Пікет митниці: кому незручний новий керівник. ФОТО. ВІДЕО

Пікет митниці: кому незручний новий керівник. ФОТО. ВІДЕО
Навкруг приміщення Волинської митниці, яка знаходиться в селі Римачі Любомльського району, стоять автівки та величезні автобуси з табличками на лобовому склі: “Нерегулярні перевезення”. Туди-сюди снують люди.

Активіст однієї із політичних партій Володимир Бут-Гусаїм пояснює: вони пікетують митницю, аби нею не керував вихідець з Чернігівщини. Мовляв, є багато своїх спеціалістів.





Перед парканом з півдесятка молодиків розвантажують причіп з дровами: “Акція безстрокова, затягується. Будемо стояти тут до кінця”. На питання, чому вони пікетують митницю, довго добирають слова і “видають”: “Шавлак поганий, треба місцевий”. Питаємо: “Навіщо місцевий? Щоб домовлятися?” і у відповідь ствердне: “Так”.



Неподалік від автобусів сидять хлопці в камуфльованій формі. Кажуть, що вони з Національного руху Яроша. З протилежної від них сторони — походжає екс-заступник голови Волинської облради, екс-регіонал Юрій Лобач. Запевняє: він взагалі сюди потрапив випадково і нічого не знає.



На стоянці біля установи стоять кілька кремезних чоловіків, які луплять дерев'яними палицями по перевернутих бочках. На сходах — люди з плакатами. Одні від камер ховаються за плакатами, інші силяться витиснути із себе хоч якесь пояснення цілі акції. “Нам не подобається Шавлак. Бо він на Чернігівщині пропускав бурштин”.




Тим часом в приміщенні Волинської митниці Олександр Шавлак проводить прес-конференцію. Щоправда, журналістів можна порахувати на пальцях однієї руки, основна публіка — громадські діячі. Всі вони намагаються загнати питаннями Шавлака у куток. Основна теза: волинянам не потрібні “заробітчани” із інших областей, на Волині є достойні кадри, призначати головного митника тільки через громадські слухання.



Олександр Шавлак запевняє: такий пікет штучно створений. Мовляв, його дії невигідні кільком митникам.



Під вікнами митниці протестувальники продовжують мовчазний пікет. Ігор Дильов, голова громадської ради при Волинській облдержадміністрації, та очільник ГО “Волинські патріоти” Володимир Красуля виголошують промови.



Після цього всі мітингувальники, дружно поскладавши плакати, заходять в автобуси. Туди ж закочують бочки.



Автобуси прямують на митний пост Ягодин. Там заступник начальника митного посту “Волинь-центральний” Світлана Бондарчук пояснює журналістам: митники проти нового очільника Олександра Шавлака.



Тим часом мітингувальники розгорнули плакати під самісіньким пунктом пропуску. І вже не прикриваючись, всім кажуть, що такса за мітинг — 100 гривень за годину.



Якщо скласти всі факти докупи, то висновок напрошується такий. Олександр Шавлак, який взявся проводити службове розслідування після випадку з тонною бурштину невигідний тим митникам, яких відсторонили від обов'язків.

Анна Бліннікова

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 28
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бут Гусаїм хто ти...противне обличча революції....
Відповісти
Кордонна мафія не здається, нагнали тітушок.
Відповісти
Я ка це мафія, м а ф і о з і призначили, більше не буде цього!
Відповісти
Перенощики товару в трусах вийшли на мітинг.
Відповісти
Ні в якому разі не слухати місцеву мафію контабандистів і їх холуїв. Уже будували армію за "місцевим" принципом - і де тепер Крим? 90% військовослужбовців в Криму виявилися зрадниками і перейшли на сторонцу ворога. Митниця, як і будь-яка, спецслужба, чи державні збройні формування повинні комплектуватися за принципом ЕКСТЕРИТОРІАЛЬНОСТІ.
Відповісти
А ти знаєш усю правду про Крим,якщо не знаєш,то не пиши дурниці.
Відповісти
Руслана рулить!!!!! По принципу- "собаки лають, а караван іде" І ніхто не указ.....
Відповісти
На відео "активісти3" відомий автомобільний контрабандист Пікута який хвилюється, що його "кАнал" перекриють! СБУ - чого не дієте проти контрабандистів і їхніх тітушок?! Теж в долі? Ганьба!!!
Відповісти
Микитюк рулить
Відповісти
Саме смішно що такси за стояння на мітингу падають,видно у великого "патріота"Красулі апетит розгорівся,або в нього куратора Микитюка гроші закінчуються.
Відповісти
Не бачити тобі Красуля Володя депутатства,як своїх вух.Ти був прихвостень,а став пр...,за гроші все продав.
Відповісти
НЕ ВИДАЛЯЙ КОМЕНТИ
Відповісти
Митники і президенти нові а тарифи хабарів усе старі 25 років підряд, оце загадка віку.
Правда таваріщь ген. прокурор?
Відповісти
Гусаїмов! Ти хоть сам розумієш що говориш.Ви вже довибирались,де нач.поліциї міста? де директор лісгоспу?Ви б...ть клоуни карманні.Цікаво щого ти живеш тиж ніде не працюєш?
Відповісти
Шановні запам'ятайте одну істинну що оце чудо з випуклими очима і тупою жестикуляцією руками яке себе називає патріотом захищає тільки свої інтереси на цьому збіговиська, і оці проплачені мітенгувальники це все водевіль під назвою кРАСУЛЯ, і контрабанда. Воно захищає свої інтереси. Бо новий начальник нові причуди нові витрати для цих бариг які тупо наживаються не платять податків!!!! Думайте люди!!!!
Відповісти
Податків від чого??? Від вивозу акцизних цигарок??? Втебе є рідина в голові???
Відповісти
Все чесно показали, а ти з тих бариг, що за 100 грн Україну продають?
Відповісти
Україну давно за мільярди продали,а ти про якісь мєлочі говориш.
Відповісти
ага. в нас всі статті заказні. всі замовляє шавлак. навіть про погоду в області
Відповісти
Бондарчук - ,, Тут працюють порядні, ініціативні, кваліфіковані люди…'' Хочеться добавити - сліпі. Курка дурна, поясни як можна не помітити півтори тонни бурштину???
Відповісти
Я домовився з Никитюком то Гунчиком що начальником стане Бондаручка а мій зять пешим замом і все рішати буде і відповідати буде повна дура за все....А люди чесно відпоацьовують всої 100 грн...Та вони за бабки як і хабарники так і кортабандисти і матрі рідну продадуть не тільки Україну....Невже Шавлак дійсно такий принциповий...Нехай звільняє всіх тих хабарників...
Відповісти
всетаки агітбригада з турійська краще ніж маски-шоу з києва.
Відповісти


Це як кому
Відповісти
видно розворушили те мафіозне кубло.якщо мітингують
Відповісти
Дурік, лягай спати.Тобі завтра вранці до школи.Вчити розділові знаки!!! Бо Богдан Красуля пише без помилок!!!)))
Відповісти
Не видаляйте тих коментарів,де люди кажуть правду!!! Своїх ліс бачить і поле чує,а в чужому болоті -чорти водяться.Геть чужаків з нашої землі.Нас не треба вчити,як сир ділити.ВОЛИНЯНИ,будьте розсудливими!!!!
Відповісти
Борьба одних мафиози с другими за контроль над потоками...
Відповісти
Багато народу з "Аміли"
Відповісти