Яким буде iPhone 7: чутки і факти. ФОТО

Яким буде iPhone 7: чутки і факти. ФОТО
Вихід смартфонів Apple - це завжди подія, а будь-які "витоки" щодо майбутніх флагманів викликають інтерес світових ЗМІ і користувачів.

Корреспондент.net вирішив зібрати всю інформацію про iPhone 7.

Дві моделі різного розміру



Швидше за все, розмір екрана у стандартної моделі iPhone 7 становитиме 4,7 дюйма, а в іншої - 5,5 дюйма.

Дехто з експертів вважають, що 5,5-дюймовий iPhone 7 Plus може отримати QHD-екран, 4,7-дюймовий - екран Full-HD.

Подібний на iPhone 6/6s



Усі джерела на сьогодні свідчать про те, що зовні новий смартфон Apple нагадуватиме iPhone 6/6s.

Нещодавно в мережу потрапили навіть креслення iPhone 7, які також свідчать про подібність до моделі шостого покоління.

Подвійна камера



Згідно зі шпигунським фото, iPhone 7 отримає подвійну камеру, яка, імовірно, буде трохи виступати над панеллю смартфона.

Поруч з камерою, швидше за все, буде розташований одинарний світлодіодний спалах, що здивувало багатьох експертів, адже більшість флагманських смартфонів оснащені подвійним спалахом, який забезпечує більш природну світлопередачу.

У числі інших очікуваних поліпшень - камера більш високого розширення (якщо в iPhone 6s нарешті реалізували 12 Мпікс замість 8 Мпікс, то в iPhone 7 можна говорити про 16-20 Мпікс і більше), а також шестиелементна система лінз, яка підвищить якість фотозйомки, в тому числі і в умовах недостатнього освітлення.

Найтонший у історії Apple



Товщина iPhone 6 становить лише 6,9 мм. Здавалося б, куди вже тонше, проте iPhone 7 може бути ще тоншим.

Очікується, що він буде лише 6 мм завтовшки, і це зробить гаджети нового покоління найтоншими iPhone в історії. Про це заявив Мін-Чі Куо, аналітик з KGI Securities, який вкрай рідко помиляється щодо iPhone.

Інші експерти також очікують, що iPhone 7 буде не товщим від 6,5 мм.

Не з металу



У попередніх моделях Apple використовувався пластик, скло і метал. За даними порталу DigiTimes, iPhone 7 буде зроблений з якихось утаємничених "нових композитних матеріалів".

Який саме це матеріал, поки не відомо. Ймовірно, скомпоновані корпуси із застосуванням новинки будуть виглядати, як виготовлені повністю з анодованого металу.

На відміну від алюмінієвих, вони пропускають сигнали вмонтованих в телефон антен і не впливають на роботу пристрою у Wi-Fi, Bluetooth і стільникових мережах.

Smart Connector



Відповідно до однієї з найбільш поширених чуток про смартфон iPhone 7, пристрій отримає роз'єм Smart Connector, подібний до того, що є у планшеті iPad Pro.

У iPad Pro такий роз'єм використовується для передачі даних і зарядки під час підключення різних аксесуарів, як-от Smart Keyboard і Logi Base. Передбачалося, що роз'єм Smart Connector в iPhone 7 міг використовуватися, наприклад, для бездротової зарядки.

Однак тепер японське видання Mac Otakara стверджує, що, подумавши, Apple відмовилася від додавання роз'єму Smart Connector в сьоме покоління iPhone. Це незважаючи на те, що він був присутній як на першій фотографії смартфона, так і на кресленні, опублікованому зовсім нещодавно.

Це підтверджує припущення про те, що Apple хоче залишити впровадження важливих змін для iPhone 8, який може з'явитися на ринку вже в наступному році.

Пластикові смужки зникнуть



Згідно з джерелами, смужки антен із задньої кришки iPhone зникнуть - вона буде суцільно металевою.

На ребрах корпусу смуги антен залишаться як нагорі, так і знизу.

Роз'єм для навушників



Модель iPhone 7 Apple може відмовитися від класичного 3,5-міліметрового роз'єму для навушників. Запатентований D-подібний варіант інженери компанії вважають більш надійним.

Роз'єм товщиною 2 мм отримає вмонтований механізм зачеплення і дозволить зробити новий iPhone ще тоншим.

Однак логічно, що при цьому старі навушники, та й взагалі будь-які навушники з класичним 3,5 мм роз'ємом, до нього не підійдуть.

