Волинський кандидат-опозиціонер переплив Світязь. ФОТО

Волинський кандидат-опозиціонер переплив Світязь. ФОТО
За три години депутат облради та кандидат в нардепи від Об’єднаної опозиції Ігор Гузь разом із трьома активістами перепливли озеро Світязь

Заплив відбувся 22 серпня в рамках кампанії «Врятуємо Світязь!» та мав на меті привернути увагу громадськості до проблеми розбудови Хотиславського кар’єру зі сторони Білорусі.

Розбудова кар’єру, на думку українських вчених та екологів, може спричинити обміління Шацьких озер, а це своєю чергою може викликати зменшення популяції різних видів пташок, риб та тварин. Адже через видобуток будівельного піску і крейди з кар’єру відбувається зниження рівня ґрунтових вод. Відтак, на думку Ігоря Гузя і прихильників кампанії, розробку кар’єру потрібно взагалі зупинити.

Аби привернути увагу місцевого населення до проблеми Ігор Гузь, депутат Луцької міської ради Павло Данильчук та активіст кампанії «Врятуємо Світязь!» Валерій Макарук перепливли озеро без будь-яких допоміжних засобів чи гідрокостюмів.

Стартували плавці у селі Пульмо, а фінішували за три години в селі Світязь. Зі слів Гузя, швидкість руху була не дуже великою через високі хвилі і холодну воду. Втім, як зізналися плавці, вони регулярно займаються фізкультурою, а Ігор Гузь узагалі не вживає тютюну і алкоголю, тому випробовування було не дуже важким.

«Світязь й інші озера Шацького і Ратнівського районів – це не просто красиві озера Волині, а в першу чергу важливі туристичні об’єкти для області. Якщо вони зникнуть, тисячі селян втратять роботу та засоби до існування, а обласний і місцевий бюджети позбудуться значних надходжень. Тому ця проблема не місцева, вона всеукраїнського значення», - зауважив депутат.

«Часу для рятунку Світязя дуже мало, вже за останній рік рівень води в озері знизився на 40 сантиметрів динаміка обміління посилилася. На жаль, діюча влада робить вигляд, що проблеми не існує, але факти говорять протилежне», - заявив опозиційний кандидат Ігор Гузь та зазначив, що намагатиметься виводити проблему на міжнародний рівень у парламенті.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 25
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
оце нормальний кандидат! Наш хлопець
Відповісти
О це так вчинок! Гузь не лише достойний кандидат в народні депутати, а й справжній чоловік.
Відповісти
Замість того щоб прийти на комісію де розглядалось питання некоректної поведінки депутата Гузя до журналістки, як у він "може послати на три букви" Гузь зі своїми підгузками проігнорували і насолоджувалися водичкою на Світязі. Більшої неповаги депутата по відношенню до представників ЗМІ ще не бачив. А такого дешевого піару як рятувати Світязь перепливши його й поготів.Це все на що здатен Гузь обматюкати жінку і накивати п"ятами.
Відповісти
Істинно! Хай і далі плаває, якщо лише це уміє. Пр и чому тут Верховна Рада чи інша рада? Можна подумати, що зупинить розробку у Хотиславському кар.єрі. Піжон
Відповісти
А ви, такий розумний, можете щось більше ніж по клавіатурі стукати?
І взагалі, багатьох наших "журналістів" вже не посилати, а п*****ти пора... багато з них вже більш наглі ніж наші політики...
Відповісти
О, культура у стилі Ігоря Гузя! Ніякий волинський журналіст не перевершить у наглості Гузя.
Відповісти
Гузя особисто не знаю, а от з журналістами мав справу... і більше мати не хочу...
Відповісти
Але більш наглого як Гузь пошукати треба!!!!
Відповісти
Не п'є і не курить? Зачьотно!
Відповісти
Краще б він пив і курив.
Відповісти
підгузки заворушились, бач як коменти строчать зачьотні про свого патрона
Відповісти
А де решта депутатів, шо слабо переплити?
Відповісти
А що, головними якостями кандидата в нардепи є вміння "довго і дуже повільно" плавати? Так для Гузя це не той показник, яким слід вихвалятися. Народ недарма примітив - лайно не тоне!
Відповісти
Він міг туди-назад проплисти. І так багато раз. Таке не тоне.
Відповісти
ВП,а де позначка що то політична реклама за яку ви отримали бабло від Гузя?????? Чи хочете щоб кандадата Гузька зняли з виборів за такі речі?
Відповісти
"Аби привернути увагу місцевого населення" - гарно сказано! Та місцеве населення давно знає про проблему... А такими акціями нічого не вдієш... Треба реально діяти, а не плавати по озеру... Тут висновок лише один - "ГУЗЬ ПРИЇХАВ НА ВІДПОЧИНОК - АЛЕ ВСЕ ПОДАНО ЯК ГРОМАДЯНСЬКА АКЦІЯ"
Відповісти
"І я будувала, - сказала муха, злетівши з цеглини"
Відповісти
Істинно, от тільки такі "мажори" і врятують Світязь ! Озеро гине вже років 5 - а "ми от такі, прийшли - "листівочку" написали,переплили озерце і врятували !"ПРОТИВНО СЛУХАТИ І ДИВИТИСЬ!"
Відповісти
Проблему вирішити можуть тільки в Кабміні разом з білоруським урядом, а це тільки Гузівські, передвиборчі акції да балаканина!
Відповісти
Матусю рідна... Скільки у Луцьку ще лайна... Та все смердить та смердить. І то їм не так і те не таке... Дуполизи комуняцькі. Коли ви вже виздихаєте.
Відповісти
А чому пан Гузь сапалаївку не хоче врятувати!!!
Пане гусю, ой Гузю - врятуйте сапалаївку - переплевіте її!!!
Відповісти
Хай Гузь врятує на Поліссі болота...
Відповісти
Яйця роздає, в баюрі больбається, на дівчат шипить-реальний гусь!!!
Відповісти
Програє в ковелі цей Гузь хай і не сумнівається, там боротьба буде між 2-ма кандидатами Івахів і Смітюх)
Відповісти
Когда Ваш Гузь ходил по Ковелю с повязкой на голове что голодает лично видел как он жрал у моих друзей в кафе. Хам и жлоб помню что девушкам и чаевих не оставил. Смотря на него понимаю что народу он реально и не нужен. \\\карерист и политикан который ищет место у кормушки
Відповісти
Останні новини
Волинський кандидат-опозиціонер переплив Світязь. ФОТО
23 серпень, 2012, 13:44