Дитячий анестезіолог не вперше був «під мухою», - головний лікар обласної дитячої лікарні

Дитячий анестезіолог не вперше був «під мухою», - головний лікар обласної дитячої лікарні
Хлопчик, в операції якого брав участь нібито п'яний анестезіолог, одужує.

Нагадаємо, 5-го березня в Волинській обласні дитячій клінічній лікарні стався скандал. В операції 5-річної дитини брав участь нібито нетверезий лікар-анестезіолог. Про це заявили батьки дитини.

Батько маленького пацієнта, Сергій Сачук, каже, що після того, що трапилося в лікарні, анестезіолог Олег Шелест жодного разу не зателефонував, нічого не пояснив і не вибачився. Натомість телефонувала його дружина.

“Вона дуже просила вибачення, мовляв, щоб ми пожаліли його, - розповів Сергій Сачук. - Але він має відповісти за свої вчинки. Добре, якщо з моїм сином все буде добре. Але ж від нього залежить життя дитини, а він п'яний”.

Виконуюча обов'язки головного лікаря Людмила Гагаловська пояснює: поки що Олег Шелест перебуває на лікарняному. Чоловік “захворів” 9-го березня.

“В нього є гіпертонічна хвороба”, - пояснила Людмила Гагаловська. Додає, вчора в лікарні збирали всіх лікарів.

Лариса Гагаловська запевняє: з недобросовісним анестезіологом будуть розбиратися.

“Справа буде доведена до кінця. Тому що я так само мама, так само і бабуся. Я б так само зреагувала, а може, навіть і більше. Скарг подібних не було, але факти були. Ми його знаємо, і всі знають. Але людині дається шанс виправитися, якщо вона далі продовжить, то мають бути кардинальні рішення”.

Між тим Сергій Сачук додає, що анестезіолог неправомірно взяв від них гроші за анестезію.

“Він запропонував перед операцією вибір: взяти українську анестезію чи закордонну. Ми запитали, яка краща. Він запевнив, що закордонна. За неї він взяв десь 200 гривень”, - розповів Сергій Сачук.

Людмила Гагаловська запевнила: в лікарні є тільки сертифікована українська анестезія.

“Вона закупляється за кошти, які виділяються. Бо батьки її в аптеці купити не можуть”, - запевнила Людмила Гагаловська.

За словами Сергія Сачука, його син вже одужує.

“Він вже їсть, п'є, усміхається. Я радий, що дитина приходить в норму. Але хто знає, яким боком вийде та анестезія”, - каже він.

