИХ ПОПРОСТУ НЕТ!!!!! А на собраниии известно что будет- "На чорта документи, Він нормальний дядько, а депутати хапуги. Ну і звісно - героям слава, смерть ворогам". Вы это лучше меня знаете, что собрание будет односторонним сборищем фанатиков Климюка и минимум конструктива.
Відповісти
Вы попробуйте прийти и посмотрим что и как!!!!
Відповісти
Там пройти не можно: пияки та генделики. Клоака.
Відповісти
где нельзя пройти!!!!!!!!!!ты вообще был там??????
Відповісти
Знесіть там ті "генделики", літом там пройти неможливо, сморід стоїть. Зажди п"яні рожи вештаються біля дітей.
Відповісти
На фото зазначені конструкції металеві, які вже знесені, чому немає приміщень, які побудовані без будь яких дозволів. А те що горілчані напої постійно випивають біля дитячого майданчика - це нормально??? Дитячий майданчик ніхто не планує зносити.
Відповісти
xресний почав це все трошки biльше 20-ти рокiв тому. починав все з нуля. своiми руками роbив цей скверик. тепер парковка??? дiти повиннi по парковцi biгати, при тому шо маемо парковку biля слона ??? в цьому весь наш менталiтет!
Відповісти
Останні новини
Недитячі пристрасті навколо дитмайданчика: лучани йдуть війною на депутатів ЛМР. ФОТО
27 січень, 2016, 11:11