"Головний комунальник" України визнав: субсидії - вбивці енергоефективності

"Головний комунальник" України визнав: субсидії - вбивці енергоефективності
Україна витрачає близько 11 млрд. кубометрів газу на опалення житлового сектора, це означає, що тільки на субсидії доводиться витрачати на 1 млрд. грн більше.

Про це під час виступу на міжнародній конференції “Україна у фокусі: Стратегічна зустріч глобальних експортно-кредитних агентств і багатосторонніх фінансових інститутів” заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, цитує УКРІНФОРМ.

«Україна на сьогоднішній день витрачає 11 млрд. кубометрів газу на опалення житлового сектора в зимовий період. Придбання газу є однією з найбільших загроз для нашої безпеки. Ми витрачаємо 230 кВт на 1 м. квадратний, що на 45% більше в порівнянні з Польщею», – сказав Зубко.

За його словами, неекономне споживання газу призводить до того, що Україна змушена витрачати тільки на субсидії на 1 млрд. грн більше. «І чим далі вартість газу буде наближатися до ринкової, тим більше ми будемо змушені витрачати. І виникає питання, що краще: витратити ці кошти на енергоефективність чи просто в повітря, щоб не вкладатися в енергоефективні технології?», – Зазначив віце-прем’єр.

Він підкреслив, що уряд прийняв рішення вкладатися в енергоефективність та залучати інвестиції. «Я запрошую інвесторів залучати кошти в цей величезний ринок, який існує на рівних з аграрним ринком, що також має величезну інвестиційну привабливість», – зазначив Зубко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
О, нарешті хтось щось говорить розумне! Які субсидіі, дайте нормальні тарифи і достойні життя і праці зарплати і пенсіі!!!! Ще вспливе колись, які гроші відкатувались на цих субсидіях!!!!
Відповісти
тарифи якраз нормальні...рівень життя низький
Відповісти
Зголен!! Субсидії - це чергова вигадка, основна мета якої - вкрасти з бюджету не те, що б багато, а дуже багато!!!! А для окозамилювання - трохи поділитися !!!!
Відповісти
країна ніщіхі верхівки казнокрадів
Відповісти