Штраф 40 тисяч і 10 років без авто: ВР розгляне зміни до Адмінкодексу

Штраф 40 тисяч і 10 років без авто: ВР розгляне зміни до Адмінкодексу
У Верховній Раді України надійшла пропозиція, з приводу посилення покарання п'яним водіям.

№ 4373 Законопроект, який передбачає внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, був поданий до Верховної Ради, - інформує Joinfo.uа.

Це проект щодо водіїв, які під впливом алкоголю, наркотичних засобів або лікарських препаратів керують транспортним засобом, що надає поганий вплив на швидкість реакції і може створити аварійну ситуацію.

Ініціатором змін став народний депутат України від фракції «Народний фронт» Андрій Тетерук.

Зокрема він пояснив, що на даний момент Україна знаходиться серед перших країн Європи за смертністю на дорогах. Більша кількість аварій і травм на дорогах стають результатом перебування водіїв у нетверезому стані. Водій повинен бути у великій відповідальності не тільки за свою безпеку, але і за безпеку пішоходів і інших пасажирів керованого транспортного засобу. Але в реаліях видима зовсім інша картина. Легковажні водії ігнорують правила і наражають на небезпеку не тільки своє життя, а й життя інших людей. Сумна статистика є прямим підтвердженням.

Законопроект вже був підтриманий Асоціацією слідчих суддів України (АССУ).

За діючими правилами, покарання за керування транспортним засобом в стані алкогольного сп'яніння карається штрафом в розмірі від 3400 гривень. У разі повторного порушення водія позбавляють водійських прав на термін від одного до двох років.

У законопроекті №4373 передбачається збільшення заходів відповідальності за водіння в нетверезому вигляді, перебуваючи під дією наркотичних або інших препаратів, які знижують увагу та реакцію. Також, будуть збільшені терміни, протягом яких порушення буде вважатися повторним. Головний «подарунок» - позбавлення права керування транспортними засобами: це правило буде застосовуватися навіть у тому випадку, якщо порушення відбулося вперше. Транспортний засіб водія, який порушив правила, будуть вилучати на так званій оплатній основі. Тобто конфісковано, а вилучено для того, щоб реалізувати його на аукціоні і відшкодувати виручені кошти колишньому власнику.

Відзначається, що допустима норма алкоголю в крові залишиться незмінною, тобто до 0,2 проміле, що реально дорівнює сумі рівня залишкового алкоголю в крові від життєдіяльності організму і допустимої помилку приладів вимірювання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
більша кількість аварій створюється за рахунок неякісного дорожного покриття, та загальної культури водіння.
Відповісти
То, по- твоєму, горілка допомагає об,їзджати погане покриття ?
Відповісти
Двома руками за !,всю цю п*яну наволоч давно пора прибрати з доріг .
Відповісти
Останні новини
Штраф 40 тисяч і 10 років без авто: ВР розгляне зміни до Адмінкодексу
18 квітень, 2016, 09:16