В головному управлінні поліції у Волинській області заявляють, що заяву зареєстрували, поки що триває перевірка. На проведення такої перевірки у поліції місяць часу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 40
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
гарна грунтовна стаття
одне не ясно - враження батьків про алкоголізм чи перебування в стані сп’яніння доктора - це тільки враження, чи є законно обгрунтоване підтвердження?
ще одне - евентуальне сп’яніння ескулапа якось пошкодило здоров’ю пацієнта?
"десь 200 гривень" - (ціна не анестезії, а десь трьох пляшок горілки), вимагалися, просилися, і чи взагалі, давались чи не давались чи комусь наснились?
і накінець, відмахайтесь від тої дитячої лікарні - шеб всі так працювали в умовах цих бюджетів
Відповісти
А я і на перших родах і на других родах був зі зброєю. Хоч і не вогнепальною а пневматичною. І лікарі всі бачили і шуршали так як має бути. І за гроші ніхто ні слова не сказав. Я сам вкінці подякував так як вважав за потрібне. І гроші не давав. Смачний торт і смачне вино теж не погана подяка за добру роботу.
Відповісти
В нас що платна медицина,щоб дякувати грошима??? Люди,а Ви не думаєте,що Ви самі винні??? От Ви тут коментуєте,що хабарі, гроші вимагають,а Ви зверніться в прокуратуру і разом з ними, ічи з МВС слідчими хоч 1 лікаря посадіть!Бо якщо Ви далі нести будете, то тільки,що і бачитимемо ось таке знахабніле бидло у лікарнях...
Відповісти
Не треба нікого називати бидлом. Ми не знаємо хто ти......
..
Відповісти
По перше, лікарям дякувати потрібно бо інакше всі виїдуть за кордон на поботу! По друге, Шелест дуже хороший лікар, людина і господарник! І я думаю що правда переможе! Тримайтеся Олег!
Відповісти
ЦЕЙ ВРАЧ ЧМО ТАКИХ В ЛІС ВИВОЗИТИ.
НЕДАЙ БОЖЕ З МОЇМ СИНОМ СТАЛОСЬ БИ ТАК ТО ВІДСПІВАЛИ Б УЖЕ ДАВНО.
Відповісти
"...Але людині дається шанс виправитися...", а якщо не виправиться та нанесе чиїсь дитині шкоду? Чи не завелика потім буде ціна тої лікарської кругової поруки?
Відповісти
Щоб взяти хабар,потрібно як мінімум,щоби його хтось дав,ось і все.Починай від "фундаменту".Корупція в наших головах.
Відповісти
хіба Гагаловську звуть Лариса? вроді Людмила
Відповісти
Врачів треба всіх люстрірувать попід перве число як ментів! Тих хто старше 50 - на пенсію! На роботу прийняти молодих, не ізбалуваних корупцією, а на керівні пости призначити молодих честолюбних інтернів. Тоді буде порядок!
Відповісти
юристу рекомендую краще розібратися ніж залякувати
Відповісти
200 грн. на ліки своїй дитині це хабар? Люди, схаменіться! І до Гагаловської є запитання. Відколи в цій лікарні комунізм наступив і вся анестезія закупляється за гроші лікарні? Хоч комусь при ній в лікарні таблетку безкоштовно дали? І взагалі хто сказав що лікар був п'яний? Шкода що сайт який колись гостро висвітлював актуальні питання зараз займається заказухою і без доказів обливає брудом порядних людей.
Відповісти
Як водія затримають чи ДТП,так одразу копи ,евакуатор,наркодиспансер,все згідно чинного законодавства.Як на того лікаря в суд подати,якщо не має офіційного підтвердження про стан спяніння?
Відповісти
А мені знайомі лікарі казали:здавай де хочеш аналізи,але бажано не в дитячій.Напевно вже раніше щось знали.
Відповісти
Хочу уточнити,Шелест тільки сказав яку анастезію будете брати нашу,чи закордонну і назвав ціну,потім ми з дружиною вибрали закордонну,але не встигли йому заплатити,так як після операції він був вже п'яний. До наркодиспансера його не встигли відвезти,бо він швидко втік з роботи,коли взнав що поліція вже близько. У 18.50 я йому телефонував,бо дитині стало гірше,а він відповів,що вже в Ківерцях вдома. Але є свідки,які давали покази поліціянтам,є протоколи з цими показами. Хочу подякувати тим мамам,які лежали в палаті з моїм сином,дружиною,що вони не побоялись дати такі свідчення. Не бійтеся,хто буде стикатися з подібними ситуаціями,стукайте скрізь,за своїх дітей і не соромно впасти. Встаньте і далі шукайте рішення. Хочу також звернути увагу на пресу,якби не ці люди з камерами,то було би набагато нам важче добитися справедливості. Сьогодні лікарі часто помиляються і жоден лікар за свою помилку не поніс покарання,у нашому випадку тішить,що цей п'яниця ,більш всього,не буде вже працювати. Прошу не пишіть у коментарях про якихось інших лікарів,на яких немає у вас доказів,краще допомагайте тим , хто вже постраждав від таких лікарів як Шелест а таких,повірте,багато. Я писав раніше свій номер телефону,дзвоніть,може якась моя порада буде важлива для когось. Допобачення.
