На Волині пожежники проводили навчання. ФОТО

На Волині пожежники проводили навчання. ФОТО
Тактико-спеціальні навчання рятувальників та працівників лісового господарства з ліквідації великих пожеж в екосистемах відбулися в Маневицькому районі.

Спільні тренування складалися з теоретичної частини та практичних відпрацювань, ‒ повідомляє ДСНС Волині.

Теоретичне заняття з представниками усіх рятувальних підрозділів та лісових господарств області провели представники навчально-методичного центру та співробітники управління ДСНС на базі Маневицького лісгоспу.

Наступний етап занять – практичне відпрацювання основних прийомів гасіння вогню у лісах – відбулися у лісовому масиві поблизу села Карасин Маневицького району. За задумом навчань, внаслідок необережного поводження з вогнем невідомих осіб, які відпочивали у лісі, виникла пожежа. Черговий Маневицького лісгоспу за допомогою телевізійної системи нагляду помітив дим в лісовому масиві. Для розвідки ситуації та гасіння можливого займання лісового масиву туди негайно вирушила мобільна групу лісгоспу.





Зважаючи на поривчастий вітер, виникла загроза швидкого поширення вогню та сильного задимлення території хвойних насаджень. Мобільні патрульні групи лісгоспу приступили до приборкання імітованої пожежі, проте вогонь розповсюдився на значній території, тож невдовзі на місце умовного лиха прибула пожежна команда лісництва.

Охоплену вогнем територію лісівники відмежували за допомогою трактора та подали на гасіння вогню пожежні стволи від спеціальної пожежної техніки.

Однак для приборкання умовної пожежі залученої техніки виявилось недостатньо і полум’я продовжувало охоплювати нові території. В зв’язку з цим на місці пожежі створили штаб та викликали для допомоги пожежно-рятувальні підрозділи.





За кілька хвилин до місця лиха почали прибувати автомобілі державних пожежно-рятувальних частин. За допомогою квадрокоптера проводилась повітряна розвідка умовної пожежі.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині пожежники проводили навчання. ФОТО
29 квітень, 2016, 21:52