На Волині відбувся Фестиваль фізичної культури та військово-патріотичного виховання учнівської молоді

На Волині відбувся Фестиваль фізичної культури та військово-патріотичного виховання учнівської молоді
Впродовж чотирьох днів – з 14 по 17 травня 2016 року у с.Соловичі Турійського району проходив ХІ обласний Фестиваль фізичної культури та військово-патріотичного виховання учнівської молоді Волині.

Захід був організований управлінням освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації та Волинським обласним Центром туризму, спорту та екскурсій за участю Товариства сприяння обороні України (ТСОУ), Волинського обласного військового комісаріату, Волинського відділення комітету з фізичного виховання і спорту МОН України, Волинського осередку козацтва України.

Близько 400 школярів зі всієї області облаштували великий наметовий табір на березі озера Величі, де тривало справжнє свято сили і спритності, духовності та патріотизму.

У рамках Фестивалю проводились обласні змагання фізкультурно-оздоровчого патріотичного комплексу школярів України «Козацький гарт» та обласний етап дитячо-юнацької військово-спортивної патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Відкрився Фестиваль урочистим парадом команд, після чого учасники вшанували пам'ять героїв, які полягли за незалежність України, та привітали ветеранів Української повстанської армії, учасників антитерористичної операції, які прибули на свято.

У гості до дітей завітали начальник управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Людмила Плахотна, ректор Луцького національно-технічного університету, голова комісії з питань освіти і науки Волинської обласної ради Петро Савчук, голова Турійської райдержадміністрації Орест Василишин, голова Турійської районної ради Ольга Черен, начальник відділу освіти Турійської райдержадміністрації Надія Матвіюк, заступник комісара Волинського обласного військового комісаріату Ігор Підлісний, отаман Волинського козацького стрілецького братства Володимир Перчук, Верховний отаман великого козацького кола України Володимир Присяжнюк, голова братства ветеранів Волинського краю Богдан Вівчарик, голова Соловичівської сільської ради Ярослав Кашуба, який побував у зоні АТО і тривалий час виконував обов’язки командира батальйону «Світязь» та інші поважні гості.

У своїх зверненнях до дітей кожен підкреслював, яке велике значення для України має відродження національних традицій та культурної спадщини українського народу, військово-патріотичного виховання молоді, від яких залежить подальша доля країни.

Фізкультурно-патріотичний Фестиваль зібрав кращих і найсильніших дітей зі всієї області, переможців районних та міських змагань. Це хороша школа підготовки для дітей, майбутніх захисників своєї Батьківщини.

"Цей захід дає можливість школярам закріпити ті важливі уміння і навички самообслуговування, самоорганізації, виживання в природних умовах, облаштування побуту, надання першої медичної допомоги, дій в екстремальних ситуаціях, роботи в команді, які необхідні як в повсякденному житті, так і обов’язкові у військовій справі", – підсумував голова штабу Фестивалю, директор обласного Центру туризму, спорту та екскурсій Леонід Толстіхін.

У подарунок учасникам та гостям Фестивалю учні Турійської гімназії та вихованці Луківського садочку подарували патріотичний флеш-моб під гаслом "Україна – понад усе".

Після урочистостей відбулось ряд цікавих заходів: реконструкція бою Другої світової війни між підрозділами УПА та Вермахту за участю військово-патріотичних клубів Волині, Львівщини та Київщини. Під час бою використовувалась зброя та обмундирування того часу.

Керівник Волинської молодіжної організації «Школа козацького гарту» Олександр Середюк презентував виступи своїх вихованців. Крім того, у таборі Фестивалю проводились виставки військової техніки та зброї, яку організувала 14-а окрема механізована Володимир-Волинська бригада підрозділу сухопутних військ Збройних сил України, виставка «Ехо війни» за участю Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Голова Київської міської організації «Меморіал» імені В.Стуса Іван Покоєв презентував музейну експозицію «Народна війна».

Для дітей проводились майстер-класи з розбирання та збирання зброї за участю представників військової частини В0259 м.Володимира-Волинського.

Наступні три дні діти з великим азартом та бойовим духом змагалися за першість в різноманітних спортивних та туристських змаганнях, військових іграх та конкурсах.

Випробування у військово-спортивній патріотичній грі «Сокіл» («Джура») складались із 11 видів: стройової підготовки, змагань на «смузі перешкод», стрільби, військово-спортивних ігор «Пластун», «Відун», «Рятівник», перетягування линви та конкурсів - таборування, «Ватра у колі друзів», звітів виконання завдань «Добре діло».

У загальному підсумку перемогу вперше виборола команда ЗОШ І-ІІІ ст. с.Гірка Полонка Луцького району, яка змістила постійних лідерів цих змагань - команду Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою на ІІ місце, і ІІІ місце посіла команда ЗОШ І-ІІІ ст. с.Воєгоща Камінь-Каширського району.

Змагання фізкультурно-оздоровчого патріотичного комплексу «Козацький гарт» включали в себе шість залікових видів: спортивну естафету, перетягування канату, змагання з «човникового бігу», стрибків у довжину, стрибків через скакалку, конкурсу знавців історії України та спортивних досягнень, а також 2-х додаткових видів - орієнтування на місцевості «Козацькими стежками» і презентації команди.

За результатами всіх випробувань статус найсильніших вибороли цього року школярі ЗОШ І-ІІІ ступеня с.Мерва Горохівського району, ІІ місце посіла команда НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. - ліцей» №1 м.Каменя-Каширського і ІІІ місце у вихованців НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.- дитячий садок» с.Тур Ратнівського району.

Переможці у кожному виді змагань отримали грамоти, дипломи та кубки. Тепер попереду у них – участь у Всеукраїнських заходах, де вони будуть захищати честь і славу рідної Волині.

Під час вручення нагород переможцям ректор Луцького національного технічного університету, голова комісії з питань освіти і науки обласної ради Петро Савчук зазначив: «Надзвичайно важлива справа в нашій області проводиться обласним Центром туризму, спорту та екскурсій з національно-патріотичного та військового виховання молоді. Даний захід дуже важливий в наш час і показує досягнення та успіх волинян, що в свою чергу підсилює позицію в Україні».













Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Військовий ліцей в цьому році продув.Радію.... Злорадствую... Кожного року понавозять переростків, підстави роблять і займають 1 місця. Гірка Полонка - молодці. Школа тільки дітей з військового. Уявляю як їх викладач той що на фото буде бити
Відповісти
Останні новини
На Волині відбувся Фестиваль фізичної культури та військово-патріотичного виховання учнівської молоді
18 травень, 2016, 22:51