Волиняни задоволені роботою судів

Волиняни задоволені роботою судів
Відвідувачі судів Волинської області позитивно оцінюють їхнє функціонування. Середня оцінка якості роботи судів в цілому по 19 судах області коливається в межах 4,06 – 4, 98 за п’ятибальною шкалою. Про це стало відомо 25 травня під час презентації результатів опитування громадян щодо їх задоволення якістю функціонування судів. Інфомує ВІП.

Опитування проводилось впродовж листопада 2015 – лютого 2016 року громадською організацією «Громадсько-консалтингова група «ПАРТНЕР» у рамках проекту «Опитування громадян щодо їх задоволення якістю функціонування судів з використанням карток громадського звітування» за підтримки проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливе правосуддя».

Керівник проекту Оксана Гичук повідомила, що основними вимірами для опитування були шість категорій: доступність суду, зручність та комфортність перебування в суді, повнота та ясність інформації, сприйняття роботи працівників апарату суду, дотримання термінів судового розгляду та сприйняття роботи суддів.

До речі, найбільш висока якість якої досягли суди Волині, виявлена в категорії «сприйняття роботи суддів». Тут середня оцінка сягала 5 балів. Оксана Гичук також розповіла, що найвищу середню оцінку (4,98) отримав Шацький районний суд.

Цікаво, до речі, що аналіз показав, що жінки більше задоволені роботою судів, ніж чоловіки. Під час презентації результатів опитування своє враження від проекту висловили керівники апаратів різних судів. На їхнє переконання, проект стимулював їх працювати краще.

Радник з питань роботи з громадянським суспільством Проекту USAID «Справедливе правосуддя» Марина Руденко констатувала, що суди Волинської області у порівнянні з іншими областями отримали значно вищі оцінки. Здебільшого відвідувачі судів невдоволені відсутністю вай-фаю у судах, а також спеціальних терміналів, де можна оплатити судовий збір тощо.

Разом із тим обговорили напрямки налагодження взаємодії суду з громадськістю. Серед пропозицій щодо покращення роботи судів відвідувачі назвали доступний Wi-Fi, а також встановлення у приміщеннях судів спеціальних терміналів, де можна було б оплатити судовий збір та інші послуги.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Что-то я , как юрист, еще не встречал моих коллег, которые были бы удовлетворены работой судов
Відповісти
відпрацювала- зачьот
Відповісти
це де вони проводили опитування ?!!!!! 99 % громадян України , у тому числі і волинської області НЕ ЗАДОВОЛЕНІ судами. КОРУПЦІЯ, МАНІПУЛЮВАННЯ ЗАКОНАМИ, УПЕРЕДЖЕНЕ СТАВЛЕННЯ ДО УЧАСНИКІВ СУДОВОГО ПРОЦЕСУ - далеко не повний перелік стилю роботи іуд у мантіях. а проплачені так звані соц опитування нехай будуть на совісті їх виконавців, хоча звідки там взятись совісті.
Відповісти
До цих пір судять 51 бригаду ці нелюди, а всякі волошини збираються поновитись через суди
Відповісти
Є велика проблема доступу до судових залів особам з обмеженими можливостями.
Якщо розгляд іде на 2, 3 поверсі, то доступу туди візочникам або людям на милицях немає. Це - дійсно проблема, а вай-фай може і зачекати. :(
Відповісти
Останні новини
Волиняни задоволені роботою судів
26 травень, 2016, 09:51