«Айдар» на Волині ловить крадіїв лісу. ФОТОРЕПОРТАЖ

«Айдар» на Волині ловить крадіїв лісу. ФОТОРЕПОРТАЖ
Лише за 6 годин свого чергування бійці "Айдару" виявили незаконно вирублений ліс на 30 000 гривень.

Ще одне чергування представників «Безпека Волині» (колишні бійці батальйону «Айдар»), які, згідно з договором, розпочали співпрацю з Волинським обласним управлінням лісового та мисливського господарства, не пройшло без конкретних результатів.

Більше про початок діяльності айдарівців по охороні лісових багатств у нашому попередньому матеріалі.

Знову і знову затримки без документів нелегального вантажу та припинення незаконної вирубки.



Обід, близько 15.00. Територія Цуманського лісового господарства. Автомобіль «Газон» вщент наповнений лісом. Як каже боєць «Айдара» Олег «Сєдой», документів на деревину не виявилось. За попередніми даними, ціна вантажу близько 5 000 грн.



«Таке враження, що наші ліси, наша деревина нескінченна. Просто дивуєшся, як люди не задумуються над цим. Ніби сарана - розтягують природні багатства. І кожного разу просять: ну хлопці, може домовимось?» - ділиться враженням айдарівець.





«Їдемо далі. Вдалині гурт людей, які завзято пиляють ліс. І знову виявляємо, що все це відбувається без дозвільних документів на самовільно зайнятій земельній ділянці. Викликали лісову охорону для оформлення відповідних документів.»





До вечора затримали ще трактор з причіпом напиленої сосни – 8 000 кубів. І знову без документів. За попередніми даними, лісова сировина коштує близько 10 000 грн.



І це лише 6 годин з щоденного чергування по охороні волинських лісових угідь. Зупинити це варварство дуже важко. В основному області, де йде незаконна вирубка, - депресивні, не мають особливих прибутків. Місцеві мешканці і пояснюють цим свою участю у незаконній вирубці державних лісів.



Довідково: щороку в Україні знищується 330 тис. га лісу обсягом 1 млн. кубічних метрів деревини, тобто 1/16 усього річного обсягу вирубки в державі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 25
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Треба як в східних країнах рубати руки за крадіжку, може тоді дойде. Але тоді і депутатам треба відразу обидві відрубати)))) будуть ногами або носом кнопкодавством займатися ))))))
Відповісти
Найбільші крадії - це Волинське обласне управління
лісового та мисливського господарства. Ріжуть все підряд, вивозять, продають і мають борги по зарплаті бо все собі в кишеню. Відігнали Колісника тепер роблять все те саме лишень кожен в своїх масштабах та можливостях.
Відповісти
Ето русская болезнь,надо как Европе,землю каждый крестянин выкупит аброботает, каждый свою продукцию ростит,продает и лес каждаму свой тоже другой тоже годами,ево сам ухаживает,ну если позволено для дров и не больше коть свой личный лес,есть ветрам порченные деревя, убирай некаму нежалка,но надо догаварится с хозявами,а воровать,я незовидовал если у нас таких поймали!
Відповісти
Ми надіялися, що після повалення режиму Януковича, нарешті, на Волині наведуть лад із лісом... Пройшло два роки після революції Гідності, а віз і нині там... Стали ще більше красти і різати лісу Незаконні пилорами Маневицького району в кожному селі, без перебільшення, що в кожному селі району працюють день і ніч, нищать ліс і тим самим збагачують ділків... Є таке село в районі як Чорниж, так в цьому селі працює 23 пилорами і тількі одна на законних підставах. Хіба ці кому це нажить знати цього не знають???
Відповісти
все стало о-кей! Гайдар попереду...
Відповісти
Молодцы!!!Но надо с работников леса начинать они все крышуют!!!!
Відповісти
Чуїш тишоб с тебе начали перш шоб їх більш було і більш охораняли
Відповісти
Якщо цей комет зараз читають хлопці з Айдара, прохання: будь ласка, завітайте в с. Кульчин, Ківерцівського р-ну на пару днів, чи ночей. Послухайте, як милозвучно звучить бензопила, можливо, і там вдасться когось піймати.
Відповісти
це замовлення коштує грошей, ви думаєте де гайдар бере гроші на продиття і на авто яке їздить, а ще і заправити треба і ще багато цікавого)
Відповісти
Ну а толку дадуть штраф водієві а замовник як завжди невідомий повторюється ситуація з бурштином винні тільки копачі а хто дійсно заробляє на цьому гроші непокарані Айдар як завжди воює не зрозуміло з ким
Відповісти
Це який причіп на 8000 кубів?)))))
Відповісти
Щось у такій великій і лісовій Волинській області так мало впіймали...Мабуть за балаклавою на обличчі добре не бачили крадіїв....
Відповісти
А ти хочеш щоб тобі усе й одразу? Написано ж, звіт за 6 годин. Які прискіпливі холера...
Відповісти
Айдара то все кто читает это Президенты ))) Ну бредЯт хлопцы.
Відповісти
Журналист ошибся, я не боец "Айдара"
Відповісти
Ловлять до того часу, поки їх не посадять на "зарплату".... А після того, стають як сліпі, ніяк не можуть нікого зловити чи побачити!!!
Пишу, бо особисто це бачив!!!
Відповісти
Как поймали почему небют ногами,почему штрафи недают с полной конфискацией имущества,зачем неотпровляют на зону неменьше как на 10 лет,и не толька тракториста или шофера,а ево началников,кто ево там отправили,ну бивает и они сами по себя воруют,ну надо нагами и узнают правду.
Відповісти
Борис Дячов не являється бійцем "Айдару", а є активістом ГО "Безпека Волині". А "Айдару" він допомагав. На відміну від деяких товаришів, які називають себе бійцями "Айдару", носять шеврони цього славетного батальйону, розказують всім, що "тримали 29-й блокпост", і ще й на цьому заробляють гроші, вводячи людй в оману.....
Відповісти
Позитивним моментом є те, що хлопці не лапають "за рукав" дідів, що на дрова суху деревинку до хати везуть, а дійсно націлені на браконьєрів, які нагло вирубують та вивозять величезну кількість дорогоцінного дерева! ДЯКУЮ ВАМ, ХЛОПЦІ!
Відповісти
То ЗіЛ, а не ГАЗон, зовсім різні речі
Відповісти
Куда дивляться новопризначенні прокурори і начальники поліції!!!
Відповісти
Найбільше крадуть це Волиньліс, а кришує їх влада обласна, спитайте в любого селюха любого забитого села і він покаже стежки і дороги якими той ліс день і ніч совають(крадуть)
Відповісти
Вони вже буршин "охороняли". Тепер хай также ліс "поохороняють". Бандити!
Відповісти
А скільки лісу вивизуть ще той айдар дажей непобачить
Відповісти
Вони заробляють своїми мозулями а ви ще шось хочине з них
Відповісти
Останні новини
«Айдар» на Волині ловить крадіїв лісу. ФОТОРЕПОРТАЖ
02 лютий, 2016, 10:32