Чи змінилася ситуація в луцьких шкільних вбиральнях. ФОТО

Чи змінилася ситуація в луцьких шкільних вбиральнях. ФОТО
Не так давно міський голова Микола Романюк пообіцяв виділити понад 1 000 000 гривень на ремонт шкільних вбиралень. Тож ми вирішили перевірити, як і де проходить ремонт санвузлів.

Нагадаємо, що минулого року в місті Ковель стався інцидент, коли школярка пішла до вбиральні, а її однокласниці почали це фільмувати на мобільний телефон та насміхатись з учениці. Дівчинка хотіла відібрати в однокласниць мобільний, однак ті зіштовхнули її зі сходів, і дитину госпіталізували з травмою голови.

Відтак, аби уникнути подібних конфліктів в обласному центрі Волині, міський голова Микола Романюк пообіцяв виділити 1 200 000 гривень для ремонту санвузлів в місцевих школах, а саме на встановлення кабінок з перегородками.

Взимку ми вже досліджували ситуацію зі шкільними санвузлами та побачили, що далеко не у всіх школах встановлені перегородки.

Відтак зараз вирішили перевірити, чи змінилася ситуація зі шкільними туалетами.

Так, у ЛНВК ЗОШ І-ІІІ ступенів №22 – ліцей наразі проблемним є лише один туалет, який потребує ремонту. Зокрема, в туалеті для хлопчиків, окрім косметичного ремонту, потрібно замінити вікно. І хоча перегородки між унітазами встановлені, все ж вони не надто високі.




Як розповіла директор навчального закладу Лариса Кучер, для ремонту санвузлів школі виділили 100 000 гривень і зовсім скоро почнуться ремонтні роботи.

«Минулого тижня до нас приходила комісія, яка перевірила стан туалету, ми розповіли, що нам потрібно зробити, тож наступного тижня ремонт туалетної кімнати розпочнеться», - пояснила Лариса Кучер.





У Луцькій ЗОШ І-ІІІ ступенів №20 нам вдалось побачити вже відремонтований санвузол, в якому, окрім кабінок з перегородками, повністю оновили сантехніку, поклали плитку та замінили вікно.

Директор школи Валентин Коляно продемонстрував «свіжий» ремонт в одному туалеті та незакінчені роботи в іншому, оскільки на дві туалетні кімнати коштів не вистачило. Відтак директор школи переконує, що ремонт будуть або завершувати за власні кошти, або ж чекатимуть, коли міська рада виділить додаткові кошти.











Для ремонту санвузлів ЗОШ № 20 було виділено з міського бюджету 150 000 гривень.

Однак найскладніша ситуація в Луцькому ЛНВК №24. Так, в одному з туалетів немає навіть унітазів, а сантехніка вже просто вийшла з ладу. Проте в школі вже розпочались будівельні роботи і найближчим часом вбиральня буде функціонувати. Наразі ж вона має такий вигляд.










Втім минулого тижня і цю школу проінспектували. За словами заступника директора з господарської частини, для відновлення роботи туалету та його ремонту школі необхідно 60-70 тисяч гривень.

Зрештою, санвузли в міських школах, хоча й у гарному стані, та все ж потребують ремонту та модернізації.

Однак це питання гостро стоїть і в області. Кілька днів тому голова Волинської обласної ради Ігор Палиця пообіцяв, що з 1 вересня цього року всі сільські школи будуть обладнані вбиральнями всередині приміщення, а не на вулиці. Однак, чи зміниться ситуація в сільських школах, ми будемо досліджувати в наступному матеріалі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
оці бідЕ, де орлом сидять - мрія сюрреаліста
Відповісти
Путін собака винен
Відповісти
Останні новини
Чи змінилася ситуація в луцьких шкільних вбиральнях. ФОТО
23 травень, 2016, 17:43