Відповісти
Я от нічого не зрозумів?! Читаю другу публікацію, і кругом НІБИТО, був п*яний? П*яний або був, або ні! А до батька, можна було вирішити з тим Шелестом, поговорити як мужики і не робити того цирку. І для чого перше писати що хабар дав, а потім що ти не встиг дати. І третє тобі Сєрьога таки реально немає чим зайнятись, може ти без роботи, я маю не погані пропозиції, але нє, ти ,, стрьомний,, мужик.
Відповісти
Шелеста знаю ну не 100 років, а 99 точно. Втікати він ніколи не буде.Не його це почерк.Сергій Сачук, справді, а на чорта ти розіграв ту камєдію, він доволі комунікабельний чоловік , і можна було перетерти всі не понятки. Да, тож треба так любити кров. Олєжка, тримайся , запам*ятай за піар люди бабки платять, а за тебе Сєрьога заплатив
Відповісти
Ігор з Любчиком напевно "того".Правильно зробив Сергій,давити їх треба.
Відповісти
Нібито пяний?ЯКБИ БУВ ТВЕРЕЗИЙ ТО ЧОМУ ВТІК?
Відповісти
Мужик. Справжній мужик,якби було більше таких людей,то не пилиб наші лікарі. Молодець,що пишеш правду,молодець,що підняв всіх на ноги. Шелест не мужик,бо підсунув жінку дзвонити,а чому сам не дзвонив?Злякався"мужик"?
Відповісти
якщо безпосередне начальство Шелеста говорить відкрито що у нього це не перший випадок,чому ви його захищаете ? ви його друг, чи колега ? Чи поводетесь так само з людьми? Робите усе під мухою ? У Бога усі. рівні Просто вперше Шелесту попалися батьки які подумали не тільки про свою дитину але й про тих батьків і діточок які будуть після них попадати до таких лікарів.Варто подякувати Сачукам зате що непобоялись звернутись до прокуратури І ми з вами знати. будемо як пильно потрібно придивлялися до лікаря якому у руки відаєш своє дитятко.Молодці
Відповісти
Алкоголізм це хвороба!Це треба розуміти!Те що Олежик був "під мухою" треба було довести!А так це тільки гамір!200 грн хабаря?Вам не смішно?Тим більше з дитиною все добрре!Але Олежику все-таки треба взятись за голову!А колектив лкарні має взяти його на поруки і контрлювати!Спеціаліст то він хороший!Просто йому треба допомогти у боротьбі із зеленим змієм!
Відповісти
І до чого в коментарях приплели лабораторію взагалі? Якшо вже на те пішло то в дитЯчій лікарні всі здають аналізи і роблять їх там добросовісно , не раз в 5 кабінеті здавав порівняно із сінево і хемомедікою там доступні ціни для всіх. Філіпчук відповідає за Якість своєї лабораторії ! А шо стосується Шелеста я вважаю що кожна людина повинна мати шанс на виправлення.
Відповісти
Ви шановний, лучанин, коли ваша дитина буде в такiй ситуацii ,дайте лiкарю лiтр випити ,щоб руки не трусились а тодi дасте йому другий шанс .
Відповісти
у мене зарплата як і в лікаря-нащо вчитись коли ні люди не держава тебе не цінять
Відповісти
На карєрі цього лікаря, як мінімум поставлчть хрест, а в такому випадку догану вліплять ще і йому безпосередньому керівникові...
Вже вся область знає про це ЖАХІТТЯ в дитячій обласній...
як ще його батько дитини з вікна не викинув після операції...
Відповісти
Я розумію так. Ліквр зробив свою роботу добре і якщо ласка пацієнто, то він може зробити подарунок, а якщо ні - то й ні.
А коли лікар на своєму робочому місці приходить і починає вимагати плату, називати таксу, або говорити про якесь віддякування, то його зразу потрібно судити. Бажаючих працювати в лікарні - не проштовхатися, що б хто не говорив. Влаштуватися в лікарню в Луцьку на роботу коштує ого-го яких грошей. І влаштовуються не ті хто хороший спеціаліст, а ті, хто заплатив.
І не треба писати про нужденні зарплати лікарів. Для вас
не буде новиною, що головні луцькі лікарі і заввідділеннями мають в своїх хоромах і прислугу і садівників і гувернанток.
Відповісти
Стаття повна заказуха. Бридко читати. Ніби зараз все зло зосереджене в медицині. нераз звертались до різних спеціалістів у дитчій- всі адекватні, пояснять все. А у нас просто звикли, що без черги в наглу можна, прямо з вулиці. А закордоном як мінімум місяць, а то і більше чекати. Треба лікарям дякувати, що вони за ті копійки працюють. І взагалі тут пишуть люди яким немає чим зайнятись. Краще щось корисне зробіть. Волонтерством наприклад нишим воїнам. А то писати всі герої і на когось плітки пускати. Починати з себе треба.
Відповісти
Таких сергіів сачуків потрібно опускати. Це мужик? Продажна стерва з якою в бій і розвідку не підеш.
Відповісти
чарссап
Відповісти
Місцевий, щоб твоїх дітей оперували тільки п"яні хірурги.
Відповісти
