Названо всіх переможців «Книжки року»

Названо всіх переможців «Книжки року»
Президент Всеукраїнського рейтингу «Книжка року» Костянтин Родик оголосив переможців. Цього року гран-прі отримало біографічне видання «Князі Острозькі» видавництва «Балтія-Друк».

Про це повідомляє Укрінформ.

У номінації «Сучасна українська проза» перемогу отримала книга «Старе золото» Олега Лишеги.

У «Жанровій літературі» (детектив/пригоди/фантастика/любовний роман/історичний роман/молодіжна проза/автобіографії) переможцем став Юрій Винничук з книгою «Аптекар».

У номінації «Зарубіжна проза» експерти визначили найкращим Яцека Денеля - «Сатурн. Чорні картини з життя чоловіків родини Гойя».

Призове місце у номінації «Поезія/афористика» отримав Грицько Чубай зі збіркою «Марія», у номінації «Українська гуманітаристика» - Володимир Єрмоленко («Далекі близькі. Есеї з філософії та літератури»).

У номінації «Публіцистика/сучасні мемуари» переміг Володимир Федорін з виданням «Гудбай, імперіє: Розмови з Кахою Бендукідзе».

У номінації «Твори для школярів молодших і середніх класів» перемогло видання «Маленький принц» Антуана де Сенрт-Екзюпері, а в номінації «Підліткова та юнацька література» - видання повісті Івана Нечуя-Левицького «Кайдашева сім'я».

У номінації «Обрії. Науково-популярна література» було відзначено 40 видань. Перемогла книга відомого експерта в галузі освіти Тоні Вагнера «Створення інноваторів: як виховати молодь, яка змінить світ», що видана українською мовою Фондом Василя Хмельницького K.Fund.

Всеукраїнський рейтинг «Книжка року» заснований 1999 року і щорічно визначає кращі книжки, видані в Україні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Названо всіх переможців «Книжки року»
02 березень, 2016, 23:29