Не лише контрактники, а й строковики отримують грошову допомогу, - Гунчик

Не лише контрактники, а й строковики отримують грошову допомогу, - Гунчик
Уперше у роботі ради оборони області взяв участь начальник управління патрульної поліції Луцька Олександр Вовченко.

Днями голова облдержадміністрації Володимир Гунчик мав зустріч із керівником луцьких патрульних, а відтак і погодили, що представник правоохоронних органів увійде до складу ради оборони області, - повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

"Уже просив Олександра Анатолійовича посилити патрулювання в обласному центрі, залучивши громадські організації, нині ж звертаюся з відповідним проханням уже як голова ради оборони області, – наголосив Володимир Гунчик. – Думаю, доречно буде організувати й піші патрулі. Та й потрібно виводити патрульну поліцію за межі Луцька, зокрема на дороги державного та місцевого значення".

Триває кампанія щодо формування професійної армії шляхом укомплектування військових частин контрактниками. Окрім того, нещодавно оголосили й про призов на строкову службу. Показники щодо останнього значно кращі, аніж ті, що стосуються контрактної служби. У військовому комісаріаті цифри пояснюють пасхальними канікулами. Мовляв, у святковий період фіксували відмови їхати у навчальні центри. Відтак нині очікують помітних зрушень.

У розрізі районів краще спрацювали у Любешівському, Володимир-Волинському та Турійському районах, а також у м. Нововолинськ. Зовсім неоптимістична ситуація у Іваничівському, Камінь-Каширському, Шацькому р-нах та у Ковелі.

Що ж до строкового призову, то нині рівень виконання державних завдань (504 особи) – 51%. Лідери – Маневицький район, в аутсайдерах традиційно Шацький край (1 призовник), Іваничівський (3особи) та Камінь-Каширський (6 осіб) райони.

Варто наголосити, що не лише контрактники отримують матеріальну допомогу (від 5 тис. грн), а й строковики. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 587 кожен солдат отримує на картку 2 тис. 900 грн одразу після відправлення у військову частину. Передбачена допомога й по завершенні служби у розмірі середньомісячної зарплати для тих, хто працював, та мінімального окладу для тих, хто до служби в армії не був працевлаштований.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
я отримував зарплату строковика, 21 гривню.
Відповісти
А я нині отримую 172 грн.
Відповісти
Що ж це за гроші? Забрали служити, а зарплата 170 грн. Контрактники так само сидять нічого не роблять і отримують по 7-8тис. Це несправедливо, краще б тихенько собі працював і толку з цього було б набагато більше.
Відповісти
А від чого залежить ось ця зарплата 172грн? І взагалі як правильно називається ця виплата?
Відповісти
Останні новини
Не лише контрактники, а й строковики отримують грошову допомогу, - Гунчик
06 травень, 2016, 22:22