На Волині кандидатом хотіла стати жінка з судимістю

На Волині кандидатом хотіла стати жінка з судимістю
Центральна виборча комісія відмовила в реєстрації кандидатом у нардепи Галині Бондарук, яка хотіла бути само висуванцем в одномандатному окрузі № 20 з центром у місті Горохові.

Відповідну постанову від 15 серпня оприлюднила ЦВК.

До Центральної виборчої комісії 10 серпня 2012 року надійшла заява про самовисування Бондарук Галини Олександрівни разом з іншими документами щодо реєстрації її кандидатом у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 20, - йдеться у постанові.

Також до Центральної виборчої комісії 13 серпня 2012 року надійшла інформація Міністерства внутрішніх справ України про наявність не погашеної і не знятої у встановленому законом порядку судимості за вчинення умисного злочину в окремих осіб, висунутих кандидатами у народні депутати України, зокрема у Галини Бондарук.

15 серпня 2012 року на запит Центральної виборчої комісії надійшла відповідь Луцького міськрайонного суду Волинської області про набрання законної сили обвинувальним вироком суду за вчинення умисного злочину щодо Галини Бондарук.

Розглянувши зазначені документи, Центральна виборча комісія виявила обставини, які є підставою для відмови в реєстрації Бондарук Г.О. кандидатом у народні депутати України відповідно до пункту 6 частини першої статті 60 Закону України «Про вибори народних депутатів України».

Ця норма закону вказує, що якщо особа, висунута кандидатом у депутати, має обвинувальний вирок суду за вчинення умисного злочину, і цей вирок набрав сили – це є підставою для відмови в реєстрації.

Відтак ЦВК постановила відмовити Галині Бондарук в реєстрації кандидатом у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі № 20. І повернути їй внесену нею грошову заставу.

Нагадаємо, загалом ЦВК відмовила у реєстрації кандидатами від Волині десятьом людям.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: вибори-2012
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Спасибо бдительным чекистам. Спасибо верным дзержинцам. Прошла зима, настало лето - спасибо партии за это.
Відповісти
"висуванцем в одномандатному окрузі № 20 з ЦЕНТОМ у місті Горохові."
Відповісти
Бандити повинні сидіти у тюрмах!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Останні новини
На Волині кандидатом хотіла стати жінка з судимістю
17 серпень, 2012, 15:54