Два динаміки



За відомостями аналітиків Barclays, Apple має намір впровадити в iPhone 7 додатковий підсилювач Cirrus Logic, який буде використовуватися спільно з другим динаміком.

Цей динамік, імовірно, буде розміщений в тому місці корпусу, де раніше встановлювався 3,5-міліметровий звуковий роз'єм.

Незважаючи на додавання другого динаміка, не слід очікувати якісного стереозвуку, оскільки обидва динаміки будуть розташовані в нижній частині корпусу.

Бездротові EarPods



Відразу два китайських сайти, Feng і Anzhuo.cn, опублікували однакову інформацію. За їхніми відомостями, в комплекті з новим iPhone 7 покупці знайдуть бездротову гарнітуру EarPods. Складно уявити, як саме буде виглядати така гарнітура, а головне - у який спосіб вона буде заряджатися.

Шумостишуючі навушники



Йдеться про систему активного шумозаглушення, коли зовнішній шум усувається за допомогою деструктивної інтерференції.

Принцип роботи простий - полягає в тому, що мікрофон "вислуховує" навколишній простір, дозволяючи звуковому процесору визначати сторонні звуки, як-от шум, гул та інша неприємна для ніжного слуху людини, яка осягає музику, акустика.

Потім у звуковий потік додаються звукові хвилі таких частот, що вони запросто врівноважують будь-який шум іззовні (простіше кажучи, шумова завада для слухача зникає).

Водонепроникний



Вищезазначені "нові композитні матеріали", як і відсутній роз'єм для навушників, можуть зробити iPhone 7 найбільш водонепроникним iPhone, - стверджують фахівці з Fast Company.

Бездротова зарядка



Сьомий iPhone, можливо, зможе похвалитися підтримкою бездротової зарядки.

Про це свідчить той факт, що в лютому стартап-компанія Energous уклала з Apple контракт про застосування її технології WattUp в майбутніх моделях iPhone.

А ця технологія дозволяє заряджати смартфон у повітрі - на відстані 4,5 м від зарядного пристрою.

Сенсорна кнопка Home



За інформацією з китайського ресурсу Storm, у нового iPhone 7 буде відсутня фізична кнопка Home. Її замінить сенсорний аналог.

Це пов'язано з тим, що Apple хоче повернутися до більш зручного форм-фактора, який дозволяє працювати зі смартфоном однією рукою.

Клавіша Home буде працювати на основі технології Force Touch, яка реалізована в останньому поколінні ноутбуків MacBook.

Процесор і пам'ять



Шестиядерний процесор А10 повинен серйозно підвищити продуктивність роботи iPhone 7. Із чуток, випуском нових фірмових чипів займатимуться TSMC або Samsung, але поки не зрозуміло, на основі якого техпроцесу (10- чи 14-нанометрового) будуть створені ці процесори.

З підвищенням потужності процесора, ймовірно, збільшиться і обсяг оперативної пам'яті пристрою - до 3-4 ГБ. А від 16-гігабайтових внутрішніх накопичувачів Apple в новому поколінні iPhone може відмовитися, як колись відмовилася від 8 ГБ.

Окрім того, стандартна модель iPhone 7 отримає 32 ГБ вмонтованої флеш-пам'яті, що вдвічі перевищує ємність вмонтованого сховища базових версій в рамках лінійок iPhone 6s і iPhone 6s Plus.

А ось більш просунута версія iPhone 7 Plus отримає аж 256 ГБ.

Батарея



За даними видання Uber Gizmo, iPhone 7 можуть оснастити батареєю на 1735 мАг, а в моделі iPhone 7 Plus - на 2810 мАг.

Порівняно з ємністю акумуляторів в Phone 6S і iPhone 6S Plus, таке поповнення вкрай незначне (на цей момент у цих моделей ємність акумулятора становить 1715 і 2750 мАг відповідно).

Цілком можливо, що, з огляду на запитувані потреби пристрою, час роботи нового смартфона, порівняно зі старими, не збільшиться.

Утім, інші джерела (MyDrivers.com і 9to5Mac) стверджують, що iPhone 7 отримає батареї ємністю в 3100 або 2810 мAг.

Ціна



iPhone 6s продавався за 649 доларів, а Phone 6s Plus - за 749 доларів.

Більшість айфонів на момент презентації коштують однаково, тому, на думку аналітиків, ціна iPhone 7 становитиме від 650 до 1050 доларів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Спасибо за обзор
Відповісти