Місцевий, щоб твоїх дітей оперували тільки п"яні хірурги.
Відповісти
звертаюсь до АТО,а по яку сторону ти воював?наші хлопці воювали за те,щоб не було таких шелестів,щоб був якийсь порядок в цій країні,а ти -СЄПАР.
Відповісти
Що стаття замовлена, коню понятно. Того що дійсно таких лікарів , як в нашій лікарні мало де знайдеться, можливо і знайдуться по фаху, але не знайдеться хто б працював за такий мізер.Хто б працював в таких умовах, під стук каблуків тієї с...ки. Безкінечного хамства, відсутність елементарної поваги від керівництва, приниження. А воно ще лізе на камеру, в самої морда пожована, не першої свіжості. Як би хто зробив таємне голосвання, а ще з коментарами, скільки вона б взнала *приємного* про себе. Чомусь забула про себе, як напивалась і сідала на шпагат, як чорним входом по під руки виводили, а тепер біла і пухнаста. А з тими гіперзтурбованими батьками Олегу Васильовичу не повезло, одним словом, Свідки Єгови, хто з ними мав справу зрозуміє про що йдеться.
Відповісти
Я стикалась з Шелестом О.В.в дитячій лікарні,проводив наркоз моїй дитині.Дуже хороший лікар,знае свою справу.Розумний,адекватний фахіваць.Завжди охайний,грамотно говорить.Уважний до батьків і дітей.Читаю коментарі-не можу повірити....Крім моеї дитини він проводив анестезію ще двом дітям в палаті,батьки були задоволені.Якби недай бог прийшлось,я б довірила свою дитину йому знову.
Відповісти
лікарів вчителів і священників потрібно цінувати і матеріально віддячувати-це закон життя------інакше всі біди прийдуть до вас з невідомості
Відповісти
Олег Шелест розумний, справедливий,інтелегентний чоловік, господар,тримав порядок в Дачному,його боялися,а зараз бардак.А коли спіткнувся ніхто й руки не подав.Люди добрі будьте добрішими.
Відповісти
200гривень..це хабар??? Сміх тай годі. Що вони зараз варті - 1 кг доброї ковбаси ....Шкода що Ви Шелест О.хотіли і робите ,як краще для дитини, а виходить як завжди. Правду кажуть, не роби людям добра. Всім не вгодиш. Завжди знайдеться ...як кажуть ,є люди а є людиська.Потрібно було дати українську, безкоштовну анестезію. Хай би дитина поригала,почистила кишки,посиніла, за годину вийшла з наркозу. Тоді б точно всі були б довольні,все ж робилось по протоколу, безплатно та ніяких порушень. Особливо було б радості у Вас головна. Інтересно чи ви б дали українську анестезію своїм внукам, бо вона халявна?? Чи порадились із спеціалістом ,що краще ....Чи може той горе татусь захотів процентів зі своїх 200 гривень....??? Ми як з дитиною лежали після операції то бачили багато цікавих пацієнтів. Дитині давно потрібно було зробити операці, ще зразу після народження,хірург робить матері зауваження:"що де вона ці чотири роки була".Це ж хлопчик, він також колись захоче стати батьком та мати дітей.А вона морду відкрила на всю палату,що в неї часу не було. У неї сезон,ягоди головніше. Дитина в 4 роки жувати не вміла,тільки бутилку з кашою пила....І може татусько і у Вас закінчився сезон ягід і Ви вирішили підзаробит....??? Зима Ж на дворі..... І не позорте цей заклад, який завжди славився на всю Україну кваліфікованими спеціалістами лікарями,та медперсоналом,людським відношенням до пацієнті,найновішою апаратурою. А Ви головний лікар, лице цього закладу,хто як не Ви повині стояти за своїх лікарів горою . Бо такого престижного закладу, з його спеціалістами як Ваш не має.Бо як прийдуть діти тих багатіїв, які закінчували чи закінчують медичні заклади за гроші,от тоді дійсно буде "КАТАСТРОФА".І Вам і вашому закладу і нашим дітям....
Відповісти
Як гордо сказано,що є безкоштовна анестезія, це така ж сама як і безкоштовна вакцина для щеплення . Після якої помирають або стають інвалідами наші діти,яка у всьому світі заборонена а в Україні на наших дітях роблять досліди.І лише з 1 квітня почнуть вилучати з медичних закладів. Як каже Верка Сирдючка:" Лізо,Лізо,Боже,Боже поїзд їде а воно лізе". Людмила Гагаловська, не смішіть людей із за купівлею.Всі знають як відмиваються гроші,які медикаменти закупляються,і що попадає в лікарні.Як виграються тендери і хто їх виграє....Міліони потрібно заплатити за ліцензії для продажу припарату,які осідають в карманах зверху.А пізніше трошки нижчі верхи ще поділять...Ви ж не на зарплату свою так гарно виглядаєте та живете.... Що так б'єте себе в груди, все безкоштовно і ці руки нічого не брали......
Відповісти
Останні новини
Дитячий анестезіолог не вперше був «під мухою», - головний лікар обласної дитячої лікарні
11 березень, 2016, 17:37